En stor gruppe af nordens unge

Weekend-camp med nordens unge

NUBF – Nordens Unge i Bæredygtige Fællesskaber – er et projekt, lavet af DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd – som har til formål at skabe stærkere bånd mellem unge på tværs af hele Norden. I led med dette, lavede NUBF tilbage i 2020, et årligt ungetræning, hvor du hen over en weekend, kan møde andre unge fra hele Norden. Her bliver der afholdt aktiviteter, hvor du blandt andet kan lære mere om projektskrivning, nordiske fællesskaber – og udvide dit nordiske netværk.

Den tredje – og sidste – årlige ungetræning vil blive afholdt i Utøya, Norge, fra den 6. til den 8. maj. 2022. Dette års aktiviteter bygger på overskriften: Nordisk ungetræning 2022: Gentænk Kalmar!

Ansøgningsfristen er 30. marts 2022.

Ungetræningen foregår på engelsk, og det er gratis at deltage!

Her skal du arbejde med temaet demokrati og inkluderende fællesskaber. ”Mere specifikt handler det om, hvordan mere inkluderende fællesskaber kan være med til at styrke både dit lokale fællesskab – og på langsigt – demokratiet som helhed.” Det skriver NUBF om årets ungetræning på deres hjemmeside. Det kan du læse mere om her.

Overskriften ”Gentænk Kalmar”, bygger på navnet på den nordiske union, som Margrethe I samlede omkring år 1400; Kalmarunionen. Unionen holdt i lidt over 100 år. Nu består Norden af en række selvstændige lande, og det er på tide at finde sammen på tværs af landene og gentænke det nordiske samarbejde til gavn for fællesskabet og demokratiet.

En weekend med nordens unge

Sidste år havde ungetræningen temaerne: Bæredygtige og inkluderende fællesskaber, hvor der var omkring 50 deltagere fra hele Norden. Her skulle man vælge, hvilket tema man ville arbejde med. Fra Grønland var der to deltagere. Karen Olsen-Lyberth fra SORLAK og Nina Tittussen fra SUKORSEQ. Karen havde valgt at arbejde med temaet, bæredygtige fællesskaber.

-Jeg lærte at skrive en ansøgning, og fandt flere andre nordiske unge som jeg kan arbejde sammen med. Især fandt jeg sammen med unge fra Færøerne. Vi har lige nu planer om at udvikle et vandreprojekt for unge fra Grønland og Færøerne, og derefter søger vi til puljen. Vi vil gerne udvikle vandreture fra Sisimiut til Kangerlussuaq. De unge vil lære at stole mere på sig selv på vandreturen. De skal heller ikke på forhånd have tænkt på rejseudgifter, da det er meget dyrt at rejse til Grønland, siger Karen.

Hvem kan deltage?

Unge fra de nordiske lande, mellem 18 og 30 år kan deltage. Dette kan være igennem en selvorganiseret ungegruppe (gymnasieklasse, vennegruppe), en ungdomsforening, alene eller sammen med en ven. Herunder kan det være en god idé, hvis du allerede har en tanke om et muligt projekt, som du gerne vil lave, men det er ikke et krav.

Hvordan ansøger du?

Du ansøger ved at udfylde ansøgningsskemaet her. (findes kun på dansk + engelsk).

Del

Gik du glip af disse nyheder?
Grønlandske kreative iværksættere med til global event

4-5. juni 2023 deltog Bolt Lamar og Angunnguaq Larsen fra Grønland i den internationale begivenhed Creative Business Cup. Creative Business Cup samler iværksættere i de kreative erhverv fra hele verden og giver den forretningsmuligheder og netværk. Grønland har mange dygtige kreative indenfor alle kulturformer. Nogle

Læs mere »
En gruppe unge musikere på scenen i lilla lys
Nordens unge musikere

GFD Collective, en samling af forskellige musikere fra henholdsvis Grønland, Færøerne og Danmark fik afholdt workshops og koncerter i Grønland i slutningen af 2021. Deres mål? At vække opmærksomhed og interesse for nordens individuelle kulturer, identiteter og sprog igennem den musik som de laver i

Læs mere »
Aqqaluk Lynge holder oplæg til Vågn med NAPA
Aqqaluk Lynge besøgte Vågn med NAPA

Grønland og den store verden var temaet, da den grønlandske tidligere politiker og en af grundlæggerne til det politiske parti Inuit Ataqatigiit og forfatter Aqqaluk Lynge besøgte Vågn med NAPA På en ellers ganske almindelig fredag i Nuuk med let tøvejr havde vi et fornemt

Læs mere »
Seneste nyheder fra NAPA