Så er kassen tom

NAPA har uddelt 2,8 millioner kroner over det sidste års tid, og nu er hele puljen brugt op. Dermed er det heller ikke muligt at modtage bevilling, hvis man søger til årets sidste frist, der ellers er 15. december.

NAPA ser på det sidste år med tilfredshed. Trods den lurende trussel for pludselige stramninger og restriktioner i forbindelse med pandemien, har kulturaktører med masser af spændende events taget chancen og søgt pengene.

To af de helt store, nemlig Nuuk International Film Festival (NIFF) og Nuuk Nordisk Kulturfestival (NNK) – sidstnævnte er NAPA medejer af – har formået at afholde deres festivaler til publikums store fornøjelse. I slutningen af september fik NIFF underholdt med en bred vifte af spillefilm og kortfilm fra hele verden, og i slutningen af oktober trak NNK flere tusinde ind til fede koncerter og spændende udstillinger.

I foråret fremviste Hanne Trap Friis og Gukki Nuka deres tretrinsprojekt ”Tarnima nammatai – jeg bærer min sjæl”, og i oktober turnerede det på den grønlandske vestkyst, afsluttet med en boglancering i Nuuk den 28. oktober. Projektet er en sammenfletning af et teaterstykke, en kunstudstilling og en bog, som fortæller om seksuelt overgreb, fortvivlelsen og håbet.

Tilioq – Handicaptalsmanden har faciliteret netværksmøder for nordiske unge med handicap, hvor de har diskuteret hvilke udfordringer de synes, der mangler fokus på i samfundet, hos politikere og hos andre unge. Dette har blandt andet resulteret i stiftelsen af foreningen KIIP for unge med handicap i Grønland.
Dette er blot fire eksempler på de mange arrangementer og events, som NAPA har støttet med henblik på at arktiske perspektiver bliver set og anerkendt i hele Norden.

Fra januar går det i gang igen
”At puljen er tom en måned før, ser jeg som et tegn på, at kulturaktørerne er sultne efter at vende tilbage med masser af nye events og tiltag, der er med til at fremme de arktiske perspektiver” siger Direktør Anne Mette Gangsøy.

Ansøgere skal heldigvis ikke vente længe, for allerede 15. januar er den næste ansøgningsfrist til NAPAs Kulturstøtteprogram, som igen i 2022 har en pulje på 2,8 millioner kroner.

”Vi glæder os meget til at se, hvilke spændende projekter, der kommer til at blive søgt om penge til i 2022”, slutter Anne Mette Gangsøy.

Andet nyt
Dans over Hovedet Maliina Jensen og Kate Lawrence
Kulturen er sprællevende

Danser Maliina Jensen har med støtte fra blandt andre NAPA taget dansen ud af sine rammer, og vækket Nuukborgernes nysgerrighed sammen med danseren Kate Lawrence. Slutningen af juli måned bød ikke blot på solskin og varme, men også på en oplevelse uden lige, da danser

Læs mere »
Vestnordisk dag 2021

Vestnordisk dag 2021 bliver afholdt torsdag den 23. september i Grønland, Færøerne og Island for at styrke og synliggøre det kulturelle samarbejde mellem disse 3 verstnordiske lande. I Nuuk arrangerer NAPA to forskellige og spændende arrangementer i Katuaq. Det første er en lærerkonference om det

Læs mere »