IMARSUAQ – Havets Veje – møder med og omkring Polarhavet

Den gamle Kolonihavn i Nuuk bliver forvandlet med billedprojektioner og lyd fredag 15. oktober 2021 kl. 18 – 20. Der vil være udendørs lysshow på på mur, is og klippe, og lyd-installationer med live musik. NAPA har støttet kunstgruppen TURA YA MOYAs projekt ”IMARSUAQ – Havets Veje”, hvor nordiske inkl. grønlandske kunstnere og musikere indgår i projektet.

Der vil også være en indendørs udstilling og koncert i Nuuk Lokalmuseum i perioden 15. oktober – 14. november.

Projektet udforsker det store hav ”IMARSUAQ” og dets veje. Hvad betyder de rejser der fandt sted før i tiden for livet i dag? Hvordan kan vi bevare havets vigtige fødekæde for eftertiden? Historier om havet rundt i Norden tager tilskueren med på rejse.

Udover de deltagende nordiske og lokale kunstnernes værker og forskellige videnskabsfolks input, vises værker skabt i samarbejde med unge fra skoler i Nuuk, Atuarfik Tuiisaq (Paamiut), Qeqertarsuatsiaat Bygdeskole, Kulusumi Alivarpi, Tasiilami Alivarpik samt Ungdomshuset Igdlo. Eleverne inviteres til at udforske det store hav, ”IMARSUAQ”, og dets veje, set med de unges øjne.

Kunstgruppen TURA YA MOYA (DK/D/GRL)’s rejsende 20 fods mediecontainer er udrustet med lyd og projektions-udstyr. I dagtimerne opfordres alle til at besøge containeren og fortælle historier og oplevelser som netop de har haft om og med havet. Historierne tager med containeren på dens videre rejse og indgår senere i et bog/filmprojekt. De unge mennesker deltager med videoværker og billeder, dette skaber et unikt medejerskab i projektet, når de ser deres egne værker som del af et professionelt projekt.

Følgende kunstnere har medvirket til udstillingen showet med billeder og lyd: Silpa Christensen (GL), Navarana Kaggviak Sørensen (GL), Matti Sumari (S/FI), Karen Thastum (DK), Roi Einarsson (FO) Anna-Farida Erdenreich (DK/D), Mia Lindenhann (GL), Anders Sunna(S), Julia Pars (GL), Udo Erdenreish (D), Kristian Blak (FO), Liv Thastum (DK/D), Elever fra LMA (LT), Vestmannarkor (FO), Mia Rogersdottir (S), Bent Kuitse (GL), Åge Larsen (GL), Harald Maqe (GL), Abel Ignatiussen samt lokale unge og kunstnere fra Kulusuk, Tasiilaq, Qeqertarsuatsiaat, Nuuk med flere.

I år besøger projektet Qeqertarsuatsiaat 19/10 -28/10, og i Paamiut 6/11 -10/11, og vil også besøge Tasiilaq og Kulusuk. Projektet har udover NAPA fået støtte fra Nordisk Kulturkontakt, NunaFonden, Statens Kunstfond Danmark, DJBFA og STARK.

 

Del

Andet nyt
Hvem er vi? Skriv!

Sammen med den franske fotograf Charlotte Lakits har NAPA lavet skriveworkshops for unge. Fra tanke til papir for at portrættere moderne unge i GrønlandStemningen var intens og livlig på de foreløbig to skriveworkshops, som NAPA har været med til at realisere. Skriveglæden, den sproglige nysgerrighed

Læs mere »
En forfrisket tilbagevenden

Efter at have været på barsel er Nina Paninnguaq Skydsbjerg Kristiansen tilbage på kontoret hos NAPA. Nina startede på NAPA som rådgiver tilbage i August 2021. Nu da hun er tilbage, har tingene ændret sig. Nina er nu nemlig ansat som souschef – og bliver

Læs mere »
borgere i nuuk center til åbningen af nuuk nordisk kulturfestival 2021
NNK 25.-28. maj 2023
i støbeskeen

Nuuk Nordisk Kulturfestival 2021 blev et åndehul og en pejling mod lysere tider. Kunstnere og aktører i alle former og farver gæstede Nuuk ved udgangen af oktober. Ca. 2500 gæster over 4 dage. 200 kunstnere og aktører fra hele verden, der skulle udstille og underholde

Læs mere »
NAPA byder velkommen til nye medarbejdere

NAPA byder velkommen til sin nye rådgiver Nina Paninnguaq Skydsbjerg og kommunikationspraktikant Maasi Brøns Chemnitz NAPA er meget glad for at kunne fortælle, at vi har ansat Nina Paninnguaq Skydsbjerg som ny rådgiver i NAPA. NAPA fik 23 ansøgninger til stillingen og Nina Paninnguaq Skydsbjerg

Læs mere »