NAPA får ny direktør – Nina giver stafetten videre til Søren

Fra 2023 overtager Søren Würtz direktørposten i NAPA fra Nina Paninnguaq S. Kristiansen. Vi takker Nina for den store indsats hun har lagt i NAPA.   

Det bliver et glidende vagtskifte når den nye direktør for NAPA, Søren Würtz, får ansvaret fra nytår. Selvom Nina Paninnguaq S. Kristiansen har valgt at stoppe i NAPA, så er der god tid til overdragelse og oplæring. Nina har valgt at genstarte sin karriere som selvstændig. 

– Der er noget i mig, der brænder for at vende tilbage til livet som selvstændig. Jeg har nydt arbejdet i NAPA, og stolt over det grundlag jeg efterlader Søren. Jeg er sikker på, at han er den rette person til at bringe NAPA videre. 

Det siger afgående konstitueret direktør, Nina Paninnguaq S. Kristiansen. Nina har valgt at opsige sin stilling i NAPA og vende tilbage som selvstændig pr. 1. marts. 

Det er ingen hemmelighed, at Nina er meget vellidt både i NAPA og i de kreative erhverv i Grønland og i Norden. Derfor ærgrer alle i NAPA sig naturligvis, men respekterer at Ninas drive er at være selvstændig iværksætter.

Nina startede som rådgiver i NAPA tilbage i august 2021. Dengang var hun højgravid. Da Nina var tilbage fra barsel og forældreorlov i maj 2022 trådte hun ind i en stilling som souschef i NAPA. Kort tid herefter sad hun som konstitueret direktør, med ansvar for at bygge NAPA op fra bunden.

– Det tjener Nina til store ære, at hun har bygget op og ryddet i organisationen de seneste mange måneder. På mange måder har Nina gjort det meget let for mig at træde ind og bygge videre. Først og fremmest har Nina ansat nogle dygtige medarbejdere, siger den nye direktør Søren Würtz

Erfaren leder tager roret

Den nye direktør der træder ind i NAPA, har boet i Nuuk i snart tre år, er opvokset i Danmark men har brugt det meste af sin ungdom på at lave Nordisk kultursamarbejde. Søren har en lang erfaring fra de kulturelle og kreative sektorer, både i Norden og internationalt. Han er en erfaren leder, som i mange år har arbejdet med udviklingsspørgsmål, strategier og samarbejde sammen med myndigheder, innovatører, virksomheder og kulturinstitutioner.

– Jeg har haft æren af at stå i spidsen for Kommuneqarfik Sermersooqs indsats på samme område de seneste to år, og jeg ser nu frem til at bruge mine erfaringer og mit netværk, når jeg nu skal stå i spidsen for NAPA. Grønland har meget at bidrage med til de andre nordiske lande, og potentialet for at forstærke de kulturelle broer i Norden og Arktis er enormt. Mine to fokusområder vil være kultur der skaber forandring for borgerne i Norden og Arktis samt vækst i de kreative erhverv.

 

Del

Gik du glip af disse nyheder?
Børn og unges kunstværker fra workshop i Sisimiut
NAPA møder børn og unge i Diskobugten

NAPA rejser til Diskobugten i perioden fra den 3. juni til den 18. juni 2021. NAPA vil mødes med børn og unge samt lærere for at fortælle om deres nordiske muligheder samt lave drømmeworkshop på nogle af skolerne i Diskobugtens byer. Borgerne kan også møde

Læs mere »
Åbning af Nuuk Snow Festival 2021
Nuuk Snow Festival 2021 er åbnet

Nuuk Snow Festival 2021 åbnede i dag torsdag 4. marts kl. 10, og vil vare frem til søndag 7. marts. 8 hold fra Nuuk vil arbejde med sneblokkene ved Nuutoqaq i 4 dage, og præmieoverrækkelsen vil ske søndag 7. marts om eftermiddagen kl. 14. På

Læs mere »