Johannes_Jansson_norden.org

NAPA og Selvstyret er værter, når Nordplus for første gang afholder hovedadministrationsmøde i Grønland

Fra den 12. til den 15. juni samles Nordplus’ hovedadministration med relevante samarbejdspartnere inden for uddannelse og mobilitet i Grønland i forbindelse med deres administrationsmøde.

Nordplus, et initiativ under det Nordiske Ministerråd, spiller en afgørende rolle i at styrke og udvikle uddannelsesområdet i de nordiske og baltiske lande. Programmet tilbyder finansiering og støtte til en bred vifte af uddannelsesprojekter, herunder studieophold, praktikophold, netværksaktiviteter og mobilitetsprogrammer.

Dette års administrationsmøde i Nuuk markerer en milepæl i Nordplus’ historie ved at blive afholdt i Grønland for første gang. Grønland har længe været en vigtig partner inden for Nordplus-programmet, der er kendt for at støtte uddannelse og kulturel udveksling. Mødet giver en enestående mulighed for at udforske og styrke samarbejdet mellem Grønland og de øvrige nordiske og baltiske lande.

Formålet med samlingen i Grønland er mødes med potentielle Nordplus-ansøgere i Grønland og de grønlandske uddannelsesmyndigheder samt at drøfte den nye programperiode for 2023-2027.

Deltagerne i administrationsmødet inkluderer repræsentanter fra de forskellige programmer, som Nordplus administrerer, herunder Nordplus Nordens Sprog, Nordplus Voksen, Nordplus Videregående og Nordplus Junior.

NAPA er glade for at være værter for dette vigtige møde i Nuuk og ser frem til at udveksle idéer og erfaringer for at styrke uddannelsesområdet. Nordplus-programmet er afgørende for at fremme samarbejdet mellem vores lande og skabe en bedre fremtid for vores studerende og uddannelsesinstitutioner.

Om Nordplus:

Nordplus er Nordisk Ministerråds mobilitets- og netværksprogram for uddannelsesområdet i de nordiske og baltiske lande inklusive selvstyreområderne i Åland, Færøerne og Grønland. Programmet er finansieret af de nordiske og baltiske lande. Nordplus uddeler hvert år omkring 9,8 millioner euro i tilskud til mobilitet, projekter og netværk.

Nordplus består af fem delprogrammer:

– Nordplus Junior for børnehaver og førskole, grundskoler, gymnasier, erhvervsskoler og lærlingeprogrammer, skolemyndigheder og private og offentlige organisationer og institutioner, der er involveret i skoleundervisning.

– Nordplus Videregående for offentlige og private videregående uddannelsesinstitutioner.

– Nordplus Voksen for alle aktører, der beskæftiger sig med voksnes læring.

– Nordplus Horisontal for alle institutioner og organisationer, som vil arbejde med uddannelse og læring på tværs af sektorer.

– Nordplus Nordens Sprog for alle institutioner og organisationer, som vil samarbejde om de nordiske sprog inden for alle uddannelsesområder.

For mere information, besøg Nordplus’ hjemmeside: https://www.nordplusonline.org/

Tilmeld dig til åbent møde med Nordplus:

https://www.facebook.com/events/792365825757575/?ref=newsfeed

Del

Gik du glip af disse nyheder?
En mand og en kvinde står, og kigger op på hinanden med røg omkring dem.
Et dramatisk blik ind i Grønlands historie

Det Kongelige Teater i København gav scenen til Grønland, da de i januar viste urpremieren af ”Præsten og åndemaneren” skrevet af grønlænderen Makka Kleist. Forestillingen gav et dramatisk og indsigtsfuld kig ind i starten på Grønland og Danmarks fælles historie. Grønlænderen Makka Kleist stillede sig

Læs mere »
En stor gruppe af nordens unge
Weekend-camp med nordens unge

NUBF – Nordens Unge i Bæredygtige Fællesskaber – er et projekt, lavet af DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd – som har til formål at skabe stærkere bånd mellem unge på tværs af hele Norden. I led med dette, lavede NUBF tilbage i 2020, et årligt

Læs mere »