IMARSUAQ – Havets Veje – møder med og omkring Polarhavet

Den gamle Kolonihavn i Nuuk bliver forvandlet med billedprojektioner og lyd fredag 15. oktober 2021 kl. 18 – 20. Der vil være udendørs lysshow på på mur, is og klippe, og lyd-installationer med live musik. NAPA har støttet kunstgruppen TURA YA MOYAs projekt ”IMARSUAQ – Havets Veje”, hvor nordiske inkl. grønlandske kunstnere og musikere indgår i projektet.

Der vil også være en indendørs udstilling og koncert i Nuuk Lokalmuseum i perioden 15. oktober – 14. november.

Projektet udforsker det store hav ”IMARSUAQ” og dets veje. Hvad betyder de rejser der fandt sted før i tiden for livet i dag? Hvordan kan vi bevare havets vigtige fødekæde for eftertiden? Historier om havet rundt i Norden tager tilskueren med på rejse.

Udover de deltagende nordiske og lokale kunstnernes værker og forskellige videnskabsfolks input, vises værker skabt i samarbejde med unge fra skoler i Nuuk, Atuarfik Tuiisaq (Paamiut), Qeqertarsuatsiaat Bygdeskole, Kulusumi Alivarpi, Tasiilami Alivarpik samt Ungdomshuset Igdlo. Eleverne inviteres til at udforske det store hav, ”IMARSUAQ”, og dets veje, set med de unges øjne.

Kunstgruppen TURA YA MOYA (DK/D/GRL)’s rejsende 20 fods mediecontainer er udrustet med lyd og projektions-udstyr. I dagtimerne opfordres alle til at besøge containeren og fortælle historier og oplevelser som netop de har haft om og med havet. Historierne tager med containeren på dens videre rejse og indgår senere i et bog/filmprojekt. De unge mennesker deltager med videoværker og billeder, dette skaber et unikt medejerskab i projektet, når de ser deres egne værker som del af et professionelt projekt.

Følgende kunstnere har medvirket til udstillingen showet med billeder og lyd: Silpa Christensen (GL), Navarana Kaggviak Sørensen (GL), Matti Sumari (S/FI), Karen Thastum (DK), Roi Einarsson (FO) Anna-Farida Erdenreich (DK/D), Mia Lindenhann (GL), Anders Sunna(S), Julia Pars (GL), Udo Erdenreish (D), Kristian Blak (FO), Liv Thastum (DK/D), Elever fra LMA (LT), Vestmannarkor (FO), Mia Rogersdottir (S), Bent Kuitse (GL), Åge Larsen (GL), Harald Maqe (GL), Abel Ignatiussen samt lokale unge og kunstnere fra Kulusuk, Tasiilaq, Qeqertarsuatsiaat, Nuuk med flere.

I år besøger projektet Qeqertarsuatsiaat 19/10 -28/10, og i Paamiut 6/11 -10/11, og vil også besøge Tasiilaq og Kulusuk. Projektet har udover NAPA fået støtte fra Nordisk Kulturkontakt, NunaFonden, Statens Kunstfond Danmark, DJBFA og STARK.

 

Del

Andet nyt
UNLEASH Grønland nu åben for ansøgninger

Mellem den 20. og 27. august 2022, vil UNLEASH afholde et Regionalt Innovativt Laboratorium i Nuuk, Grønland! Her vil 200 unge talenter mellem 18-35 år blive samlet fra de Arktisk-Nordiske lande. Du vil kunne udvikle innovative løsninger for Verdensmålene for Bæredygtig Udvikling (Verdensmålene), med hjælp

Læs mere »
17 arktiske samarbejdsprojekter finansieret indtil videre

Arktisk Samarbejdsprogram, administreret af NAPA, Nordens Institut i Grønland og Ilisimatusarfik, Grønlands Universitet, har indtil videre bevilget midler til 17 projekter i år med et samlet beløb på 7 mio. DKK. Arktisk Samarbejdsprogram har til formål at fremme nordisk samarbejde i Arktis og bidrage til

Læs mere »
Børn og unges kunstværker fra workshop i Sisimiut
NAPA rejser ud i Grønland

Der er ikke nok som kender til NAPA, hvad vi laver og mulighederne i det nordiske samarbejde. Derfor har vi valgt at bruge vores rejsebudget internt i Grønland dette efterår, for at blive bekendt med kulturaktører, både unge og voksne, i hele Grønland. Vi har

Læs mere »
En gruppe unge fra norden i en cirkel med champagne
Den Nordiske Ungepulje

DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd – har siden 1940 interesseret sig for at medvirke til de unges udvikling inden for demokrati og fællesskab. Heri blev projektet Nordens Unge i Bæredygtige Fællesskaber – NUBF – stiftet, så nordens unge fik nye muligheder for at kunne styrke

Læs mere »