Nordisk Råd afholder session

Fra 1. til 4. november vil der blive afholdt Session i Helsinki, Finland, hvor Doris J. Jensen og Marianne Paviasen deltager. Nordisk Råds priser bliver på samme tid uddelt 1. november. 

Årets største nordiske politiske forum, Sessionen bliver afholdt i Helsinki, Finland fra den 1.-4. november.

Her vil Nordisk Råds 87 parlamentarikere, de nordiske statsministre, de nordiske udenrigsministre og en række andre politikere fra hele Norden, heriblandt Doris J. Jensen (Siumut) og Marianne Paviasen (Inuit Ataqatigiit) fra Grønland, engagere sig i politisk debat.

Emnet for sessionens topmøde for medlemmer af Nordisk Råd og de nordiske statsministre er “Fremtiden for Nordens rolle i verden”. Vægten af diskussionerne vil være på sikkerhed, krigen i Ukraine og energi- og klimakrisen.

– Jeg glæder mig til at deltage i den politiske diskussion blandt vores nordiske kollegaer. Vi er i en tid, hvor krigen i Ukraine og den massive energikrise i Europa fylder meget. Derfor er det vigtigt, at Grønland er med og støtte op om den grønne omstilling, som er blandt målene for Nordisk Ministerråd, siger formanden for Grønlands delegation, Doris J. Jensen (Siumut).

De nominerede til Nordisk Råds priser

Under Sessionen afsløres desuden vinderne af Nordisk Råds priser under en livetransmitteret prisuddeling i Musikhuset i Helsinki 1. november.

Nordisk Råd uddeler hvert år fem priser for at hylde de nordiske landes litteratur, sprog, musik og film samt nytænkende indsatser inden for miljøområdet. Den finske delegation i Nordisk Råd er vært for årets prisuddeling i Helsinki, hvor også Nordisk Råds 70-årsjubilæum vil blive markeret. 

Her er de nominerede fra Grønland:

Nordisk Råds miljøpris 2022: Louise Lynge

Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2022: Sørine Steenholdt og Ivínguak` Stork Høegh for billedbogen Lilyp Silarsuaa.

Nordisk Råds litteraturpris 2022: Jessie Kleemann for Arkhticós Dolorôs.

Nordisk Råds musikpris 2022: Andachan for albummet Visualize Happiness.

Læs mere om de nominerede her: https://www.norden.org/da/nordisk-raads-priser

Del

Gik du glip af disse nyheder?
Rådgiver for NAPA, Pauliina Oinonen
Klar og parat til at rådgive

NAPAs rådgiver er på plads. Tjansen blev taget af Pauliina Oinonen, og hun er klar til at vise, hvad hun kan! Trods vinterstormene i januar 2022 ankom vores rådgiver – dog en hel uge forsinket. Pauliina kommer oprindeligt fra Finland, men hun har boet i

Læs mere »
NAPA har sommerferie

NAPA har sommerferie NAPA’s kontor har sommerlukket 28. juni – 9. juli, men du kan sende mail til napa@napa.gl. Mails vil blive besvaret i denne periode. NAPA har sommerferie fra 12. juli og åbner igen 2. august. NAPA ønsker dig en god sommer! Del Del på facebook

Læs mere »
LOGOKONKURRENCE

Logo til projektet: SULINIUT MII   LOGOKONKURRENCE – vil du vinde 5.000 DKK? Så læs videre! I forbindelse med NAPA’ s projekt SULINIUT MII (på grønlandsk: børn og unge er med) har vi brug for et frisk og ungdommeligt logo. Lidt om projektet NAPA fortæller

Læs mere »