Dans over Hovedet Maliina Jensen og Kate Lawrence

Kulturen er sprællevende

Danser Maliina Jensen har med støtte fra blandt andre NAPA taget dansen ud af sine rammer, og vækket Nuukborgernes nysgerrighed sammen med danseren Kate Lawrence.

Slutningen af juli måned bød ikke blot på solskin og varme, men også på en oplevelse uden lige, da danser Maliina Jensen fremviste sit danseprojekt Dans over Hovedet sammen med danser Kate Lawrence.

På Grønlandsbankens sydvendte facade kunne folk se til fra parkeringspladsen, mens dansere, suspenderet flere etager oppe ad bygningen imponerede med deres koreografi.

For Maliina handlede projektet om at tage dansen ud af studiet, ud af teateret, og sætte den ind i bybilledet i en form, som kunne komplementere bygningens arkitektur, og skabe nysgerrighed og undren hos de forbipasserende.

Danseinstallationen foregik i dagene 28.-31. juli, og er produceret af Maliina Jensen i samarbejde med Grønlandsbanken.

Dans over Hovedet – en danseinstallation som får dig til at kigge op er støttet af NAPA, Sermeq Fonden, Nunatta Isiginnaartitsisarfia, GNC Aps. og Vertical Dance Kate Lawrence.

Del

Andet nyt
Priskonkurrence om Energi i Arktis

Nordisk Energiforskning (NEF) har til formål at støtte det nordiske energisamarbejde. I led med dette afholder de et Nordic Energy Challenge hvert år, hvor aktører inden for energisektorerne kan indsende deres idéer for årets konkurrence-tema. Dette år er temaet Energi i Arktis. Her vil du

Læs mere »
En mand og en kvinde står, og kigger op på hinanden med røg omkring dem.
Et dramatisk blik ind i Grønlands historie

Det Kongelige Teater i København gav scenen til Grønland, da de i januar viste urpremieren af ”Præsten og åndemaneren” skrevet af grønlænderen Makka Kleist. Forestillingen gav et dramatisk og indsigtsfuld kig ind i starten på Grønland og Danmarks fælles historie. Grønlænderen Makka Kleist stillede sig

Læs mere »
Hvem er vi? Skriv!

Sammen med den franske fotograf Charlotte Lakits har NAPA lavet skriveworkshops for unge. Fra tanke til papir for at portrættere moderne unge i GrønlandStemningen var intens og livlig på de foreløbig to skriveworkshops, som NAPA har været med til at realisere. Skriveglæden, den sproglige nysgerrighed

Læs mere »