”De-arctification” i Nordisk kunst
Et projekt med titlen De-arctification i Nordisk kunst afvikles i Galleria Lainaamo i Rovaniemi i Finland dagene 11.-13. august 2021. Der vil være workshop, artists talks, en guidet udstilling og et seminar. Projektet er arrangeret af Lain taiteilijaseura, kunstnersammenslutningen i Lapland i Finland.
Projektet har til formål at styrke den regionale identitet, vil fremme kulturel stolthed og kulturel modstandsdygtighed i den nordiske arktiske region. Der vil være perspektiver på det nordiske arktiske område ifh det at have et sted at bo, arbejde og opdrage nordiske børn til at være kulturelt dygtige og robuste.
Udstillingen ”Wiping the Ice Cream off Your Face” er en del af projektet og er kurateret af Misha del Val fra Finland og Andreas Hoffmann fra Norge / Greenland-Arctic Culture Lab. Kunstnere fra Grønland, Island, Færøerne, Danmark, Sverige, Norge, Åland samt det nordlige Rusland og Lapplands Kunstnersammenslutning vil være præsenteret i udstillingen.
Ved udstillingens slutning vil der afholdes en række åbne arrangementer, hvor der er mulighed for online deltagelse.
11. august kl. 14-16 EEST time zone / GL tid kl. 19-21: Workshop om Sans for Arktis. Deltagerne maler en papirdukke ud fra deres egen vision om den arktiske region. Ved en efterfølgende samtale vil deltagerne sætte ord på deres bekymringer og håb i deres dagligdag. Workshoppen afholdes af kunstner-designer Alina Korotovskaya i Gallery Valo og vil være engelsk, finsk og russisksproget. Online deltagelse er mulig.
Tilmelding til workshoppen Sans for Arktis.
12. august kl. 15 EEST time zone / GL tid kl. 20: Artist talks and præsentationer.
13. august kl. 11 EEST time zone / GL tid kl. 16: Guidet udstillingstur.
Følg den guide udstillingstur via dette link.
13. august kl. 15-18 EEST time zone / GL tid kl. 20-23: Åben diskussion om ”De-arcticfication”: Mening, fortiden og fremtiden”. Afvikles i Korundi hall.
Projektet ”De-arcticfication” i Nordisk kunst er finansieret af Nordisk Kultufond, Det finske Undervisnings- og Kulturministerium og Nordisk Insitut i Grønland / NAPA. Samarbejdspartnere er Lapplands kunstnersammenslutning, Laplands Universitet, Arctic Culture Lap og Roaviemi Art Museum.
Andet nyt
15. oktober er der frist for projekter op til 200.000 kr. i NAPAs kulturstøtteprogram
NAPA – Nordens Institut i Grønland – modtager mange gode ansøgninger i vores kulturstøtteprogram. Men få hvor kultur skaber en bæredygtig fremtid. Vi efterlyser især projekter der kombinerer kultur med bæredygtighed. Ansøgningsfristen for projekter mellem 100.000 og 200.000 kroner er den 15. oktober 2023. NAPAs
Tarnima Nammatai // The Wounds of Our Soul udgives som en mindre bog
Teaterstykket Tarnima Nammatai og den tilhørende udstilling har turneret med succes rundt i Sydgrønland og Nordgrønland. Nu udkommer der en mindre bog Tarnima nammatai// The Wounds of Our Soul // Jeg Bærer Min Sjæl, som samler det hele. Alle tre elementer, forestillingen, udstillingen samt den
Grønlandske ansøgninger til Nordjobb er fordoblet
En heftig reklamekampagne fra NAPAs side har båret frugt Nordjobb er et tilbud til unge bosiddende i de nordiske lande om at kunne komme på arbejdsophold i et af de andre lande i Norden. Mens der årligt er omkring 80-90 unge, som kommer til Grønland
17 arktiske samarbejdsprojekter finansieret indtil videre
Arktisk Samarbejdsprogram, administreret af NAPA, Nordens Institut i Grønland og Ilisimatusarfik, Grønlands Universitet, har indtil videre bevilget midler til 17 projekter i år med et samlet beløb på 7 mio. DKK. Arktisk Samarbejdsprogram har til formål at fremme nordisk samarbejde i Arktis og bidrage til