Nordisk Råd afholder session

Fra 1. til 4. november vil der blive afholdt Session i Helsinki, Finland, hvor Doris J. Jensen og Marianne Paviasen deltager. Nordisk Råds priser bliver på samme tid uddelt 1. november. 

Årets største nordiske politiske forum, Sessionen bliver afholdt i Helsinki, Finland fra den 1.-4. november.

Her vil Nordisk Råds 87 parlamentarikere, de nordiske statsministre, de nordiske udenrigsministre og en række andre politikere fra hele Norden, heriblandt Doris J. Jensen (Siumut) og Marianne Paviasen (Inuit Ataqatigiit) fra Grønland, engagere sig i politisk debat.

Emnet for sessionens topmøde for medlemmer af Nordisk Råd og de nordiske statsministre er “Fremtiden for Nordens rolle i verden”. Vægten af diskussionerne vil være på sikkerhed, krigen i Ukraine og energi- og klimakrisen.

– Jeg glæder mig til at deltage i den politiske diskussion blandt vores nordiske kollegaer. Vi er i en tid, hvor krigen i Ukraine og den massive energikrise i Europa fylder meget. Derfor er det vigtigt, at Grønland er med og støtte op om den grønne omstilling, som er blandt målene for Nordisk Ministerråd, siger formanden for Grønlands delegation, Doris J. Jensen (Siumut).

De nominerede til Nordisk Råds priser

Under Sessionen afsløres desuden vinderne af Nordisk Råds priser under en livetransmitteret prisuddeling i Musikhuset i Helsinki 1. november.

Nordisk Råd uddeler hvert år fem priser for at hylde de nordiske landes litteratur, sprog, musik og film samt nytænkende indsatser inden for miljøområdet. Den finske delegation i Nordisk Råd er vært for årets prisuddeling i Helsinki, hvor også Nordisk Råds 70-årsjubilæum vil blive markeret. 

Her er de nominerede fra Grønland:

Nordisk Råds miljøpris 2022: Louise Lynge

Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2022: Sørine Steenholdt og Ivínguak` Stork Høegh for billedbogen Lilyp Silarsuaa.

Nordisk Råds litteraturpris 2022: Jessie Kleemann for Arkhticós Dolorôs.

Nordisk Råds musikpris 2022: Andachan for albummet Visualize Happiness.

Læs mere om de nominerede her: https://www.norden.org/da/nordisk-raads-priser

Del

Gik du glip af disse nyheder?
Ny undervisningsbog om lov og demokrati

Nuuk Kunstmuseum og kunstner Stine Marie Jacobsen har udgivet en undervisningsbog om lov og demokrati under projektet Law Shifters. Law Shifters er et kunstprojekt målrettet børn og unge af kunstner Stine Marie Jacobsen. I 2019 var projektet på Nuuk Kunstmuseum. Law Shifters har gennem de

Læs mere »
Tang i vandkanten på en strand i Norden
Ansøgningsmodul til Arktisk Samarbejdsprogram lanceret!

NAPA og Ilisimatusarfik har fået lanceret hjemmesiden og ansøgningsmodulet til det Arktiske Samarbejdsprogram, efter Grønland overtog ansvaret for forvaltningen af puljen. Dermed kan projekter med fokus på bæredygtig udvikling i Arktis nu se frem til muligheden for at ansøge til puljen. Siden den endelige beslutning

Læs mere »