Vestnordisk dag 2021

Vestnordisk dag 2021 bliver afholdt torsdag den 23. september i Grønland, Færøerne og Island for at styrke og synliggøre det kulturelle samarbejde mellem disse 3 verstnordiske lande.

I Nuuk arrangerer NAPA to forskellige og spændende arrangementer i Katuaq. Det første er en lærerkonference om det digitale læringsmateriale “Vi er vestnorden” under nordeniskolen.org.

Og det andet program er et åbent arrangement med titlen “Vores natur, vores identitet”.

Dagen bliver også fejret på Færøerne og Island med forskellige programmer. I Island holder Nordens hus et seminar om mulighederne og det unikke i det vestnordiske samarbejde i samarbejde med grønlandske og føræske repræsentanter i Island samt det Vestnordiske råd. Senere vises filmen SKÁL og der vil kunne stilles  spørgsmål bagefter.

NAPAs program

 Kl. 14-16 “Vi er Vestnorden” – en lærerkonference for Ældstetrinslærere

Konferencen tager afsæt i det digitale læringsmateriale “Vi er Vestnorden” under nordeniskolen.org og henvender sig til lærerne på Ældstetrinnet i fagene grønlandsk, dansk, samfundsfag og personlig udvikling.

“Formålet med læringsmaterialerne er, at de skal styrke elevernes forståelse af egen og andre vestnordiske elevers identitet” siger NAPAs direktør Anne Mette Gangsøy.

Konferencen vil bestå af oplæg, kortfilm, gruppearbejde og egenrefleksion. I løbet af konferencen får lærerne viden om undervisningsmaterialerne for vestnordiske 7.-10. klasser. De vil også kikke på opgaverne med elevens øjne og løse dem, før de tilbage på skolerne kan gennemføre den digitale undervisning med fokus på vestnorden med eleverne.

Tidspunkt og sted: Katuaqs Lille sal, 23. september kl. 14.00-16.00.
Der vil være let forplejning undervejs. Tilmelding her på facebook af hensyn til madbestilling.

Konferencen er arrangeret af NAPA samt Norden i Skolen.

Kl. 18-21 “Vores natur, vores identitet” 

 Gratis arrangement og alle er velkomne.

“Vores natur, vores identitet” 

For nogen knytter identitet sig til steder, for andre til slægtsnavnet, og for andre igen til sproget vi taler. Vi skal på denne Vestnordisk dag udforske den identitet, der knytter sig til naturen omkring os. Naturen i Reykjavik, Tórshavn og Nuuk påvirker vores hverdag mere end i det øvrige Nordens storbyer som Stockholm, København og Oslo.

Vi kan ikke leve uden naturen, og gennem historien har den defineret vores liv og skæbner.
Hvordan hænger vores identitet sammen med naturen? Hvordan bruger vi naturen i dag uden at miste respekten for den? Det er de emner, vi ser nærmere på i denne fejring af den vestnordiske og særligt den grønlandske natur.

Program for aftenen
18.00 Åbning v/Naalakkersuisoq Peter Olsen og NAPAs direktør Anne Mette Gangsøy
18.10 Nordisk Koncertkor
18.15 ”Rensdyrjagten i Grønland: Historisk og kulturelt” v/Angutinnguaq Olsen
18.45 Foreningen Norden i Grønland
19.00 Pause
19.15 Nordisk Koncertkor
19.20 ”Natur, jagt og livsstil” v/Peter, Laila og Arnaq Petersen Davidsen
19.50 ”Min naturfortælling”, en storytelling performance arrangeret af projektet Nordic Nature narratives, Eva Ritter og Jens Larsen
20.50 Nordisk Koncertkor

Tidspunkt og sted: Hans Lynge salen, Katuaq, 23. september kl. 18.00-21.

Arrangementet er gratis og alle er velkomne.

Selve afholdelsen af den Vestnordiske dag er støttet af Grønlands Selvstyre.

Links: nordeniskolen.org
Nordens Hus i Island

Del

Andet nyt
NAPA har sommerferie

NAPA har sommerferie NAPA’s kontor har sommerlukket 28. juni – 9. juli, men du kan sende mail til napa@napa.gl. Mails vil blive besvaret i denne periode. NAPA har sommerferie fra 12. juli og åbner igen 2. august. NAPA ønsker dig en god sommer! Del Del på facebook

Læs mere »
Unison Strings øver - foto af Unison Strings
Nordiske strygere i Grønland

Den nordiske strygergruppe Unison Strings har lavet workshops for børn og unge og spillet koncerter i Grønland Siden 2014 har den internordiske klassiske strygerfestival, Unison Strings Festival – Greenland, hvert år inviteret strygerelever og professionelle strygere fra Grønland, Færøerne, Island og Danmark til 10 intense

Læs mere »
The Lost Norsemen

The Lost Norsemen: Mød nordboerne – de grønlandske vikinger På udstillingen The Lost Norsemen kunne man gå på opdagelse i vikingernes fodspor i Grønlands fantastiske landskab og ruinerne efter dem. Via virtual reality kunne man opleve, hvor og hvordan de boede og levede. Det var

Læs mere »
Journalistpraktikant, Isabella Borg
Spændt praktikant på farten

Isabella H. Borg er NAPAs nye journalistpraktikant. Hun startede i begyndelsen af februar 2022 og bliver hos os indtil juli 2022. Nu er hun allerede begyndt at arbejde med forskellige opgaver inden for kommunikation – og hun er spændt på at se, hvordan resten af

Læs mere »