Nu kan du igen søge støtte til arktiske projekter

Hvert år uddeler Nordisk Ministerråd 7,3 mio. kr. til projekter i Arktisk samarbejdsprogram. Fokus er, at projekterne skal fremme et bæredygtigt Arktis.  Ansøgningsrunden for 2024 er nu åben. Det er muligt at søge frem til 15. februar. NAPA og Ilisimatusarfik administrerer programmet. 

Arktisk Samarbejdsprogram har 2023 bl.a. støttet:  

  • The Circumpolar Maternal and Child Health group, som med udgangspunkt i oprindelige folks viden og levekår formidler viden til småbørnsmøder via en podcastserie. 
  • Seals, Stigma and Survival, der skal kortlægge mulighederne for at EU kan åbne for mere import af sæl fra Arktis. 
  • Infrastrukturel udsathed i Arktis. Projektet belyser, hvordan nedbrud i kritiske kommunikationsinfrastrukturer former levevilkårene og samfundsstrukturer i Arktis. Projektet skaber en offentlig debat om hvordan infrastrukturel udsathed kan forebygges og håndteres. 


Alle typer af projekter kan søge, så længe målet med projektet falder indenfor mindst et af disse bæredygtighedstemaer:
 

  • Planet – Planetens fremtid 
  • People – befolkningen i Arktis eller 
  • Prosperity – økonomisk bæredygtige udvikling.  


Ansøgningen skal derudover bygge på et bredt partnerskab med mindst tre nordiske lande. Der må også gerne være partnere fra resten af Arktis.
 

Projekter kan støttes med op til 500.000 kr. om året i op til tre år. Du finder kriterierne og ansøgningsportalen på NAPAs hjemmeside.  

Hvis du er interesseret i at få vejledning, kan du deltage i NAPAs online informationsmøde d. 9. januar kl. 11.  Du kan også kontakte NAPA på napa@napa.gl. 

Læs mere om Arktisk Samarbejdsprogram her. 

 

Del

Gik du glip af disse nyheder?
En gruppe unge fra norden i en cirkel med champagne
Den Nordiske Ungepulje

DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd – har siden 1940 interesseret sig for at medvirke til de unges udvikling inden for demokrati og fællesskab. Heri blev projektet Nordens Unge i Bæredygtige Fællesskaber – NUBF – stiftet, så nordens unge fik nye muligheder for at kunne styrke

Læs mere »
Så er kassen tom

NAPA har uddelt 2,8 millioner kroner over det sidste års tid, og nu er hele puljen brugt op. Dermed er det heller ikke muligt at modtage bevilling, hvis man søger til årets sidste frist, der ellers er 15. december. NAPA ser på det sidste år

Læs mere »
Creative Business Academy International Weekend aflyst

Det er med stor beklagelse, at NAPA skriver for at meddele, at vi desværre er nødt til at aflyse NAPAs internationale event, Creative Business Academy International Mentor Weekend, som var planlagt til slutningen af april. Den uheldige årsag til aflysningen er, at vi simpelthen ikke

Læs mere »
En gruppe unge musikere på scenen i lilla lys
Nordens unge musikere

GFD Collective, en samling af forskellige musikere fra henholdsvis Grønland, Færøerne og Danmark fik afholdt workshops og koncerter i Grønland i slutningen af 2021. Deres mål? At vække opmærksomhed og interesse for nordens individuelle kulturer, identiteter og sprog igennem den musik som de laver i

Læs mere »