Bilde av isfjell

En bro til fremtiden

NAPA – Nordens Institut i Grønland – har i mange år fokuseret på at kunne give de unge muligheder for at udvikle dem selv. Dette gælder i det kunstneriske omfang, men også uddannelsesmæssigt. Derfor giver NAPA studerende mulighed for at være praktikanter ved vores kontor i Nuuk.

NAPA er en kulturinstitution, som arbejder med mange forskellige områder inden for kultur. Et af vores mål er at udvikle, støtte og stimulere det grønlandske og nordiske kulturliv med særlig vægt på børn og unge. I det omfang har NAPA åbnet kontoret op, så studerende nu også kan tage deres praktik her.

– Som institution har vi fokus på at bidrage til læring. Og det er en fordel at have praktikanter, da der bliver formet et forhold, hvor begge parter kan få noget ud af det. Studerende får erfaring, som de kan bruge i fremtiden, mens vi i NAPA får friske øjne på kontoret. Det kan så hjælpe os med at udvikle vores horisont, siger direktøren for NAPA, Anne Mette Gangsøy.

NAPA som praktikplads

I august 2021 fik vi vores første praktikant siden direktørskiftet. Det var Maasi Brøns Chemnitz, som tog tjansen i led med hans journalistuddannelse ved Ilisimatusarfik.

– Mit interesseområde har altid været på kultur, da jeg selv har arbejdet med litteratur i flere år. Det er en af grundene til, at jeg valgte NAPA som praktikplads. De øvrige ansatte tog godt imod mig fra starten af. Der var en interessant dynamik på arbejdspladsen, da alle de ansatte jo var fra forskellige nordiske lande og havde forskellige baggrunde, siger Maasi.

Maasi har arbejdet i Atuagkat Boghandleren i flere år, og har tænkt sig at fortsætte i branchen efter uddannelsen. Der mener han, at hans tid i NAPA hjulpet ham med at sætte hans fremtid i bedre rammer.

– Via NAPA har jeg lært mere om hjemmesideopbygninger, og hvordan de i reelt set fungerer, og hvor forskellige de kan være. Det er noget, som har sivet godt ind i mig, da jeg så kan bruge det i fremtiden. Derudover føler jeg, at jeg fik lært mig selv bedre at kende efter min praktik. Jeg lærte at sige fra, når arbejdet blev for meget, og så har jeg også fået en bedre forståelse af kommunikationsfaget. Men det bedste er nok, at jeg fik en chance for at tage med på en inforejse, også selvom jeg først lige var startet. Det er en oplevelse, som jeg altid vil have med mig, siger Maasi.

Specificeret arbejde med kultur og norden

Nu har NAPA fået en ny praktikant, som også har taget plads på kontoret fra journalistuddannelsen ved Ilisimatusarfik. Isabella Hindby Borg startede sin praktik på NAPA den 1. februar 2022 efter at have færdiggjort hendes første praktikperiode ved Kommuneqarfik Sermersooqs kommunikationsafdeling.

– Efter at havde været på praktik ved kommunen, vil jeg gerne prøve mig af med en arbejdsplads som har et specifikt fokusområde. Der var NAPA et oplagt valg for mig. Kommunen arbejder med forskellige områder, uden fokus i en decideret retning. Her skal jeg fokusere på kulturaspekter og det nordiske samarbejde. Derudover kan jeg prøve mig af med mere end kun skriftlig kommunikation, da NAPA også ofte arbejder med både lyd og video, siger Isabella. Hun er spændt på at se, hvad dette halve år på NAPA vil bringe.

Isabella skal som journalistpraktikant arbejde med blandt andet nyheder til hjemmesiden, og skrive gode historier fra projekter som NAPA har støttet via kulturstøtteprogrammet. Derudover skal hun arbejde med kommunikationsopgaver inden for Info Norden.

Journalistpraktikant, Isabella Borg
Vejen frem

– Her hos NAPA er vi altid glade for at kunne bidrage med alt, hvad vi kan. Derfor har vi tænkt os at fortsætte med at have praktikanter. NAPA tager imod studerende fra alle uddannelsesretninger. I 2021 og nu i 2022 fokuserede vi på den journalistiske retning. Dette er fordi tre af vores medarbejdere selv er uddannede journalister. Det giver så praktikanter fra den journalistiske uddannelse flere muligheder for at udvikle dem selv, siger direktøren.

Derudover er døren altid åben for studerende og andre, som har lyst til at tage en snak med os i NAPA. Det kan være interview eller andre opgaver. Vi vil gerne bidrage. Du kan se mere om interviews her.

Del

Gik du glip af disse nyheder?
Så er kassen tom

NAPA har uddelt 2,8 millioner kroner over det sidste års tid, og nu er hele puljen brugt op. Dermed er det heller ikke muligt at modtage bevilling, hvis man søger til årets sidste frist, der ellers er 15. december. NAPA ser på det sidste år

Læs mere »
En stor gruppe af nordens unge
Weekend-camp med nordens unge

NUBF – Nordens Unge i Bæredygtige Fællesskaber – er et projekt, lavet af DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd – som har til formål at skabe stærkere bånd mellem unge på tværs af hele Norden. I led med dette, lavede NUBF tilbage i 2020, et årligt

Læs mere »
Seneste nyheder fra NAPA