NAPAs nye projektkoordinator med fart over feltet

Maannguaq Rosing er NAPAs nye projektkoordinator. Som en racerkører på en Formel-1 bane, så er hun allerede godt kørende. 

Det er mandag morgen, 15. august, og en glad Maannguaq Rosing træder ind ad dørene hos NAPA. Det er nemlig hendes første arbejdsdag på kontoret, hvor hun skal være projektkoordinator.

Hun går straks i gang med hendes første opgave med stor iver. Og det er ikke en lille opgave. Hun skal nemlig digitalisere en masse dokumenter. Blot tre dage tager det hende at scanne de tusindvis af papirer. Maannguaq er en stille og rolig type, men hun arbejder hurtigt.

Derfor er det måske heller ikke så sært, at Maannguaq elsker at sidde med strikketøjet i hånden, og høre lyden af en McLaren bil fra racerløbet Formel-1 i fjernsynet.

– Det er bare sjovt og spændende at følge med. Det er fedt at se med i grand prix’erne over sæsonen, hvor det hele kulminerer i slutningen af året, siger Maannguaq Rosing smilende.

Interessen for kunst og kultur startede i kulturhuset

Maannguaq er født og opvokset i Nuuk og er uddannet eventkoordinator, og i NAPA skal hun blandt andet være kontaktperson for en lang række af NAPAs samarbejdspartnere, herunder festivaler og projekter. Hun har også gået på kunstskolen i Nuuk.

– Min interesse for kunst og kultur startede, da jeg arbejdede i Katuaq. Jeg så, hvordan kunst- og kulturfolk arbejdede, og syntes, at det var spændende. Det var dér, hvor jeg fandt ud af, at jeg ville arbejde med events og kultur, siger Maannguaq Rosing og fortsætter:

– Det er bare rigtig fedt at møde nye mennesker og samarbejde med de forskellige kulturaktører.

Det er et perfekt match for NAPA og Maannguaq, for igennem uddannelsen som eventkoordinator, har Maannguaq fået erfaringer med at være projektleder for Nuuk Snow Fest i 2021 og 2022. Hun har også været koordinator for de frivillige under Nuuk Nordisk Kulturfestival 2021, som NAPA er medejer af.

Om NAPA

NAPA – Nordens Institut i Grønland er en kulturinstitution under Nordisk Ministerråd, der udvikler, støtter og stimulerer det grønlandske og nordiske kulturliv med særlig vægt på børn og unge.

NAPA uddeler støtte til kulturlivet i Grønland, uanset om det gælder professionelle eller amatører. Men den økonomiske håndsrækning er blot en lille del af NAPA’s virke.

Hos NAPA har kulturaktører mulighed for at hente råd og vejledning i forhold til deres kommende kulturprojekter. NAPA yder for eksempel gratis rådgivning om fondsansøgning inden for det nordiske kulturområde, og man kan også få kreativ sparring og hjælp til at finde gode nordiske eller grønlandske kontakter.

Del

Gik du glip af disse nyheder?
Journalist tager teten som NAPA’s formidler

Efter tre år i KNR’s nyhedsafdeling springer Malik Brøns ud som NAPA’s nye kommunikationsansvarlige. Han startede i begyndelsen af august, og glæder sig til at skrive spændende nyheder om den livlige kunst- og kultur verden i Grønland.  Et kendt og vellidt ansigt i NAPA har

Læs mere »
Rådgiver for NAPA, Pauliina Oinonen
Klar og parat til at rådgive

NAPAs rådgiver er på plads. Tjansen blev taget af Pauliina Oinonen, og hun er klar til at vise, hvad hun kan! Trods vinterstormene i januar 2022 ankom vores rådgiver – dog en hel uge forsinket. Pauliina kommer oprindeligt fra Finland, men hun har boet i

Læs mere »
Nordisk Kulturkontakt, Helsinki
Søg støtte til dit nordiske projekt

Mulighederne for at få støtte til kulturprojekter i Norden er mange. NAPA’s Kulturstøtteprogram er én af dem, men der er mange andre. Flere puljer kan søges via Nordisk Kulturkontakt, som er en nordisk kulturinstitution i Helsingfors i Finland Nordisk Kulturkontakt administrerer Nordisk Ministerråds støtteprogram for

Læs mere »
Seneste nyheder fra NAPA