Deadline for Allatta! 4.0 Ung nærmer sig med hastige skridt

28. februar er den sidste dag til at indsende din uhyggelige historie til Allatta! Ung skrivekonkurrencen. 

Unge forfattere, det er snart tid til at indsende din novelle til Allatta Ung!

Fristen for indlevering af novelle til skrivekonkurrencen, der blev lanceret i november sidste år, er nemlig 28. februar.

Der er meget få krav til deltagelse af skrivekonkurrencen. Temaet er uhyggelige fortællinger, hvor alle unge mellem 15 og 25 år har mulighed for at skrive en uhyggelig novelle på max 20 sider. Man kan skrive på grønlandsk, dansk eller engelsk.

Kort efter indleveringsfristen vil novellerne blive læst af en jury, som skal udvælge 10 vindere. De 10 unge vindere vil derefter blive indbudt til at deltage i en fire dages bootcamp med Niviaq Korneliussen og Paninnguaq Boassen for at bearbejde og finpudse novellerne.

Til efteråret udgives der en antologi af de 10 vinderes noveller.

Hvordan indsender man til Allatta ung

Fristen for indsendelse er d. 28. februar 2023, kl. 23:59.

Du skal sende din historie som Word- eller PDF-fil til: napa@napa.gl

og du skal huske at have følgende med i e-mailen:

  • Dit navn
  • Alder
  • Adresse
  • Mobilnummer

 

Når du har skrevet ovennævnte, kan du sende e-mailen med “Allatta Ung” på emnefeltet.

Du kan forvente at høre fra NAPA mellem slutningen af marts og begyndelse af april.

God skrivelyst!

Se eller gense skriveworkshops

Under forløbet har NAPA, Nordens Institut i Grønland, sammen med vores samarbejdspartnere afholdt online skriveworkshops for de unge forfattere med forrige års vinder af Nordisk Ministerråds Litteraturpris, Niviaq Korneliussen, og Paninnguaq Boassen, som var med som deltager på Allatta! i 2013, og senere hen gik i uddannelse på Københavns Universitet, hvor hun studerede litteraturvidenskab i bachelorgrad. Og det har været til stor succes med mange interesseret deltagere. Ved at afholde det online var det også muligt for alle i Grønland at deltage i skriveworkshopsne.

De online skriveworkshops er optaget og kan ses eller genses på vores Youtube.

Eller på vores Facebook.

Skriveprojektet ejes af NAPA og Kalaallit Atuakkiortut (Grønlands Forfatterforening).

Andre partnere: Arctic Media v./ Sørine Steenholdt og Afdeling for Sprog og Litteratur og Medier på Ilisimatusarfik (Grønlands Universitet).

Projektkoordinator i NAPA og projektleder for Allatta! 4.0 kan kontaktes ved spørgsmål, Maannguaq Rosing: Maannguaq@napa.gl eller 53 33 30.

 

Del

Gik du glip af disse nyheder?
NAPAs direktør, Anne Mette Gangsøy ude i naturen
Et taknemligt farvel og tak

Efter en kort, men mindeværdig tid med Anne Mette Gangsøy som direktør for NAPA, er det snart tid til at sige farvel til hende. Det gør vi så med taknemlighed for alt det Anne Mette har gjort i sin tid hos os. Anne Mette Gangsøy

Læs mere »
Ny undervisningsbog om lov og demokrati

Nuuk Kunstmuseum og kunstner Stine Marie Jacobsen har udgivet en undervisningsbog om lov og demokrati under projektet Law Shifters. Law Shifters er et kunstprojekt målrettet børn og unge af kunstner Stine Marie Jacobsen. I 2019 var projektet på Nuuk Kunstmuseum. Law Shifters har gennem de

Læs mere »
Det er menneskene som betyr noe

Så var det tid for å si farvel. Noen ganger er det andre som er bedre til å sette ord på hvordan jeg er som leder, enn meg selv. Nina sa det så fint i avskjedstalen hun holdt på min avskjedsresepsjon: Du kan læse hele

Læs mere »
Priskonkurrence om Energi i Arktis

Nordisk Energiforskning (NEF) har til formål at støtte det nordiske energisamarbejde. I led med dette afholder de et Nordic Energy Challenge hvert år, hvor aktører inden for energisektorerne kan indsende deres idéer for årets konkurrence-tema. Dette år er temaet Energi i Arktis. Her vil du

Læs mere »