Familien Norden

Hvad er familie – hvad er Norden?

Seks unge skuespillere mødes i en forestilling i ZeBU, hvor de i overgangen mellem virkelighed og fiktion diskuterer hvad det at være en del af den nordiske familie betyder for dem – og hvad der splitter dem.

To grønlandske, to danske og to norske skuespillere har i teaterforestillingen Familien Norden gjort op med tanken om, at Norden er én, samlet region.

Med de tre landes samlede historie som springbræt, nemlig Hans Egedes ankomst til Grønland for 300 år siden, udforsker de seks skuespillere, gennem personlige historier, kroppe og musik, forestillingerne om den perfekte familie og drømme for fremtiden.

Undervejs udforsker de normer, stereotyper, og deres egen rolle i familien.

Med pandemien der har påvirket de unges liv, lukket grænser og oplevelser, i en tid hvor globalisering, individualisering og frigørelse har spillet en stadig større rolle, har Familien Norden været et frirum, hvor de seks unge har kunne slå sig løs og overveje, hvad det vil sige at være i familie, og hvad det nordiske sammenhold egentlig består i.

Findes Familien Norden overhovedet i de unges bevidsthed?

Forestillingen er blevet til som et samarbejde mellem ZeBU, Bergen Borgerscene og freelance scenekunstnere fra Grønland.

Den har været vist i Danmark, og er næst på vej til Norge, herefter Grønland.

Forestillingen er støttet af NAPA, Nordisk Kulturfond, Kulturpunkt 0-30, Norsk Kulturråd, Nuna Fonden, A.P. møller Fonden, Tips & Lotto GL, Amager Øst Lokaludvalg, Amager Vest Lokaludvalg og Bergen Kommune.

For yderligere oplysninger om forestillingen.

Andet nyt
Rådgiver for NAPA, Pauliina Oinonen
Klar og parat til at rådgive

NAPAs rådgiver er på plads. Tjansen blev taget af Pauliina Oinonen, og hun er klar til at vise, hvad hun kan! Trods vinterstormene i januar 2022 ankom vores rådgiver – dog en hel uge forsinket. Pauliina kommer oprindeligt fra Finland, men hun har boet i

Læs mere »
Det er menneskene som betyr noe

Så var det tid for å si farvel. Noen ganger er det andre som er bedre til å sette ord på hvordan jeg er som leder, enn meg selv. Nina sa det så fint i avskjedstalen hun holdt på min avskjedsresepsjon: Du kan læse hele

Læs mere »
2 unge grønlændere med på nordisk ungemøde

På billedet fra venstre ses Karen Olsen-Lyberth, færingen Sanna Nolsøe-Djurhuus og Nina Titussen fra Sukorseq. Foto: Morten Rude 2 unge grønlændere fra Sorlak og Sukorseq har været på Ungetræning sammen med en masse andre unge fra hele Norden d. 1.-3. oktober 2021. 50 unge fra

Læs mere »
Tang i vandkanten på en strand i Norden
Ansøgningsmodul til Arktisk Samarbejdsprogram lanceret!

NAPA og Ilisimatusarfik har fået lanceret hjemmesiden og ansøgningsmodulet til det Arktiske Samarbejdsprogram, efter Grønland overtog ansvaret for forvaltningen af puljen. Dermed kan projekter med fokus på bæredygtig udvikling i Arktis nu se frem til muligheden for at ansøge til puljen. Siden den endelige beslutning

Læs mere »