Karen Ellemann besøger NAPA

Generalsekretæren for Nordisk Ministerråd, Karen Ellemann, fik en oplevelse af grønlandsk kultur under sit besøg hos NAPA. Besøget fandt sted i forbindelse med Karens deltagelse i Future Greenland-konferencen i Nuuk.

NAPA er en kulturinstitution under Nordisk Ministerråd, der støtter og udvikler kunst- og kulturprojekter i Grønland og mellem Grønland og resten af Norden. Under besøget fik Karen Ellemann indblik i nogle af de spændende ungeprojekter, som NAPA har været med til at etablere sammen med de grønlandske unge.

Først præsenterede de unge kunstnere Aviaaja og Qarsoq deres sang fra Arctic Winter Games. De delte deres oplevelser fra kulturshowet og fortalte, hvordan deres deltagelse har udviklet dem personligt og kunstnerisk.

Derefter præsenterede den unge forfatter, Gertrud-Marie “Kiitu”, sin novelle, som hun havde skrevet til NAPAs skrivekonkurrence, Allatta.

Hun var en af vinderne og læste et uddrag af sin novelle for Generalsekretæren.

Besøget fortsatte med en præsentation af Qillaq fra Sipineq og Karen fra Sorlak, som fortalte om deres fællesprojekt “Let’s Meet, Naapitta”. Dette projekt, i samarbejde med Dansk Ungdoms Fællesråd, inviterede samiske unge til Grønland for at deltage i et kulturelt udvekslingsmøde.

NAPA takker Karen Ellemann for besøget og hendes interesse for de unges projekter.

Del

Gik du glip af disse nyheder?
Man kan nu ansøge til Arktisk Samarbejdsprogram

1. december åbnede ansøgningsrunden for Nordisk Ministerråds arktiske pulje. Den 13. januar vil NAPA holde et webinar om det Arktiske Samarbejdsprogram. Årets store ansøgningsrunde til det arktiske samarbejdsprogram er nu åben. Både nye og tilbagevendende ansøgere kan allerede nu søge midler fra puljen på vores

Læs mere »
17 arktiske samarbejdsprojekter finansieret indtil videre

Arktisk Samarbejdsprogram, administreret af NAPA, Nordens Institut i Grønland og Ilisimatusarfik, Grønlands Universitet, har indtil videre bevilget midler til 17 projekter i år med et samlet beløb på 7 mio. DKK. Arktisk Samarbejdsprogram har til formål at fremme nordisk samarbejde i Arktis og bidrage til

Læs mere »
Projektleder, Malin Corlin
En god omgang farvel og tak!

Malin Corlin, som har arbejdet på NAPA i omkring 2,5 år nu, tager et skridt væk og starter et nyt liv. Hun skal nemlig flytte til Bornholm sammen med familien, og forlader derfor NAPA i slutningen af maj. Så vi siger farvel og tak, for

Læs mere »