Johannes_Jansson_norden.org

NAPA og Selvstyret er værter, når Nordplus for første gang afholder hovedadministrationsmøde i Grønland

Fra den 12. til den 15. juni samles Nordplus’ hovedadministration med relevante samarbejdspartnere inden for uddannelse og mobilitet i Grønland i forbindelse med deres administrationsmøde.

Nordplus, et initiativ under det Nordiske Ministerråd, spiller en afgørende rolle i at styrke og udvikle uddannelsesområdet i de nordiske og baltiske lande. Programmet tilbyder finansiering og støtte til en bred vifte af uddannelsesprojekter, herunder studieophold, praktikophold, netværksaktiviteter og mobilitetsprogrammer.

Dette års administrationsmøde i Nuuk markerer en milepæl i Nordplus’ historie ved at blive afholdt i Grønland for første gang. Grønland har længe været en vigtig partner inden for Nordplus-programmet, der er kendt for at støtte uddannelse og kulturel udveksling. Mødet giver en enestående mulighed for at udforske og styrke samarbejdet mellem Grønland og de øvrige nordiske og baltiske lande.

Formålet med samlingen i Grønland er mødes med potentielle Nordplus-ansøgere i Grønland og de grønlandske uddannelsesmyndigheder samt at drøfte den nye programperiode for 2023-2027.

Deltagerne i administrationsmødet inkluderer repræsentanter fra de forskellige programmer, som Nordplus administrerer, herunder Nordplus Nordens Sprog, Nordplus Voksen, Nordplus Videregående og Nordplus Junior.

NAPA er glade for at være værter for dette vigtige møde i Nuuk og ser frem til at udveksle idéer og erfaringer for at styrke uddannelsesområdet. Nordplus-programmet er afgørende for at fremme samarbejdet mellem vores lande og skabe en bedre fremtid for vores studerende og uddannelsesinstitutioner.

Om Nordplus:

Nordplus er Nordisk Ministerråds mobilitets- og netværksprogram for uddannelsesområdet i de nordiske og baltiske lande inklusive selvstyreområderne i Åland, Færøerne og Grønland. Programmet er finansieret af de nordiske og baltiske lande. Nordplus uddeler hvert år omkring 9,8 millioner euro i tilskud til mobilitet, projekter og netværk.

Nordplus består af fem delprogrammer:

– Nordplus Junior for børnehaver og førskole, grundskoler, gymnasier, erhvervsskoler og lærlingeprogrammer, skolemyndigheder og private og offentlige organisationer og institutioner, der er involveret i skoleundervisning.

– Nordplus Videregående for offentlige og private videregående uddannelsesinstitutioner.

– Nordplus Voksen for alle aktører, der beskæftiger sig med voksnes læring.

– Nordplus Horisontal for alle institutioner og organisationer, som vil arbejde med uddannelse og læring på tværs af sektorer.

– Nordplus Nordens Sprog for alle institutioner og organisationer, som vil samarbejde om de nordiske sprog inden for alle uddannelsesområder.

For mere information, besøg Nordplus’ hjemmeside: https://www.nordplusonline.org/

Tilmeld dig til åbent møde med Nordplus:

https://www.facebook.com/events/792365825757575/?ref=newsfeed

Del

Gik du glip af disse nyheder?
ÎVA live on stage - from the Nordic Remix case video
“Nordic Remix” – et digitalt musiksamarbejde

Musikalsk storytelling, nordiske medvirkende og samarbejde på tværs af kulturer, musikaliteter og landegrænser. “Nordic Remix”-projektet har modtaget støtte fra NAPAs Kulturstøtteprogram. Bag initiativet står mediekollektivet Are We Europe og de har lavet en video om projektet – se den her Fra projektbeskrivelsen: “Med projektet “Nordic

Læs mere »
Åbning af Nuuk Snow Festival 2021
Nuuk Snow Festival 2021 er åbnet

Nuuk Snow Festival 2021 åbnede i dag torsdag 4. marts kl. 10, og vil vare frem til søndag 7. marts. 8 hold fra Nuuk vil arbejde med sneblokkene ved Nuutoqaq i 4 dage, og præmieoverrækkelsen vil ske søndag 7. marts om eftermiddagen kl. 14. På

Læs mere »
Priskonkurrence om Energi i Arktis

Nordisk Energiforskning (NEF) har til formål at støtte det nordiske energisamarbejde. I led med dette afholder de et Nordic Energy Challenge hvert år, hvor aktører inden for energisektorerne kan indsende deres idéer for årets konkurrence-tema. Dette år er temaet Energi i Arktis. Her vil du

Læs mere »