Naapitta – Let’s meet! NAPA og Sorlak søger unge deltagere til kulturel udveksling med samiske unge

Nordens Institut i Grønland og Sorlak går sammen med Dansk Ungdomsfællesråd om kulturudveksling med Sámi.

Her er en enestående mulighed for unge i Nuuk. NAPA, Nordens Institut i Grønland, og Sorlak, fællesrådet for børne- og ungdomsorganisationen i Grønland, er i samarbejde med Dansk Ungdoms Fællesråd gået sammen om at etablere en kulturudvekslingsmulighed mellem unge fra Nuuk og Sápmi.

Projektet, Naapitta – Let’s meet! vil fremme kendskab og kontakt mellem Sámi og Inuit ved at være nysgerrige og lære om vores egen og hinandens kulturer.

Vi ønsker at skabe betydningsfulde partnerskaber og udforske emner relevante for os – f.eks. om oprindelige folks rettigheder, sociale udfordringer og klima.

Derfor søger vi unge fra Nuuk, som vil deltage i kulturudvekslingen.

For at deltage skal du være mellem 18 og 30 år, have adresse i Nuuk og være tilknyttet en organisation.

Sammen vil vi udforske og præsentere den grønlandske og samiske kultur. Vi vil besøge forskellige steder og museer i Nuuk og deltage i kulturelle begivenheder i løbet af dagene. Der vil være workshops, hvor vi får tid til at skabe partnerskaber.

De forskellige workshops vil fokusere på specifikke emner, såsom ansøgning om midler og projektstyring. Arrangementet finder sted i Nuuk på Inuk Hostels, hvor der vil blive serveret morgenmad, frokost og aftensmad. Deltagelsen er gratis. Ansøgning for deltagelse udfyldes her: ´Naapitta! – Let’s Meet’

Som en del af projektet vil du også få mulighed for at deltage i “Ungetinget 2023”, der finder sted fra den 10. til 12. november i Oslo. Her fortsætter vi samarbejdet og deler erfaringer med andre unge fra forskellige nordiske lande. Deltagelse i Ungetinget 2023 er også gratis, og der vil blive sørget for rejse, ophold og mad.

Ansøgningsfristen for deltagelse er den 1. august 2023 kl. 23:59. Hvis du har yderligere spørgsmål, kan du kontakte os på følgende e-mailadresser: karenol@hotmail.dk eller maannguaq@napa.gl.

Naapitta! – Lad os mødes! er arrangeret af Dansk Ungdoms Fællesråd – DUF, Nordens Institut i Grønland – NAPA og SORLAK.

 

Del

Gik du glip af disse nyheder?
En mand og en kvinde står, og kigger op på hinanden med røg omkring dem.
Et dramatisk blik ind i Grønlands historie

Det Kongelige Teater i København gav scenen til Grønland, da de i januar viste urpremieren af ”Præsten og åndemaneren” skrevet af grønlænderen Makka Kleist. Forestillingen gav et dramatisk og indsigtsfuld kig ind i starten på Grønland og Danmarks fælles historie. Grønlænderen Makka Kleist stillede sig

Læs mere »
LOGOKONKURRENCE

Logo til projektet: SULINIUT MII   LOGOKONKURRENCE – vil du vinde 5.000 DKK? Så læs videre! I forbindelse med NAPA’ s projekt SULINIUT MII (på grønlandsk: børn og unge er med) har vi brug for et frisk og ungdommeligt logo. Lidt om projektet NAPA fortæller

Læs mere »