Journalistpraktikant, Isabella Borg

Spændt praktikant på farten

Isabella H. Borg er NAPAs nye journalistpraktikant. Hun startede i begyndelsen af februar 2022 og bliver hos os indtil juli 2022. Nu er hun allerede begyndt at arbejde med forskellige opgaver inden for kommunikation – og hun er spændt på at se, hvordan resten af hendes tid kommer til at se ud.

Isabella er født i Qaqortoq og opvokset i Grønland. Primært nede sydpå. Men hun har rejst meget rundt i led med sin uddannelse. Hun rejste til Portugal med AFS efter folkeskolen, og færdiggjorde de sidste to år af hendes GU i Bosnien-Herzegovina via United World College (UWC). Hun ankom til Nuuk i 2019, hvor hun startede sin bacheloruddannelse i journalistik ved Ilisimatusarfik.

I øjeblikket er Isabella i gang med sjette semester ud af syv. Dette er hendes anden praktikperiode. Isabella startede her efter at have været i praktik ved kommunikationsafdelingen i Kommuneqarfik Sermersooq i et halvt år.

– I kommunen fik jeg oplevet arbejde i en større afdeling. Der fik jeg erfaring i et arbejdsmiljø, hvor man kan have flere opgaver på samme tid, og deadlines lige efter hinanden. Efter at have været her i NAPA i knap en måned, kan jeg allerede se en forskel. Der er færre ansatte inden for NAPA, som dertil giver et mere afslappet omkreds. Jeg har stadig flere opgaver på samme tid. Dog har jeg mere tid til at lave dem, siger Isabella.

Et pludselig skift – og ændring af vaner

Hos NAPA arbejder Isabella primært med nyheder til vores hjemmeside. Det kan variere fra nyheder om projekter støttet via Kulturstøtteprogrammet, nyheder om interne ændringer – så som ansatte – og optimering af selve hjemmesiden. Derudover arbejder hun også med henvendelser fra Facebook og Info Norden og opdaterer med nyheder på Facebook.

– Efter at have været i praktik ved kommunen, og ofte arbejdet i et højere gear, har jeg fået en vane med at skulle skrive hurtigt – og sende nyhederne ud hurtigt. Derfor er det lidt besværligt at vænne mig til IKKE at arbejde, som om jeg har meget travlt. Mine kolleger her fortæller mig ret ofte, at jeg skal slappe af, og at jeg ikke skal stresse over opgaverne, siger hun smilende.

NAPA er en kulturinstitution, og det er en af grundene for, at Isabella valgte NAPA som sin næste praktikplads.

– Jeg har altid interesseret mig for det kulturelle miljø. Begge sider af min familie har talenter inden for musik og kunst, så jeg vil sige, at jeg er blevet miljøskadet af dem. På den gode måde. Så har jeg jo også selv taget uddannelser i udlandet, hvor jeg har mødt mange forskellige kulturer. Specielt i UWC, hvor jeg havde medstuderende fra næsten 100 forskellige lande. Så jeg er mega spændt på, at jeg kan arbejde med, opleve og lære mere om kultur og det kulturelle miljø her, slutter Isabella af med at sige.

Del

Gik du glip af disse nyheder?
Vivi Vold, Ph.D. studerende
Grønlandske samtaler i Norden: Indigenous Knowledge

Vivi Vold, der er kandidat i Kultur- og Samfundshistorie samt Ph.D.-Fellow i Ilisimatusarfik, snakker om forhindringer, udfordringer og kløfter mellem oprindelig viden og vestlig viden. Se eller hør samtalen.  NAPA vil i de kommende uger udgive Grønlandske Samtaler i Norden. Den første episode er en

Læs mere »
2 unge grønlændere med på nordisk ungemøde

På billedet fra venstre ses Karen Olsen-Lyberth, færingen Sanna Nolsøe-Djurhuus og Nina Titussen fra Sukorseq. Foto: Morten Rude 2 unge grønlændere fra Sorlak og Sukorseq har været på Ungetræning sammen med en masse andre unge fra hele Norden d. 1.-3. oktober 2021. 50 unge fra

Læs mere »
Seneste nyheder fra NAPA