En stor gruppe af nordens unge

Weekend-camp med nordens unge

NUBF – Nordens Unge i Bæredygtige Fællesskaber – er et projekt, lavet af DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd – som har til formål at skabe stærkere bånd mellem unge på tværs af hele Norden. I led med dette, lavede NUBF tilbage i 2020, et årligt ungetræning, hvor du hen over en weekend, kan møde andre unge fra hele Norden. Her bliver der afholdt aktiviteter, hvor du blandt andet kan lære mere om projektskrivning, nordiske fællesskaber – og udvide dit nordiske netværk.

Den tredje – og sidste – årlige ungetræning vil blive afholdt i Utøya, Norge, fra den 6. til den 8. maj. 2022. Dette års aktiviteter bygger på overskriften: Nordisk ungetræning 2022: Gentænk Kalmar!

Ansøgningsfristen er 30. marts 2022.

Ungetræningen foregår på engelsk, og det er gratis at deltage!

Her skal du arbejde med temaet demokrati og inkluderende fællesskaber. ”Mere specifikt handler det om, hvordan mere inkluderende fællesskaber kan være med til at styrke både dit lokale fællesskab – og på langsigt – demokratiet som helhed.” Det skriver NUBF om årets ungetræning på deres hjemmeside. Det kan du læse mere om her.

Overskriften ”Gentænk Kalmar”, bygger på navnet på den nordiske union, som Margrethe I samlede omkring år 1400; Kalmarunionen. Unionen holdt i lidt over 100 år. Nu består Norden af en række selvstændige lande, og det er på tide at finde sammen på tværs af landene og gentænke det nordiske samarbejde til gavn for fællesskabet og demokratiet.

En weekend med nordens unge

Sidste år havde ungetræningen temaerne: Bæredygtige og inkluderende fællesskaber, hvor der var omkring 50 deltagere fra hele Norden. Her skulle man vælge, hvilket tema man ville arbejde med. Fra Grønland var der to deltagere. Karen Olsen-Lyberth fra SORLAK og Nina Tittussen fra SUKORSEQ. Karen havde valgt at arbejde med temaet, bæredygtige fællesskaber.

-Jeg lærte at skrive en ansøgning, og fandt flere andre nordiske unge som jeg kan arbejde sammen med. Især fandt jeg sammen med unge fra Færøerne. Vi har lige nu planer om at udvikle et vandreprojekt for unge fra Grønland og Færøerne, og derefter søger vi til puljen. Vi vil gerne udvikle vandreture fra Sisimiut til Kangerlussuaq. De unge vil lære at stole mere på sig selv på vandreturen. De skal heller ikke på forhånd have tænkt på rejseudgifter, da det er meget dyrt at rejse til Grønland, siger Karen.

Hvem kan deltage?

Unge fra de nordiske lande, mellem 18 og 30 år kan deltage. Dette kan være igennem en selvorganiseret ungegruppe (gymnasieklasse, vennegruppe), en ungdomsforening, alene eller sammen med en ven. Herunder kan det være en god idé, hvis du allerede har en tanke om et muligt projekt, som du gerne vil lave, men det er ikke et krav.

Hvordan ansøger du?

Du ansøger ved at udfylde ansøgningsskemaet her. (findes kun på dansk + engelsk).

Del

Gik du glip af disse nyheder?
Nu kan du igen søge støtte til arktiske projekter

Hvert år uddeler Nordisk Ministerråd 7,3 mio. kr. til projekter i Arktisk samarbejdsprogram. Fokus er, at projekterne skal fremme et bæredygtigt Arktis.  Ansøgningsrunden for 2024 er nu åben. Det er muligt at søge frem til 15. februar. NAPA og Ilisimatusarfik administrerer programmet.  Arktisk Samarbejdsprogram har

Læs mere »
Børn og unges kunstværker fra workshop i Sisimiut
NAPA møder børn og unge i Diskobugten

NAPA rejser til Diskobugten i perioden fra den 3. juni til den 18. juni 2021. NAPA vil mødes med børn og unge samt lærere for at fortælle om deres nordiske muligheder samt lave drømmeworkshop på nogle af skolerne i Diskobugtens byer. Borgerne kan også møde

Læs mere »
NAPA har sommerferie

NAPA har sommerferie NAPA’s kontor har sommerlukket 28. juni – 9. juli, men du kan sende mail til napa@napa.gl. Mails vil blive besvaret i denne periode. NAPA har sommerferie fra 12. juli og åbner igen 2. august. NAPA ønsker dig en god sommer! Del Del på facebook

Læs mere »
Borgere fra Diskobugtens byer mødtes med NAPA

NAPAs medarbejdere er nu tilbage i Nuuk efter rejsen til Diskobugtens alle 5 byer i juni 2021 Vi mødtes med friske elever, lærere og skoleinspektører på skolerne for at fortælle om deres nordiske muligheder herunder Nordplus og Vi er Vestnorden. Om aftenen holdt vi NAPA’s

Læs mere »
Seneste nyheder fra NAPA