Johannes_Jansson_norden.org

NAPA og Selvstyret er værter, når Nordplus for første gang afholder hovedadministrationsmøde i Grønland

Fra den 12. til den 15. juni samles Nordplus’ hovedadministration med relevante samarbejdspartnere inden for uddannelse og mobilitet i Grønland i forbindelse med deres administrationsmøde.

Nordplus, et initiativ under det Nordiske Ministerråd, spiller en afgørende rolle i at styrke og udvikle uddannelsesområdet i de nordiske og baltiske lande. Programmet tilbyder finansiering og støtte til en bred vifte af uddannelsesprojekter, herunder studieophold, praktikophold, netværksaktiviteter og mobilitetsprogrammer.

Dette års administrationsmøde i Nuuk markerer en milepæl i Nordplus’ historie ved at blive afholdt i Grønland for første gang. Grønland har længe været en vigtig partner inden for Nordplus-programmet, der er kendt for at støtte uddannelse og kulturel udveksling. Mødet giver en enestående mulighed for at udforske og styrke samarbejdet mellem Grønland og de øvrige nordiske og baltiske lande.

Formålet med samlingen i Grønland er mødes med potentielle Nordplus-ansøgere i Grønland og de grønlandske uddannelsesmyndigheder samt at drøfte den nye programperiode for 2023-2027.

Deltagerne i administrationsmødet inkluderer repræsentanter fra de forskellige programmer, som Nordplus administrerer, herunder Nordplus Nordens Sprog, Nordplus Voksen, Nordplus Videregående og Nordplus Junior.

NAPA er glade for at være værter for dette vigtige møde i Nuuk og ser frem til at udveksle idéer og erfaringer for at styrke uddannelsesområdet. Nordplus-programmet er afgørende for at fremme samarbejdet mellem vores lande og skabe en bedre fremtid for vores studerende og uddannelsesinstitutioner.

Om Nordplus:

Nordplus er Nordisk Ministerråds mobilitets- og netværksprogram for uddannelsesområdet i de nordiske og baltiske lande inklusive selvstyreområderne i Åland, Færøerne og Grønland. Programmet er finansieret af de nordiske og baltiske lande. Nordplus uddeler hvert år omkring 9,8 millioner euro i tilskud til mobilitet, projekter og netværk.

Nordplus består af fem delprogrammer:

– Nordplus Junior for børnehaver og førskole, grundskoler, gymnasier, erhvervsskoler og lærlingeprogrammer, skolemyndigheder og private og offentlige organisationer og institutioner, der er involveret i skoleundervisning.

– Nordplus Videregående for offentlige og private videregående uddannelsesinstitutioner.

– Nordplus Voksen for alle aktører, der beskæftiger sig med voksnes læring.

– Nordplus Horisontal for alle institutioner og organisationer, som vil arbejde med uddannelse og læring på tværs af sektorer.

– Nordplus Nordens Sprog for alle institutioner og organisationer, som vil samarbejde om de nordiske sprog inden for alle uddannelsesområder.

For mere information, besøg Nordplus’ hjemmeside: https://www.nordplusonline.org/

Tilmeld dig til åbent møde med Nordplus:

https://www.facebook.com/events/792365825757575/?ref=newsfeed

Del

Gik du glip af disse nyheder?
NAPAs nye projektkoordinator med fart over feltet

Maannguaq Rosing er NAPAs nye projektkoordinator. Som en racerkører på en Formel-1 bane, så er hun allerede godt kørende.  Det er mandag morgen, 15. august, og en glad Maannguaq Rosing træder ind ad dørene hos NAPA. Det er nemlig hendes første arbejdsdag på kontoret, hvor

Læs mere »
Børn og unges kunstværker fra workshop i Sisimiut
NAPA rejser ud i Grønland

Der er ikke nok som kender til NAPA, hvad vi laver og mulighederne i det nordiske samarbejde. Derfor har vi valgt at bruge vores rejsebudget internt i Grønland dette efterår, for at blive bekendt med kulturaktører, både unge og voksne, i hele Grønland. Vi har

Læs mere »
Ansøgningsfrister for sommer og efterår 2023 er ændret

Fristen for ansøgninger på 100.000-200.000 DKK er forlænget til den 15. oktober Fristen for ansøgninger på 100.000 – 200.000 DKK forlænges til d. 15. oktober. Da ansøgningerne skal behandles af NAPAs bestyrelse. Du kan forvente dig svar efter den 11. november. NAPA har ingen ansøgningsfrist

Læs mere »
NAPA holder sommerferie i juli

Kære alle ansøgere til vores Kulturstøtteprogram. NAPA, Nordens Institut i Grønland, holder sommerferielukket i juli måned. Det betyder, at vi ikke kan behandle ansøgninger i juli. Hvis dit projekt skal løbe af stablerne i august eller september, anbefaler vi, at du sender din ansøgning om

Læs mere »