Nåede du ikke at aflevere din historie til Allatta Ung? Så kan du stadig nå det!

Skrivekonkurrencen for unge, Allatta! vil engagere flere unge til at sende deres uhyggelige historier, derfor er fristen for at indsende historier rykket til 7. marts.

Vi har fået rigtig gode og uhyggelige bidrag op til deadline, og det er vi virkelig glade for. Men vi vil gerne engagere flere unge til skrivekonkurrencen, fordi vi ved at der er flere uhyggelige historier derude. Derfor rykker vi fristen for konkurrencen.

Der er meget få krav til deltagelse af skrivekonkurrencen. Temaet er uhyggelige fortællinger, hvor alle unge mellem 15 og 25 år har mulighed for at skrive en uhyggelig novelle på max 20 sider. Man kan skrive på grønlandsk, dansk eller engelsk.

Kort efter indleveringsfristen vil novellerne blive læst af en jury, som skal udvælge 10 vindere. De 10 unge vindere vil derefter blive indbudt til at deltage i en fire dages bootcamp med Niviaq Korneliussen og Paninnguaq Boassen for at bearbejde og finpudse novellerne.

Til efteråret udgives der en antologi af de 10 vinderes noveller.

Hvordan indsender man til Allatta ung

Fristen for indsendelse er d. 7. marts 2023, kl. 23:59.

Du skal sende din historie som Word- eller PDF-fil til: napa@napa.gl

og du skal huske at have følgende med i e-mailen:

  • Dit navn
  • Alder
  • Adresse
  • Mobilnummer

Når du har skrevet ovennævnte, kan du sende e-mailen med “Allatta Ung” på emnefeltet.

Du kan forvente at høre fra NAPA mellem slutningen af marts og begyndelse af april.

God skrivelyst!

Se eller gense skriveworkshops

Under forløbet har NAPA, Nordens Institut i Grønland, sammen med vores samarbejdspartnere afholdt online skriveworkshops for de unge forfattere med forrige års vinder af Nordisk Ministerråds Litteraturpris, Niviaq Korneliussen, og Paninnguaq Boassen, som var med som deltager på Allatta! i 2013, og senere hen gik i uddannelse på Københavns Universitet, hvor hun studerede litteraturvidenskab i bachelorgrad. Og det har været til stor succes med mange interesseret deltagere. Ved at afholde det online var det også muligt for alle i Grønland at deltage i skriveworkshopsne.

De online skriveworkshops er optaget og kan ses eller genses på vores Youtube.

Eller på vores Facebook.

Fakta om Allatta!

Allatta! ”Lad os skrive!” på dansk, er en skrivekonkurrence arrangeret af NAPA, Nordens Institut i Grønland.

Den første Allatta! blev afholdt i 2013 med temaet ”Ung i Grønland, ung i verden. Det blev til en samling af noveller af og for ungdommen, hvor 10 unge grønlandske forfattere fortæller om at være ung i Grønland.

Gennem den første Allatta! fik Sørine Steenholdt, Pivinnguaq Mørch og Niviaq Korneliussen deres gennembrud på det grønlandske litterære marked, da de var blandt de ti vindere af konkurrencen. Niviaq Korneliussen var allerede året efter konkurrencen klar med sin debutroman, HOMO Sapienne.

I 2015 udkom en ny antologi med 10 noveller af grønlandske forfatterspirer med fremtidstemaet ”2040”.

Her fortæller de 10 unge vindere om en forholdsvis nær fremtid. Novellerne tematiserer aktuelle emner som minedrift, magtforhold, kærlighed, rig/fattig, sygdom og krig.

Tredje udgave af Allatta! udkom i 2018, hvor forfatterne blev bedt om at skrive om begrebet ”rummelighed”, med alt hvad dette begreb kan associere til.

Og nu er NAPA i samarbejde med Kalaallit Atuakkiortut (Grønlands Forfatterforening) i gang med den fjerde udgave af Allatta! med temaet ”Uhyggelige fortællinger”.

Skriveprojektet ejes af NAPA og Kalaallit Atuakkiortut (Grønlands Forfatterforening).

Andre partnere: Arctic Media v./ Sørine Steenholdt og Afdeling for Sprog og Litteratur og Medier på Ilisimatusarfik (Grønlands Universitet).

Projektkoordinator i NAPA og projektleder for Allatta! 4.0 kan kontaktes ved spørgsmål, Maannguaq Rosing: Maannguaq@napa.gl eller 53 33 30.

Del

Gik du glip af disse nyheder?
Fortæl din mest uhyggelige gyserhistorie til ALLATTA! 4.0

Skrivekonkurrencen Allatta! er på blokken til efteråret, hvor unge kan dyrke deres forfatterpotentialer.  I denne omgang vil temaet være uhyggelige fortællinger. For fjerde gang vil NAPA, Nordens Institut i Grønland i Samarbejde med Kalaallit Atuakkiortut (Grønlands Forfatterforening) afholde skrivekonkurrencen ”Allatta!”, der betyder ”Lad os skrive!”

Læs mere »
En forfrisket tilbagevenden

Efter at have været på barsel er Nina Paninnguaq Skydsbjerg Kristiansen tilbage på kontoret hos NAPA. Nina startede på NAPA som rådgiver tilbage i August 2021. Nu da hun er tilbage, har tingene ændret sig. Nina er nu nemlig ansat som souschef – og bliver

Læs mere »