Man kan nu ansøge til Arktisk Samarbejdsprogram

1. december åbnede ansøgningsrunden for Nordisk Ministerråds arktiske pulje. Den 13. januar vil NAPA holde et webinar om det Arktiske Samarbejdsprogram.

Årets store ansøgningsrunde til det arktiske samarbejdsprogram er nu åben. Både nye og tilbagevendende ansøgere kan allerede nu søge midler fra puljen på vores ansøgningsportal. Ansøgningsfristen er den 15. februar 2023.

Du kan også allerede sætte et kryds i kalenderen den 13. januar klokken 10.00, for dér vil rådgiver i NAPA, Pauliina Oinonen nemlig holde et webinar om det Arktiske Samarbejdsprogram, hvor hun vil præsentere samarbejdsprogrammet og ansøgningsprocessen, derefter vil der være åben for spørgsmål.

Du kan også se sidste års webinar på vores hjemmeside.

Om det Arktiske Samarbejdsprogram

I 25 år har Nordisk Ministerråd haft det Arktiske Samarbejdsprogram, og det er nu tiende gang, programmet sættes i gang.

Det Arktiske Samarbejdsprogram er en pulje som har til formål at fremme nordisk internationalt samarbejde i – og til gavn for – Arktis.

Puljen er således ikke udelukkende en forskningspulje, men kan søges af både myndigheder, institutioner, forskere, NGO´er og erhvervsdrivende.

Igennem årene har programmet støttet projekter som bidrager til en udvikling, der bygger på fred, stabilitet, beskyttelse, vækst og velstand. Programmet har også bidraget til projekter og initiativer indenfor Arktisk Råd.

I forlængelse af Nordisk Ministerråds vision for 2030 om at blive verdens mest integrerede og bæredygtige region er det nemlig formålet med Arktisk Samarbejdsprogram at bidrage til at opnå de tre strategiske prioriteringer om et grønt, konkurrence- og bæredygtigt Norden, hvor der tages særlig højde for FN’s 17 Verdensmål.

Forvaltningen af puljen

Mens det er de nordiske samarbejdsministre som har det overordnede ansvar for programmet, og Nordisk Rådgivningskomite for Arktis, NRKA der har ansvaret for at uddele pengene, er det NAPA og Ilisimatusarfik, som i fællesskab får ansvaret for forvaltningen af puljen.

Der er nedsat et evalueringspanel til at vurdere ansøgninger til det Arktiske Samarbejdsprogram, som består af seks ph.d. forskere med baggrund indenfor arktisk forskning, og fire ikke-forskere fra det arktiske arbejdsmarked i form af erhvervsfolk, kulturpersoner og økonomer. I panelet er flere nordiske lande repræsenteret.

Beslutningen omkring hvilke projekter der tildeles midler, træffes af Nordisk Rådgivningskomite for Arktis i samråd med generalsekretæren for Nordisk Ministerråd.

På vores hjemmeside kan man også læse vores ofte stillede spørgsmål om Arktisk Samarbejdsprogram.

Vi glæder os til at modtage jeres ansøgninger og vi ses til webinaret den 13. januar!

 

Del

Gik du glip af disse nyheder?
Rådgiver for NAPA, Pauliina Oinonen
Klar og parat til at rådgive

NAPAs rådgiver er på plads. Tjansen blev taget af Pauliina Oinonen, og hun er klar til at vise, hvad hun kan! Trods vinterstormene i januar 2022 ankom vores rådgiver – dog en hel uge forsinket. Pauliina kommer oprindeligt fra Finland, men hun har boet i

Læs mere »