Team Kalaallit Nunaat Kultur finder unge perfomere til Arctic Winter Games

NAPA har nu fundet seks unge talenter, som skal vise Grønlands kulturelle bidrag til Arctic Winter Games 2024 i Alaska.

I september begav NAPA sig til Tasiilaq for at opspore lovende unge talenter til Arctic Winter Games’ kulturprogram. Her deltog 21 unge i audutions. Herefter havde alle unge i landet mulighed for at deltage i digitale auditions. De unge har et rigtig højt niveau, og det tegner et lyst billede af det kreative Grønlands fremtid. 

”Vi har modtaget et imponerende antal audition-videoer, og vi var helt overvældede. Vi har følelsen af at stå med en hel hånd fuld af diamanter. Vi ville ønske, at vi kunne sende mange flere af sted, og valget har været rigtig svært”, siger Kuluk Helms, der står for instrueringen af kulturindslaget til AWG.  

De seks unge er nu fundet 

Valget er faldet på seks kreative talenter. Valget er faldet på: 

Hans Karlsen fra Kullorsuaq 

Petra Bidstrup fra Kullorsuaq 

Louisa Ignatiussen fra Tasiilaq 

Poul-Erik Kristiansen fra Tasiilaq 

Qarsoq Rasmussen fra Nuuk 

Aviaaja Korneliussen fra Nuuk 

Forberedelse til AWG 

NAPA, Nordens Institut i Grønland, er tovholdere på det grønlandske kulturbidrag til Arctic Winter Games 2024. Den grønlandske kulturdelegation skal efter rejsen til Alaska videre på tour i Island og Færøerne, hvor de skal mødes med unge i de andre lande.  

”Vi er glade for at kunne give de unge denne mulighed. Vores erfaring viser, at mange af dem der deltager i Arctic Winter Games kulturprogram senere får en karriere i kulturlivet. At skabe muligheder for unge er vores drivkraft”, udtaler Søren Würtz, direktør for NAPA. 

Arctic Winter Games kulturprogram er støttet af Tips- og Lottomidlerne, Sermeq Puljen, Grønlands Kunstfond, Nuuk Lokaludvalg, Nordisk Ministerråds VOLT-program, GIF Grønlands idrætsforbund og NAPA.

Med venlig hilsen, 

Jaqqa Petersen, Kuluk Helms og Søren Würtz.


Del

Gik du glip af disse nyheder?
Bilde av isfjell
En bro til fremtiden

NAPA – Nordens Institut i Grønland – har i mange år fokuseret på at kunne give de unge muligheder for at udvikle dem selv. Dette gælder i det kunstneriske omfang, men også uddannelsesmæssigt. Derfor giver NAPA studerende mulighed for at være praktikanter ved vores kontor

Læs mere »
Aqqaluk Lynge holder oplæg til Vågn med NAPA
Aqqaluk Lynge besøgte Vågn med NAPA

Grønland og den store verden var temaet, da den grønlandske tidligere politiker og en af grundlæggerne til det politiske parti Inuit Ataqatigiit og forfatter Aqqaluk Lynge besøgte Vågn med NAPA På en ellers ganske almindelig fredag i Nuuk med let tøvejr havde vi et fornemt

Læs mere »
Hvem er vi? Skriv!

Sammen med den franske fotograf Charlotte Lakits har NAPA lavet skriveworkshops for unge. Fra tanke til papir for at portrættere moderne unge i GrønlandStemningen var intens og livlig på de foreløbig to skriveworkshops, som NAPA har været med til at realisere. Skriveglæden, den sproglige nysgerrighed

Læs mere »