Arctic Winter Games auditions er startet

Audition til Arctic Winter Games er startet. I Tasiilaq deltog 21 unge i Tasiilaq i audition i ungdomskulturhuset. Nu starter den digitale audition for alle. 

Arctic Winter Games 2024 foregår i Alaska i marts. Grønland og hver af de andre deltagere skal sende en kulturdelegation, der kan lave en opvisning, produceret af unge. NAPA, som er tovholdere på det grønlandske kulturbidrag, er nu gået i gang med at rekruttere seks unge i alderen 14-19 år. Efter rejsen til Alaska, tager de grønlandske unge videre på tour i Island og på Færøerne.  

I Tasiilaq blev auditions gennemført sammen med ungdomskulturhuset og Eino Taunajik. Hele 21 unge deltog i håb om at komme med.  

”Jeg er imponeret over, at så mange gik til audition. Det kræver mod og tro på sig selv. Og selvom vi kun skal finde to blandt deltageren her, så viste det, at talentmassen er meget større.” siger Eino Taunajik, der til dagligt arbejder med de unge i Tasiilaq.

NAPA valgte at lave auditions i Tasiilaq for at sikre, at både unge fra øst og vest har mulighed for at komme til Arctic Winter Games. Målet er at finde to deltagere i Tasiilaq. De øvrige fire unge deltagere findes ved at kandidater indsender en video frem til 10. oktober.  

Du har chancen 

Alle unge mellem 14-19 år har chancen for at komme med til Arctic Winter Games og den videre tur til Nuuk, Alaska, Island og Færøerne. For at få chancen for at deltage skal du indsende en videopræsentation af dig selv. Ud fra videoerne, vælger NAPA de unge der skal med.  

Sådan får du chancen 

Din video skal vare 2-5 minutter. Her skal du 

  • Præsentere dig selv og hvorfor vi skal vælge dig. Hvad drømmer du om? Hvad laver du i din hverdag? 
  • Vis hvad du er dygtig til! Spiller du musik? Synger du? Elsker du dans, gymnastik, at bevæge dig? Danser du maskedans, spiller du tromme, er du historiefortæller eller er du sjov? Så vis det frem!

Videoen skal sendes med www.Wetransfer.com til Kuluk@napa.gl allersenest d. 10. oktober kl. 20. 

Det er kun medarbejderne, som arbejder med Arctic Winter Games, der kommer til at se din video. 

Efter fristen for indsendelse d. 10. oktober, ser Arctic Winter Games holdet i NAPA alle videoer igennem. Herefter vil der være interview med nogle af kandidaterne inden det endelige valg træffes.  

Arctic Winter Games kulturprogram er støttet af Tips- og Lottomidlerne, Sermeq Puljen, Grønlands Kunstfond, Nuuk Lokaludvalg, Nordisk Ministerråds VOLT-program, GIF Grønlands idrætsforbund og NAPA. 

Del

Gik du glip af disse nyheder?
En stor gruppe af nordens unge
Weekend-camp med nordens unge

NUBF – Nordens Unge i Bæredygtige Fællesskaber – er et projekt, lavet af DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd – som har til formål at skabe stærkere bånd mellem unge på tværs af hele Norden. I led med dette, lavede NUBF tilbage i 2020, et årligt

Læs mere »
The Lost Norsemen

The Lost Norsemen: Mød nordboerne – de grønlandske vikinger På udstillingen The Lost Norsemen kunne man gå på opdagelse i vikingernes fodspor i Grønlands fantastiske landskab og ruinerne efter dem. Via virtual reality kunne man opleve, hvor og hvordan de boede og levede. Det var

Læs mere »
Grønlandske kultursamtaler i Norden: Teater

Teaterchef i nationalteatret Susanne Andreasen og Vivi Sørensen, der er studieansvarlig i samme hus, snakker om hvor vigtigt teater er for samfundet i Grønland. Lyt eller se samtalen.   NAPA vil i de kommende uger udgive Grønlandske Samtaler i Norden. I dette afsnit taler vi med

Læs mere »