En forfrisket tilbagevenden

Efter at have været på barsel er Nina Paninnguaq Skydsbjerg Kristiansen tilbage på kontoret hos NAPA. Nina startede på NAPA som rådgiver tilbage i August 2021. Nu da hun er tilbage, har tingene ændret sig. Nina er nu nemlig ansat som souschef – og bliver sat ind som konstitueret direktør pr. 1 august 2022!

Nina Paninnguaq er født i Sisimiut, men opvokset i Nuuk. En af hendes længst varende drømme var at være skuespiller – men efter at have prøvet sig af med at arbejde bag kameraet i 2004, fik hun en smag for det. Filmbranchen var der, hvor hun hørte hjemme. Efter et par år på farten skulle hun prøve noget nyt. Selvstændighed. Her fik hun arbejdet med mange forskelligartede projekter med blandt andet musik, teater, reklamer, film- og tv. Siden 2016 har hun, som producent og producer af film- og tv, dedikeret al sin tid til grønlandske produktioner med både lokale og internationale samarbejdspartnere.

– Jeg har altid været passioneret omkring kunst og kultur. Men i løbet af livet har det udviklet sig til et fokus på at være rammerne for de kreative tanker. Jeg har mødt så meget talent i mit liv, og jeg forsøger altid at oversætte det til noget man kan leve af, siger Nina.

Udover filmbranchen holder Nina meget af at læse. Hun læser alt fra skønlitteratur til fagbøger. Så har hun også skrevet siden hun var 12 år gammel. Fun fact? Hun har generelt svært ved at holde sine hænder i ro – så hun får strikket en del.
 
En naturlig overgang fra rådgiver til souschef

Nina startede i NAPA som rådgiver. Det betyder at hun havde ansvaret for økonomi og kulturstøtteprogrammet, hvor hun hjalp og vejledte folk, som gerne ville have støtte til et projekt. Efter hendes tilbagevenden har hun taget et skridt op og promoveret til souschef.

– Jeg synes ikke, at jeg mærker den store forskel ved stillingsskiftet. Jeg har, formelt set, flere ansvarsområder. Det er så noget, som jeg har fra start givet udtryk for, at jeg gerne ville have. Så det føles egentligt naturligt. Jeg trives i at være produktiv, så jeg er stolt over den tillid, min arbejdsgiver har til mine kompetencer.

Det at være souschef betyder for Nina, at man skal kunne holde mange bolde i luften – samt forudse, hvor de lander. Derudover skal man også kunne lide at have en form for struktur. Hvorfor valgte hun at arbejde for NAPA? For at se, hvordan det er ’på den anden side af bordet’.

– Jeg har i mange år levet af at sende ansøgninger, og jeg var kommet til et sted i mit liv, hvor jeg gerne ville se, hvordan processen egentlig var. NAPA støtter mange forskellige typer projekter og arbejder med mange spændende initiativer. NAPA virker desuden som et sted, hvor jeg havde gode muligheder for at give det videre, som jeg selv har fået igennem årene. Støtte, vejledning og ikke mindst opbakning. Jeg brænder for at inspirere børn og unge til at finde deres egen vej i livet – sådan som jeg selv også har gjort, siger Nina til slut.

Selvom Nina er kommet tilbage som souschef, skal hun desuden være konstitueret direktør pr. 1. august 2022, indtil en ny direktør bliver sat på plads.

Del

Gik du glip af disse nyheder?
Tang i vandkanten på en strand i Norden
Ansøgningsmodul til Arktisk Samarbejdsprogram lanceret!

NAPA og Ilisimatusarfik har fået lanceret hjemmesiden og ansøgningsmodulet til det Arktiske Samarbejdsprogram, efter Grønland overtog ansvaret for forvaltningen af puljen. Dermed kan projekter med fokus på bæredygtig udvikling i Arktis nu se frem til muligheden for at ansøge til puljen. Siden den endelige beslutning

Læs mere »
Fortæl din mest uhyggelige gyserhistorie til ALLATTA! 4.0

Skrivekonkurrencen Allatta! er på blokken til efteråret, hvor unge kan dyrke deres forfatterpotentialer.  I denne omgang vil temaet være uhyggelige fortællinger. For fjerde gang vil NAPA, Nordens Institut i Grønland i Samarbejde med Kalaallit Atuakkiortut (Grønlands Forfatterforening) afholde skrivekonkurrencen ”Allatta!”, der betyder ”Lad os skrive!”

Læs mere »
Teaterforestillingen Tarnima Nammatai er på turne

På billedet ses Naleraq Eugenius, Nukakkuluk Kreutzmann, Rasmus Lyberth, Hans Ole Amossen, Karina Møller og Klaus Geisler. I foråret 2021 producerede Teater freezeProductions teaterforestillingen Tarnima Nammatai med støtte fra Socialstyrelsen, Statens Kunstfond, NAPAs kulturstøtteprogram, Katuaq, Århus Kommune, Nunafonden og Nuuk Lokaludvalg. Forestillingen turnerede med stor

Læs mere »
NAPAs nye projektkoordinator med fart over feltet

Maannguaq Rosing er NAPAs nye projektkoordinator. Som en racerkører på en Formel-1 bane, så er hun allerede godt kørende.  Det er mandag morgen, 15. august, og en glad Maannguaq Rosing træder ind ad dørene hos NAPA. Det er nemlig hendes første arbejdsdag på kontoret, hvor

Læs mere »
Seneste nyheder fra NAPA