Grønlandske ansøgninger til Nordjobb er fordoblet

En heftig reklamekampagne fra NAPAs side har båret frugt

Nordjobb er et tilbud til unge bosiddende i de nordiske lande om at kunne komme på arbejdsophold i et af de andre lande i Norden.

Mens der årligt er omkring 80-90 unge, som kommer til Grønland på ophold, er den grønlandske deltagelse knap så omfattende.

Gennemsnitligt er antallet af grønlandske ansøgere fem til seks.

I år har NAPA imidlertid været ude og reklamere for de mange midler og muligheder, der tilbydes gennem Nordisk Ministerråd, blandt andet Nordjobb og Info Norden.

Personalet har eksempelvis været på rejse til Sydgrønland, Tasiilaq og Sisimiut, og Diskobugten og fremlagt om nordeniskolen.org, som er online undervisningsmateriale tilgængeligt på alle de nordiske sprog, og i samme omgang har NAPA også fremlagt muligheden for at ansøge til Nordjobb.

Det har nu betydet, at der er kommet 11 ansøgninger fra grønlandske unge, som ønsker at komme på arbejdsophold til et andet nordisk land.

NAPA ser denne udvikling som en succes, og håber at der i fremtiden vil komme endnu flere ansøgninger.

Ud over rejsen til Disko i sommeren, har NAPA desuden haft udsendte til Nordgrønland, hvor kommunikationsafdelingen har besøgt intet mindre end 12 byer og bygder mellem Nuuk og Kullorsuaq.

Om Norjobb
Nordjobb er et tilbud til unge mellem 18-30 år om at komme på arbejdsophold for en sæson, eksempelvis hen over en sommerferie, i et andet nordisk land.

Tilbuddet gælder for alle unge bosiddende i et af de nordiske lande; Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island, Grønland, Færøerne og Åland.

På Nordjobb.org kan du se, hvilke lande der søger hvad.

Del

Andet nyt
ÎVA live on stage - from the Nordic Remix case video
“Nordic Remix” – et digitalt musiksamarbejde

Musikalsk storytelling, nordiske medvirkende og samarbejde på tværs af kulturer, musikaliteter og landegrænser. “Nordic Remix”-projektet har modtaget støtte fra NAPAs Kulturstøtteprogram. Bag initiativet står mediekollektivet Are We Europe og de har lavet en video om projektet – se den her Fra projektbeskrivelsen: “Med projektet “Nordic

Læs mere »
Åbning af Nuuk Snow Festival 2021
Nuuk Snow Festival 2021 er åbnet

Nuuk Snow Festival 2021 åbnede i dag torsdag 4. marts kl. 10, og vil vare frem til søndag 7. marts. 8 hold fra Nuuk vil arbejde med sneblokkene ved Nuutoqaq i 4 dage, og præmieoverrækkelsen vil ske søndag 7. marts om eftermiddagen kl. 14. På

Læs mere »
Projektleder, Malin Corlin
En god omgang farvel og tak!

Malin Corlin, som har arbejdet på NAPA i omkring 2,5 år nu, tager et skridt væk og starter et nyt liv. Hun skal nemlig flytte til Bornholm sammen med familien, og forlader derfor NAPA i slutningen af maj. Så vi siger farvel og tak, for

Læs mere »
Børn og unges kunstværker fra workshop i Sisimiut
NAPA rejser ud i Grønland

Der er ikke nok som kender til NAPA, hvad vi laver og mulighederne i det nordiske samarbejde. Derfor har vi valgt at bruge vores rejsebudget internt i Grønland dette efterår, for at blive bekendt med kulturaktører, både unge og voksne, i hele Grønland. Vi har

Læs mere »