Nu kan du igen søge støtte til arktiske projekter

Hvert år uddeler Nordisk Ministerråd 7,3 mio. kr. til projekter i Arktisk samarbejdsprogram. Fokus er, at projekterne skal fremme et bæredygtigt Arktis.  Ansøgningsrunden for 2024 er nu åben. Det er muligt at søge frem til 15. februar. NAPA og Ilisimatusarfik administrerer programmet. 

Arktisk Samarbejdsprogram har 2023 bl.a. støttet:  

  • The Circumpolar Maternal and Child Health group, som med udgangspunkt i oprindelige folks viden og levekår formidler viden til småbørnsmøder via en podcastserie. 
  • Seals, Stigma and Survival, der skal kortlægge mulighederne for at EU kan åbne for mere import af sæl fra Arktis. 
  • Infrastrukturel udsathed i Arktis. Projektet belyser, hvordan nedbrud i kritiske kommunikationsinfrastrukturer former levevilkårene og samfundsstrukturer i Arktis. Projektet skaber en offentlig debat om hvordan infrastrukturel udsathed kan forebygges og håndteres. 


Alle typer af projekter kan søge, så længe målet med projektet falder indenfor mindst et af disse bæredygtighedstemaer:
 

  • Planet – Planetens fremtid 
  • People – befolkningen i Arktis eller 
  • Prosperity – økonomisk bæredygtige udvikling.  


Ansøgningen skal derudover bygge på et bredt partnerskab med mindst tre nordiske lande. Der må også gerne være partnere fra resten af Arktis.
 

Projekter kan støttes med op til 500.000 kr. om året i op til tre år. Du finder kriterierne og ansøgningsportalen på NAPAs hjemmeside.  

Hvis du er interesseret i at få vejledning, kan du deltage i NAPAs online informationsmøde d. 9. januar kl. 11.  Du kan også kontakte NAPA på napa@napa.gl. 

Læs mere om Arktisk Samarbejdsprogram her. 

 

Del

Gik du glip af disse nyheder?
Grønlandske kreative iværksættere med til global event

4-5. juni 2023 deltog Bolt Lamar og Angunnguaq Larsen fra Grønland i den internationale begivenhed Creative Business Cup. Creative Business Cup samler iværksættere i de kreative erhverv fra hele verden og giver den forretningsmuligheder og netværk. Grønland har mange dygtige kreative indenfor alle kulturformer. Nogle

Læs mere »
Creative Business Academy International Weekend aflyst

Det er med stor beklagelse, at NAPA skriver for at meddele, at vi desværre er nødt til at aflyse NAPAs internationale event, Creative Business Academy International Mentor Weekend, som var planlagt til slutningen af april. Den uheldige årsag til aflysningen er, at vi simpelthen ikke

Læs mere »
Arctic Winter Games auditions er startet

Audition til Arctic Winter Games er startet. I Tasiilaq deltog 21 unge i Tasiilaq i audition i ungdomskulturhuset. Nu starter den digitale audition for alle.  Arctic Winter Games 2024 foregår i Alaska i marts. Grønland og hver af de andre deltagere skal sende en kulturdelegation,

Læs mere »
Priskonkurrence om Energi i Arktis

Nordisk Energiforskning (NEF) har til formål at støtte det nordiske energisamarbejde. I led med dette afholder de et Nordic Energy Challenge hvert år, hvor aktører inden for energisektorerne kan indsende deres idéer for årets konkurrence-tema. Dette år er temaet Energi i Arktis. Her vil du

Læs mere »