Projektleder, Malin Corlin

En god omgang farvel og tak!

Malin Corlin, som har arbejdet på NAPA i omkring 2,5 år nu, tager et skridt væk og starter et nyt liv. Hun skal nemlig flytte til Bornholm sammen med familien, og forlader derfor NAPA i slutningen af maj. Så vi siger farvel og tak, for alt det hun har gjort for NAPA gennem årene!
Malin har boet i Nuuk i næsten fire år sammen med sin familie. Nu skal de flytte til Bornholm og starte et nyt kapitel i deres liv. Hun har arbejdet som projektleder, og har stået for Info Norden Grønland. Herunder er besvarelser af henvendelser en ud af tre af Info Nordens kerneopgaver.

– Info Norden Grønland er en informationstjeneste for nordiske borgere, som gerne vil vide mere om Grønland. Her svarer vi på spørgsmål fra andre nordboere om Grønland. Spørgsmål fra grønlandske borgere om resten af Norden bliver sendt ud til det relevante Info Norden kontor i enten Danmark, Sverige, Norge, Island, Finland, Færøerne eller Åland. Sammen har vi svaret på 4232 henvendelser fra Norden i 2021! Siger Malin.

 Info Nordens anden kerneopgave er også en aktiv og fortløbende proces. Informationstjenesten vedligeholder nemlig også 41 websider med artikler om alt fra skat og arbejdstilladelse til børnepasning og sundhedsydelser. Den mest populære artikel om Grønland er ”Jobsøgning i Grønland” og dernæst ”Bolig i Grønland. Job i Grønland er også det emne folk henvender sig mest til.

Den tredje kerneopgave har med nordiske grænsehindringer at gøre. For hvad hvis man oplever et problem i forhold til at flytte til et andet land i Norden?

– Fordi Info Norden er i tæt kontakt med nordiske borgere, kan vi identificere grænsehindringer mellem nordiske grænser. Dem indberetter vi så til Nordisk Ministerråds grænsehindringssekretariat, som kan tage det videre politisk. Info Norden er altså en af de første ”opsnappere” af nordiske grænsehindringer. Det er ret cool, siger Malin.

Det er så NAPAs rådgiver Pauliina Oinonen, som fremadrettet skal tage sig af Info Norden, når Malin stopper. Udover at håndtere og vedligeholde Info Norden, er Malin også projektleder. Her laver hun projekter og arrangementer for NAPA, hvad end de er store eller små.

– Lige nu arbejder jeg på at få realiseret en fjerde omgang af skrivekonkurrencen Allatta! Det er sindssygt spændende at arbejde med! For en projektleder skal kunne holde overblik over processer, aktører, fonde, deltagere og frivillige. Der hjælper det også at være struktureret og at være god til at skabe netværk med folk. For hvem ved. Ham som du stod på ski med den der gang kunne ende op med at hjælpe dig med at realisere et projekt om børnelitteratur. Hvem ved?

Malin har altid arbejdet projektorienteret. Hun har en lang ”karriere” inden for spejderbevægelsen med projekter i Danmark og udlandet, som hun siger har været med til at forme hende som projektleder. Så elsker hun også det nordiske.

– Jeg er selv dansk-svensk-norsk, så jeg er vel så skandinavisk, som man kan være. Så NAPA lå lige til højrebenet. Tiden i Grønland har også virkelig lært mig meget om Norden uden for Skandinavien. Det har åbnet mine øjne for forskelligheder og uligheder – og det er fedt at have fået lov til at arbejde for et mere inkluderende nordisk fællesskab, slutter Malin af med at sige.

Del

Gik du glip af disse nyheder?
NAPAs nye projektkoordinator med fart over feltet

Maannguaq Rosing er NAPAs nye projektkoordinator. Som en racerkører på en Formel-1 bane, så er hun allerede godt kørende.  Det er mandag morgen, 15. august, og en glad Maannguaq Rosing træder ind ad dørene hos NAPA. Det er nemlig hendes første arbejdsdag på kontoret, hvor

Læs mere »
wiping the ice cream off your face
”De-arctification” i Nordisk kunst

En kunstnerisk arktisk dialog om ”De-arctification” i forbindelse med en fejring af Laplandsk Kunstnersammenslutnings 30 års jubilæum. Et projekt med titlen De-arctification i Nordisk kunst afvikles i Galleria Lainaamo i Rovaniemi i Finland dagene 11.-13. august 2021. Der vil være workshop, artists talks, en guidet

Læs mere »
Nordisk Kulturkontakt, Helsinki
Søg støtte til dit nordiske projekt

Mulighederne for at få støtte til kulturprojekter i Norden er mange. NAPA’s Kulturstøtteprogram er én af dem, men der er mange andre. Flere puljer kan søges via Nordisk Kulturkontakt, som er en nordisk kulturinstitution i Helsingfors i Finland Nordisk Kulturkontakt administrerer Nordisk Ministerråds støtteprogram for

Læs mere »
Seneste nyheder fra NAPA