Deadline for Allatta! 4.0 Ung nærmer sig med hastige skridt

28. februar er den sidste dag til at indsende din uhyggelige historie til Allatta! Ung skrivekonkurrencen. 

Unge forfattere, det er snart tid til at indsende din novelle til Allatta Ung!

Fristen for indlevering af novelle til skrivekonkurrencen, der blev lanceret i november sidste år, er nemlig 28. februar.

Der er meget få krav til deltagelse af skrivekonkurrencen. Temaet er uhyggelige fortællinger, hvor alle unge mellem 15 og 25 år har mulighed for at skrive en uhyggelig novelle på max 20 sider. Man kan skrive på grønlandsk, dansk eller engelsk.

Kort efter indleveringsfristen vil novellerne blive læst af en jury, som skal udvælge 10 vindere. De 10 unge vindere vil derefter blive indbudt til at deltage i en fire dages bootcamp med Niviaq Korneliussen og Paninnguaq Boassen for at bearbejde og finpudse novellerne.

Til efteråret udgives der en antologi af de 10 vinderes noveller.

Hvordan indsender man til Allatta ung

Fristen for indsendelse er d. 28. februar 2023, kl. 23:59.

Du skal sende din historie som Word- eller PDF-fil til: napa@napa.gl

og du skal huske at have følgende med i e-mailen:

  • Dit navn
  • Alder
  • Adresse
  • Mobilnummer

 

Når du har skrevet ovennævnte, kan du sende e-mailen med “Allatta Ung” på emnefeltet.

Du kan forvente at høre fra NAPA mellem slutningen af marts og begyndelse af april.

God skrivelyst!

Se eller gense skriveworkshops

Under forløbet har NAPA, Nordens Institut i Grønland, sammen med vores samarbejdspartnere afholdt online skriveworkshops for de unge forfattere med forrige års vinder af Nordisk Ministerråds Litteraturpris, Niviaq Korneliussen, og Paninnguaq Boassen, som var med som deltager på Allatta! i 2013, og senere hen gik i uddannelse på Københavns Universitet, hvor hun studerede litteraturvidenskab i bachelorgrad. Og det har været til stor succes med mange interesseret deltagere. Ved at afholde det online var det også muligt for alle i Grønland at deltage i skriveworkshopsne.

De online skriveworkshops er optaget og kan ses eller genses på vores Youtube.

Eller på vores Facebook.

Skriveprojektet ejes af NAPA og Kalaallit Atuakkiortut (Grønlands Forfatterforening).

Andre partnere: Arctic Media v./ Sørine Steenholdt og Afdeling for Sprog og Litteratur og Medier på Ilisimatusarfik (Grønlands Universitet).

Projektkoordinator i NAPA og projektleder for Allatta! 4.0 kan kontaktes ved spørgsmål, Maannguaq Rosing: Maannguaq@napa.gl eller 53 33 30.

 

Del

Gik du glip af disse nyheder?
Allatta!-vinder får Nordisk Råds Litteraturpris 2021

Nordisk Råds Litteraturpris er for første gang blevet tildelt en grønlandsk forfatter, da Niviaq Korneliussen den 2. november vandt prisen. Skuespilhuset i København er ved at falde til ro igen. Tina Dickow er netop gået af scenen efter at have leveret sangen ”Hjertestorm” sammen med

Læs mere »
Vestnordisk dag 2021

Vestnordisk dag 2021 bliver afholdt torsdag den 23. september i Grønland, Færøerne og Island for at styrke og synliggøre det kulturelle samarbejde mellem disse 3 verstnordiske lande. I Nuuk arrangerer NAPA to forskellige og spændende arrangementer i Katuaq. Det første er en lærerkonference om det

Læs mere »
Børn og unges kunstværker fra workshop i Sisimiut
NAPA rejser ud i Grønland

Der er ikke nok som kender til NAPA, hvad vi laver og mulighederne i det nordiske samarbejde. Derfor har vi valgt at bruge vores rejsebudget internt i Grønland dette efterår, for at blive bekendt med kulturaktører, både unge og voksne, i hele Grønland. Vi har

Læs mere »