IMARSUAQ – Havets Veje – møder med og omkring Polarhavet

Den gamle Kolonihavn i Nuuk bliver forvandlet med billedprojektioner og lyd fredag 15. oktober 2021 kl. 18 – 20. Der vil være udendørs lysshow på på mur, is og klippe, og lyd-installationer med live musik. NAPA har støttet kunstgruppen TURA YA MOYAs projekt ”IMARSUAQ – Havets Veje”, hvor nordiske inkl. grønlandske kunstnere og musikere indgår i projektet.

Der vil også være en indendørs udstilling og koncert i Nuuk Lokalmuseum i perioden 15. oktober – 14. november.

Projektet udforsker det store hav ”IMARSUAQ” og dets veje. Hvad betyder de rejser der fandt sted før i tiden for livet i dag? Hvordan kan vi bevare havets vigtige fødekæde for eftertiden? Historier om havet rundt i Norden tager tilskueren med på rejse.

Udover de deltagende nordiske og lokale kunstnernes værker og forskellige videnskabsfolks input, vises værker skabt i samarbejde med unge fra skoler i Nuuk, Atuarfik Tuiisaq (Paamiut), Qeqertarsuatsiaat Bygdeskole, Kulusumi Alivarpi, Tasiilami Alivarpik samt Ungdomshuset Igdlo. Eleverne inviteres til at udforske det store hav, ”IMARSUAQ”, og dets veje, set med de unges øjne.

Kunstgruppen TURA YA MOYA (DK/D/GRL)’s rejsende 20 fods mediecontainer er udrustet med lyd og projektions-udstyr. I dagtimerne opfordres alle til at besøge containeren og fortælle historier og oplevelser som netop de har haft om og med havet. Historierne tager med containeren på dens videre rejse og indgår senere i et bog/filmprojekt. De unge mennesker deltager med videoværker og billeder, dette skaber et unikt medejerskab i projektet, når de ser deres egne værker som del af et professionelt projekt.

Følgende kunstnere har medvirket til udstillingen showet med billeder og lyd: Silpa Christensen (GL), Navarana Kaggviak Sørensen (GL), Matti Sumari (S/FI), Karen Thastum (DK), Roi Einarsson (FO) Anna-Farida Erdenreich (DK/D), Mia Lindenhann (GL), Anders Sunna(S), Julia Pars (GL), Udo Erdenreish (D), Kristian Blak (FO), Liv Thastum (DK/D), Elever fra LMA (LT), Vestmannarkor (FO), Mia Rogersdottir (S), Bent Kuitse (GL), Åge Larsen (GL), Harald Maqe (GL), Abel Ignatiussen samt lokale unge og kunstnere fra Kulusuk, Tasiilaq, Qeqertarsuatsiaat, Nuuk med flere.

I år besøger projektet Qeqertarsuatsiaat 19/10 -28/10, og i Paamiut 6/11 -10/11, og vil også besøge Tasiilaq og Kulusuk. Projektet har udover NAPA fået støtte fra Nordisk Kulturkontakt, NunaFonden, Statens Kunstfond Danmark, DJBFA og STARK.

 

Del

Andet nyt
Teaterforestillingen Tarnima Nammatai er på turne

På billedet ses Naleraq Eugenius, Nukakkuluk Kreutzmann, Rasmus Lyberth, Hans Ole Amossen, Karina Møller og Klaus Geisler. I foråret 2021 producerede Teater freezeProductions teaterforestillingen Tarnima Nammatai med støtte fra Socialstyrelsen, Statens Kunstfond, NAPAs kulturstøtteprogram, Katuaq, Århus Kommune, Nunafonden og Nuuk Lokaludvalg. Forestillingen turnerede med stor

Læs mere »
En mand og en kvinde står, og kigger op på hinanden med røg omkring dem.
Et dramatisk blik ind i Grønlands historie

Det Kongelige Teater i København gav scenen til Grønland, da de i januar viste urpremieren af ”Præsten og åndemaneren” skrevet af grønlænderen Makka Kleist. Forestillingen gav et dramatisk og indsigtsfuld kig ind i starten på Grønland og Danmarks fælles historie. Grønlænderen Makka Kleist stillede sig

Læs mere »
Det er menneskene som betyr noe

Så var det tid for å si farvel. Noen ganger er det andre som er bedre til å sette ord på hvordan jeg er som leder, enn meg selv. Nina sa det så fint i avskjedstalen hun holdt på min avskjedsresepsjon: Du kan læse hele

Læs mere »
ÎVA live on stage - from the Nordic Remix case video
“Nordic Remix” – et digitalt musiksamarbejde

Musikalsk storytelling, nordiske medvirkende og samarbejde på tværs af kulturer, musikaliteter og landegrænser. “Nordic Remix”-projektet har modtaget støtte fra NAPAs Kulturstøtteprogram. Bag initiativet står mediekollektivet Are We Europe og de har lavet en video om projektet – se den her Fra projektbeskrivelsen: “Med projektet “Nordic

Læs mere »