Deadline for Allatta! 4.0 Ung nærmer sig med hastige skridt

28. februar er den sidste dag til at indsende din uhyggelige historie til Allatta! Ung skrivekonkurrencen. 

Unge forfattere, det er snart tid til at indsende din novelle til Allatta Ung!

Fristen for indlevering af novelle til skrivekonkurrencen, der blev lanceret i november sidste år, er nemlig 28. februar.

Der er meget få krav til deltagelse af skrivekonkurrencen. Temaet er uhyggelige fortællinger, hvor alle unge mellem 15 og 25 år har mulighed for at skrive en uhyggelig novelle på max 20 sider. Man kan skrive på grønlandsk, dansk eller engelsk.

Kort efter indleveringsfristen vil novellerne blive læst af en jury, som skal udvælge 10 vindere. De 10 unge vindere vil derefter blive indbudt til at deltage i en fire dages bootcamp med Niviaq Korneliussen og Paninnguaq Boassen for at bearbejde og finpudse novellerne.

Til efteråret udgives der en antologi af de 10 vinderes noveller.

Hvordan indsender man til Allatta ung

Fristen for indsendelse er d. 28. februar 2023, kl. 23:59.

Du skal sende din historie som Word- eller PDF-fil til: napa@napa.gl

og du skal huske at have følgende med i e-mailen:

  • Dit navn
  • Alder
  • Adresse
  • Mobilnummer

 

Når du har skrevet ovennævnte, kan du sende e-mailen med “Allatta Ung” på emnefeltet.

Du kan forvente at høre fra NAPA mellem slutningen af marts og begyndelse af april.

God skrivelyst!

Se eller gense skriveworkshops

Under forløbet har NAPA, Nordens Institut i Grønland, sammen med vores samarbejdspartnere afholdt online skriveworkshops for de unge forfattere med forrige års vinder af Nordisk Ministerråds Litteraturpris, Niviaq Korneliussen, og Paninnguaq Boassen, som var med som deltager på Allatta! i 2013, og senere hen gik i uddannelse på Københavns Universitet, hvor hun studerede litteraturvidenskab i bachelorgrad. Og det har været til stor succes med mange interesseret deltagere. Ved at afholde det online var det også muligt for alle i Grønland at deltage i skriveworkshopsne.

De online skriveworkshops er optaget og kan ses eller genses på vores Youtube.

Eller på vores Facebook.

Skriveprojektet ejes af NAPA og Kalaallit Atuakkiortut (Grønlands Forfatterforening).

Andre partnere: Arctic Media v./ Sørine Steenholdt og Afdeling for Sprog og Litteratur og Medier på Ilisimatusarfik (Grønlands Universitet).

Projektkoordinator i NAPA og projektleder for Allatta! 4.0 kan kontaktes ved spørgsmål, Maannguaq Rosing: Maannguaq@napa.gl eller 53 33 30.

 

Del

Gik du glip af disse nyheder?
Unison Strings øver - foto af Unison Strings
Nordiske strygere i Grønland

Den nordiske strygergruppe Unison Strings har lavet workshops for børn og unge og spillet koncerter i Grønland Siden 2014 har den internordiske klassiske strygerfestival, Unison Strings Festival – Greenland, hvert år inviteret strygerelever og professionelle strygere fra Grønland, Færøerne, Island og Danmark til 10 intense

Læs mere »
Vivi Vold, Ph.D. studerende
Grønlandske samtaler i Norden: Indigenous Knowledge

Vivi Vold, der er kandidat i Kultur- og Samfundshistorie samt Ph.D.-Fellow i Ilisimatusarfik, snakker om forhindringer, udfordringer og kløfter mellem oprindelig viden og vestlig viden. Se eller hør samtalen.  NAPA vil i de kommende uger udgive Grønlandske Samtaler i Norden. Den første episode er en

Læs mere »
17 arktiske samarbejdsprojekter finansieret indtil videre

Arktisk Samarbejdsprogram, administreret af NAPA, Nordens Institut i Grønland og Ilisimatusarfik, Grønlands Universitet, har indtil videre bevilget midler til 17 projekter i år med et samlet beløb på 7 mio. DKK. Arktisk Samarbejdsprogram har til formål at fremme nordisk samarbejde i Arktis og bidrage til

Læs mere »