Familien Norden

Hvad er familie – hvad er Norden?

Seks unge skuespillere mødes i en forestilling i ZeBU, hvor de i overgangen mellem virkelighed og fiktion diskuterer hvad det at være en del af den nordiske familie betyder for dem – og hvad der splitter dem.

To grønlandske, to danske og to norske skuespillere har i teaterforestillingen Familien Norden gjort op med tanken om, at Norden er én, samlet region.

Med de tre landes samlede historie som springbræt, nemlig Hans Egedes ankomst til Grønland for 300 år siden, udforsker de seks skuespillere, gennem personlige historier, kroppe og musik, forestillingerne om den perfekte familie og drømme for fremtiden.

Undervejs udforsker de normer, stereotyper, og deres egen rolle i familien.

Med pandemien der har påvirket de unges liv, lukket grænser og oplevelser, i en tid hvor globalisering, individualisering og frigørelse har spillet en stadig større rolle, har Familien Norden været et frirum, hvor de seks unge har kunne slå sig løs og overveje, hvad det vil sige at være i familie, og hvad det nordiske sammenhold egentlig består i.

Findes Familien Norden overhovedet i de unges bevidsthed?

Forestillingen er blevet til som et samarbejde mellem ZeBU, Bergen Borgerscene og freelance scenekunstnere fra Grønland.

Den har været vist i Danmark, og er næst på vej til Norge, herefter Grønland.

Forestillingen er støttet af NAPA, Nordisk Kulturfond, Kulturpunkt 0-30, Norsk Kulturråd, Nuna Fonden, A.P. møller Fonden, Tips & Lotto GL, Amager Øst Lokaludvalg, Amager Vest Lokaludvalg og Bergen Kommune.

For yderligere oplysninger om forestillingen.

Andet nyt
Så er kassen tom

NAPA har uddelt 2,8 millioner kroner over det sidste års tid, og nu er hele puljen brugt op. Dermed er det heller ikke muligt at modtage bevilling, hvis man søger til årets sidste frist, der ellers er 15. december. NAPA ser på det sidste år

Læs mere »
Det første webinar for Arktisk Samarbejdsprogram afholdt

Nordens institut i Grønland / NAPA og Ilisimatusarfik har afholdt det første infomøde om Arktisk Samarbejdsprogram den 18. januar 2022, der blev afholdt online som webinar. Der var omkring 70 deltagere fra bl.a. Grønland, Danmark, Norge, Finland og Island. På webinaret blev der informeret om

Læs mere »