Priskonkurrence om Energi i Arktis

Nordisk Energiforskning (NEF) har til formål at støtte det nordiske energisamarbejde. I led med dette afholder de et Nordic Energy Challenge hvert år, hvor aktører inden for energisektorerne kan indsende deres idéer for årets konkurrence-tema. Dette år er temaet Energi i Arktis. Her vil du kunne vinde mellem 7,792 DKK og 38,963 DKK!

De arktiske lande er kendt for at have en variation af udfordringer og muligheder inden for grøn omstilling. Derfor fokuserer dette års Nordic Energy Challenge på Energi i Arktis. Her stiller Nordisk Energiforskning disse spørgsmål:

– Hvilke energiudfordringer eller løsninger i Arktis vil, sammen med resten af Norden, bane vejen for at blive den mest bæredygtige og integrerede region i verden?

– Hvordan kan yderligere nordisk energisamarbejde facilitere kombinationen af høje miljøambitioner og økonomisk vækst?

– På hvilke måder kan disse ambitioner opnå et bredt og stærkt engagement fra offentligheden, erhvervslivet, industrien og civilsamfundet?

For at finde løsninger til at støtte den grønne omstilling har de derfor brug for idéer fra forskellige aktører. Det vil sige virksomheder fra energisektoren og andre sektorer, forskere/akademikere, non-profit organisationer, erhvervs- og brancheforeninger, studerende og enkeltpersoner.

Nordic Energy Challenge er også skabt, for at give forskellige interesserede aktører en platform til at udvikle nye energirelaterede idéer gennem samarbejde.

Du kan læse mere om temaet for dette års Nordic Energy Challenge via linket. Her vil du også kunne se detaljerne for, hvilke krav der er til abstraktet, og hvordan resten af konkurrencen vil komme til at se ud. 

Du kan indsende dit abstrakt af dit forslag til tender@nordicenergy.org. Derudover kan du sende en mail til e-mailen, hvis du har spørgsmål omkring dette.

Deadline for indsendelse er senest 1. maj 2022.

Del

Gik du glip af disse nyheder?
Det første webinar for Arktisk Samarbejdsprogram afholdt

Nordens institut i Grønland / NAPA og Ilisimatusarfik har afholdt det første infomøde om Arktisk Samarbejdsprogram den 18. januar 2022, der blev afholdt online som webinar. Der var omkring 70 deltagere fra bl.a. Grønland, Danmark, Norge, Finland og Island. På webinaret blev der informeret om

Læs mere »
Projektleder, Malin Corlin
En god omgang farvel og tak!

Malin Corlin, som har arbejdet på NAPA i omkring 2,5 år nu, tager et skridt væk og starter et nyt liv. Hun skal nemlig flytte til Bornholm sammen med familien, og forlader derfor NAPA i slutningen af maj. Så vi siger farvel og tak, for

Læs mere »
Unison Strings øver - foto af Unison Strings
Nordiske strygere i Grønland

Den nordiske strygergruppe Unison Strings har lavet workshops for børn og unge og spillet koncerter i Grønland Siden 2014 har den internordiske klassiske strygerfestival, Unison Strings Festival – Greenland, hvert år inviteret strygerelever og professionelle strygere fra Grønland, Færøerne, Island og Danmark til 10 intense

Læs mere »
Seneste nyheder fra NAPA