Så er kassen tom

NAPA har uddelt 2,8 millioner kroner over det sidste års tid, og nu er hele puljen brugt op. Dermed er det heller ikke muligt at modtage bevilling, hvis man søger til årets sidste frist, der ellers er 15. december.

NAPA ser på det sidste år med tilfredshed. Trods den lurende trussel for pludselige stramninger og restriktioner i forbindelse med pandemien, har kulturaktører med masser af spændende events taget chancen og søgt pengene.

To af de helt store, nemlig Nuuk International Film Festival (NIFF) og Nuuk Nordisk Kulturfestival (NNK) – sidstnævnte er NAPA medejer af – har formået at afholde deres festivaler til publikums store fornøjelse. I slutningen af september fik NIFF underholdt med en bred vifte af spillefilm og kortfilm fra hele verden, og i slutningen af oktober trak NNK flere tusinde ind til fede koncerter og spændende udstillinger.

I foråret fremviste Hanne Trap Friis og Gukki Nuka deres tretrinsprojekt ”Tarnima nammatai – jeg bærer min sjæl”, og i oktober turnerede det på den grønlandske vestkyst, afsluttet med en boglancering i Nuuk den 28. oktober. Projektet er en sammenfletning af et teaterstykke, en kunstudstilling og en bog, som fortæller om seksuelt overgreb, fortvivlelsen og håbet.

Tilioq – Handicaptalsmanden har faciliteret netværksmøder for nordiske unge med handicap, hvor de har diskuteret hvilke udfordringer de synes, der mangler fokus på i samfundet, hos politikere og hos andre unge. Dette har blandt andet resulteret i stiftelsen af foreningen KIIP for unge med handicap i Grønland.
Dette er blot fire eksempler på de mange arrangementer og events, som NAPA har støttet med henblik på at arktiske perspektiver bliver set og anerkendt i hele Norden.

Fra januar går det i gang igen
”At puljen er tom en måned før, ser jeg som et tegn på, at kulturaktørerne er sultne efter at vende tilbage med masser af nye events og tiltag, der er med til at fremme de arktiske perspektiver” siger Direktør Anne Mette Gangsøy.

Ansøgere skal heldigvis ikke vente længe, for allerede 15. januar er den næste ansøgningsfrist til NAPAs Kulturstøtteprogram, som igen i 2022 har en pulje på 2,8 millioner kroner.

”Vi glæder os meget til at se, hvilke spændende projekter, der kommer til at blive søgt om penge til i 2022”, slutter Anne Mette Gangsøy.

Andet nyt
borgere i nuuk center til åbningen af nuuk nordisk kulturfestival 2021
NNK 25.-28. maj 2023
i støbeskeen

Nuuk Nordisk Kulturfestival 2021 blev et åndehul og en pejling mod lysere tider. Kunstnere og aktører i alle former og farver gæstede Nuuk ved udgangen af oktober. Ca. 2500 gæster over 4 dage. 200 kunstnere og aktører fra hele verden, der skulle udstille og underholde

Læs mere »
Nordisk Kulturkontakt, Helsinki
Søg støtte til dit nordiske projekt

Mulighederne for at få støtte til kulturprojekter i Norden er mange. NAPA’s Kulturstøtteprogram er én af dem, men der er mange andre. Flere puljer kan søges via Nordisk Kulturkontakt, som er en nordisk kulturinstitution i Helsingfors i Finland Nordisk Kulturkontakt administrerer Nordisk Ministerråds støtteprogram for

Læs mere »
En gruppe unge fra norden i en cirkel med champagne
Den Nordiske Ungepulje

DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd – har siden 1940 interesseret sig for at medvirke til de unges udvikling inden for demokrati og fællesskab. Heri blev projektet Nordens Unge i Bæredygtige Fællesskaber – NUBF – stiftet, så nordens unge fik nye muligheder for at kunne styrke

Læs mere »
Bilde av direktørens kaffe og kake på sitt skrivebord
Nordisk nytte – hva er nå det?

Så var det tid for årsrapportering. Akkurat nå prøver jeg å beskrive hvordan NAPA i løpet av 2021 har bidratt til nordisk nytte. Jeg skal nok innrømme at å skrive rapport føles som en unyttig oppgave. En rapport i seg selv bidrar ikke til det

Læs mere »