Nordisk Råd afholder session

Fra 1. til 4. november vil der blive afholdt Session i Helsinki, Finland, hvor Doris J. Jensen og Marianne Paviasen deltager. Nordisk Råds priser bliver på samme tid uddelt 1. november. 

Årets største nordiske politiske forum, Sessionen bliver afholdt i Helsinki, Finland fra den 1.-4. november.

Her vil Nordisk Råds 87 parlamentarikere, de nordiske statsministre, de nordiske udenrigsministre og en række andre politikere fra hele Norden, heriblandt Doris J. Jensen (Siumut) og Marianne Paviasen (Inuit Ataqatigiit) fra Grønland, engagere sig i politisk debat.

Emnet for sessionens topmøde for medlemmer af Nordisk Råd og de nordiske statsministre er “Fremtiden for Nordens rolle i verden”. Vægten af diskussionerne vil være på sikkerhed, krigen i Ukraine og energi- og klimakrisen.

– Jeg glæder mig til at deltage i den politiske diskussion blandt vores nordiske kollegaer. Vi er i en tid, hvor krigen i Ukraine og den massive energikrise i Europa fylder meget. Derfor er det vigtigt, at Grønland er med og støtte op om den grønne omstilling, som er blandt målene for Nordisk Ministerråd, siger formanden for Grønlands delegation, Doris J. Jensen (Siumut).

De nominerede til Nordisk Råds priser

Under Sessionen afsløres desuden vinderne af Nordisk Råds priser under en livetransmitteret prisuddeling i Musikhuset i Helsinki 1. november.

Nordisk Råd uddeler hvert år fem priser for at hylde de nordiske landes litteratur, sprog, musik og film samt nytænkende indsatser inden for miljøområdet. Den finske delegation i Nordisk Råd er vært for årets prisuddeling i Helsinki, hvor også Nordisk Råds 70-årsjubilæum vil blive markeret. 

Her er de nominerede fra Grønland:

Nordisk Råds miljøpris 2022: Louise Lynge

Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2022: Sørine Steenholdt og Ivínguak` Stork Høegh for billedbogen Lilyp Silarsuaa.

Nordisk Råds litteraturpris 2022: Jessie Kleemann for Arkhticós Dolorôs.

Nordisk Råds musikpris 2022: Andachan for albummet Visualize Happiness.

Læs mere om de nominerede her: https://www.norden.org/da/nordisk-raads-priser

Del

Gik du glip af disse nyheder?
Aqqaluk Lynge holder oplæg til Vågn med NAPA
Aqqaluk Lynge besøgte Vågn med NAPA

Grønland og den store verden var temaet, da den grønlandske tidligere politiker og en af grundlæggerne til det politiske parti Inuit Ataqatigiit og forfatter Aqqaluk Lynge besøgte Vågn med NAPA På en ellers ganske almindelig fredag i Nuuk med let tøvejr havde vi et fornemt

Læs mere »
Fortæl din mest uhyggelige gyserhistorie til ALLATTA! 4.0

Skrivekonkurrencen Allatta! er på blokken til efteråret, hvor unge kan dyrke deres forfatterpotentialer.  I denne omgang vil temaet være uhyggelige fortællinger. For fjerde gang vil NAPA, Nordens Institut i Grønland i Samarbejde med Kalaallit Atuakkiortut (Grønlands Forfatterforening) afholde skrivekonkurrencen ”Allatta!”, der betyder ”Lad os skrive!”

Læs mere »
Børn og unges kunstværker fra workshop i Sisimiut
NAPA møder børn og unge i Diskobugten

NAPA rejser til Diskobugten i perioden fra den 3. juni til den 18. juni 2021. NAPA vil mødes med børn og unge samt lærere for at fortælle om deres nordiske muligheder samt lave drømmeworkshop på nogle af skolerne i Diskobugtens byer. Borgerne kan også møde

Læs mere »