Grønlandske ansøgninger til Nordjobb er fordoblet

En heftig reklamekampagne fra NAPAs side har båret frugt

Nordjobb er et tilbud til unge bosiddende i de nordiske lande om at kunne komme på arbejdsophold i et af de andre lande i Norden.

Mens der årligt er omkring 80-90 unge, som kommer til Grønland på ophold, er den grønlandske deltagelse knap så omfattende.

Gennemsnitligt er antallet af grønlandske ansøgere fem til seks.

I år har NAPA imidlertid været ude og reklamere for de mange midler og muligheder, der tilbydes gennem Nordisk Ministerråd, blandt andet Nordjobb og Info Norden.

Personalet har eksempelvis været på rejse til Sydgrønland, Tasiilaq og Sisimiut, og Diskobugten og fremlagt om nordeniskolen.org, som er online undervisningsmateriale tilgængeligt på alle de nordiske sprog, og i samme omgang har NAPA også fremlagt muligheden for at ansøge til Nordjobb.

Det har nu betydet, at der er kommet 11 ansøgninger fra grønlandske unge, som ønsker at komme på arbejdsophold til et andet nordisk land.

NAPA ser denne udvikling som en succes, og håber at der i fremtiden vil komme endnu flere ansøgninger.

Ud over rejsen til Disko i sommeren, har NAPA desuden haft udsendte til Nordgrønland, hvor kommunikationsafdelingen har besøgt intet mindre end 12 byer og bygder mellem Nuuk og Kullorsuaq.

Om Norjobb
Nordjobb er et tilbud til unge mellem 18-30 år om at komme på arbejdsophold for en sæson, eksempelvis hen over en sommerferie, i et andet nordisk land.

Tilbuddet gælder for alle unge bosiddende i et af de nordiske lande; Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island, Grønland, Færøerne og Åland.

På Nordjobb.org kan du se, hvilke lande der søger hvad.

Del

Andet nyt
Projektleder, Malin Corlin
En god omgang farvel og tak!

Malin Corlin, som har arbejdet på NAPA i omkring 2,5 år nu, tager et skridt væk og starter et nyt liv. Hun skal nemlig flytte til Bornholm sammen med familien, og forlader derfor NAPA i slutningen af maj. Så vi siger farvel og tak, for

Læs mere »
Nu kan du igen søge støtte til arktiske projekter

Hvert år uddeler Nordisk Ministerråd 7,3 mio. kr. til projekter i Arktisk samarbejdsprogram. Fokus er, at projekterne skal fremme et bæredygtigt Arktis.  Ansøgningsrunden for 2024 er nu åben. Det er muligt at søge frem til 15. februar. NAPA og Ilisimatusarfik administrerer programmet.  Arktisk Samarbejdsprogram har

Læs mere »