Vestnordisk dag 2021

Vestnordisk dag 2021 bliver afholdt torsdag den 23. september i Grønland, Færøerne og Island for at styrke og synliggøre det kulturelle samarbejde mellem disse 3 verstnordiske lande.

I Nuuk arrangerer NAPA to forskellige og spændende arrangementer i Katuaq. Det første er en lærerkonference om det digitale læringsmateriale “Vi er vestnorden” under nordeniskolen.org.

Og det andet program er et åbent arrangement med titlen “Vores natur, vores identitet”.

Dagen bliver også fejret på Færøerne og Island med forskellige programmer. I Island holder Nordens hus et seminar om mulighederne og det unikke i det vestnordiske samarbejde i samarbejde med grønlandske og føræske repræsentanter i Island samt det Vestnordiske råd. Senere vises filmen SKÁL og der vil kunne stilles  spørgsmål bagefter.

NAPAs program

 Kl. 14-16 “Vi er Vestnorden” – en lærerkonference for Ældstetrinslærere

Konferencen tager afsæt i det digitale læringsmateriale “Vi er Vestnorden” under nordeniskolen.org og henvender sig til lærerne på Ældstetrinnet i fagene grønlandsk, dansk, samfundsfag og personlig udvikling.

“Formålet med læringsmaterialerne er, at de skal styrke elevernes forståelse af egen og andre vestnordiske elevers identitet” siger NAPAs direktør Anne Mette Gangsøy.

Konferencen vil bestå af oplæg, kortfilm, gruppearbejde og egenrefleksion. I løbet af konferencen får lærerne viden om undervisningsmaterialerne for vestnordiske 7.-10. klasser. De vil også kikke på opgaverne med elevens øjne og løse dem, før de tilbage på skolerne kan gennemføre den digitale undervisning med fokus på vestnorden med eleverne.

Tidspunkt og sted: Katuaqs Lille sal, 23. september kl. 14.00-16.00.
Der vil være let forplejning undervejs. Tilmelding her på facebook af hensyn til madbestilling.

Konferencen er arrangeret af NAPA samt Norden i Skolen.

Kl. 18-21 “Vores natur, vores identitet” 

 Gratis arrangement og alle er velkomne.

“Vores natur, vores identitet” 

For nogen knytter identitet sig til steder, for andre til slægtsnavnet, og for andre igen til sproget vi taler. Vi skal på denne Vestnordisk dag udforske den identitet, der knytter sig til naturen omkring os. Naturen i Reykjavik, Tórshavn og Nuuk påvirker vores hverdag mere end i det øvrige Nordens storbyer som Stockholm, København og Oslo.

Vi kan ikke leve uden naturen, og gennem historien har den defineret vores liv og skæbner.
Hvordan hænger vores identitet sammen med naturen? Hvordan bruger vi naturen i dag uden at miste respekten for den? Det er de emner, vi ser nærmere på i denne fejring af den vestnordiske og særligt den grønlandske natur.

Program for aftenen
18.00 Åbning v/Naalakkersuisoq Peter Olsen og NAPAs direktør Anne Mette Gangsøy
18.10 Nordisk Koncertkor
18.15 ”Rensdyrjagten i Grønland: Historisk og kulturelt” v/Angutinnguaq Olsen
18.45 Foreningen Norden i Grønland
19.00 Pause
19.15 Nordisk Koncertkor
19.20 ”Natur, jagt og livsstil” v/Peter, Laila og Arnaq Petersen Davidsen
19.50 ”Min naturfortælling”, en storytelling performance arrangeret af projektet Nordic Nature narratives, Eva Ritter og Jens Larsen
20.50 Nordisk Koncertkor

Tidspunkt og sted: Hans Lynge salen, Katuaq, 23. september kl. 18.00-21.

Arrangementet er gratis og alle er velkomne.

Selve afholdelsen af den Vestnordiske dag er støttet af Grønlands Selvstyre.

Links: nordeniskolen.org
Nordens Hus i Island

Del

Andet nyt
Vestnordisk dag 2021

Vestnordisk dag 2021 bliver afholdt torsdag den 23. september i Grønland, Færøerne og Island for at styrke og synliggøre det kulturelle samarbejde mellem disse 3 verstnordiske lande. I Nuuk arrangerer NAPA to forskellige og spændende arrangementer i Katuaq. Det første er en lærerkonference om det

Læs mere »
Forfatterportrætter
Mød de nominerede til Nordisk Råds Litteraturpris

Den 14. april er der premiere på en ny serie med livestreamede forfattersamtaler med de nominerede til Nordisk Råds Litteraturpris. Hver uge skal vi møde nogle af de aktuelle forfattere for at tale om overlevelse, galskab, relationer, rejselyst, forfald og andre perspektiver, som deres værker

Læs mere »