Team Kalaallit Nunaat Kultur finder unge perfomere til Arctic Winter Games

NAPA har nu fundet seks unge talenter, som skal vise Grønlands kulturelle bidrag til Arctic Winter Games 2024 i Alaska.

I september begav NAPA sig til Tasiilaq for at opspore lovende unge talenter til Arctic Winter Games’ kulturprogram. Her deltog 21 unge i audutions. Herefter havde alle unge i landet mulighed for at deltage i digitale auditions. De unge har et rigtig højt niveau, og det tegner et lyst billede af det kreative Grønlands fremtid. 

”Vi har modtaget et imponerende antal audition-videoer, og vi var helt overvældede. Vi har følelsen af at stå med en hel hånd fuld af diamanter. Vi ville ønske, at vi kunne sende mange flere af sted, og valget har været rigtig svært”, siger Kuluk Helms, der står for instrueringen af kulturindslaget til AWG.  

De seks unge er nu fundet 

Valget er faldet på seks kreative talenter. Valget er faldet på: 

Hans Karlsen fra Kullorsuaq 

Petra Bidstrup fra Kullorsuaq 

Louisa Ignatiussen fra Tasiilaq 

Poul-Erik Kristiansen fra Tasiilaq 

Qarsoq Rasmussen fra Nuuk 

Aviaaja Korneliussen fra Nuuk 

Forberedelse til AWG 

NAPA, Nordens Institut i Grønland, er tovholdere på det grønlandske kulturbidrag til Arctic Winter Games 2024. Den grønlandske kulturdelegation skal efter rejsen til Alaska videre på tour i Island og Færøerne, hvor de skal mødes med unge i de andre lande.  

”Vi er glade for at kunne give de unge denne mulighed. Vores erfaring viser, at mange af dem der deltager i Arctic Winter Games kulturprogram senere får en karriere i kulturlivet. At skabe muligheder for unge er vores drivkraft”, udtaler Søren Würtz, direktør for NAPA. 

Arctic Winter Games kulturprogram er støttet af Tips- og Lottomidlerne, Sermeq Puljen, Grønlands Kunstfond, Nuuk Lokaludvalg, Nordisk Ministerråds VOLT-program, GIF Grønlands idrætsforbund og NAPA.

Med venlig hilsen, 

Jaqqa Petersen, Kuluk Helms og Søren Würtz.


Del

Gik du glip af disse nyheder?
Det første webinar for Arktisk Samarbejdsprogram afholdt

Nordens institut i Grønland / NAPA og Ilisimatusarfik har afholdt det første infomøde om Arktisk Samarbejdsprogram den 18. januar 2022, der blev afholdt online som webinar. Der var omkring 70 deltagere fra bl.a. Grønland, Danmark, Norge, Finland og Island. På webinaret blev der informeret om

Læs mere »