Det er mere end kroner og ører

Nuuk International Film Festival rundede af den 18. september, efter fire dages underholdning i form af spillefilm og kortfilm fra verden over. For branchekoordinator Emile Hertling Péronard er det også en garanti for, at han kommer hjem til Nuuk i hvert fald én gang årligt.

For anden gang, siden COVID-19 udviklede sig til en pandemi, er Nuuk International Film Festival (NIFF) blevet afviklet under usikkerheden om, hvorvidt det hele bliver lukket ned inden de er nået i mål.

Og målet er nået – både i 2020 og igen i år – er festivalen kommet igennem et komplet program. Filmprogrammet, der i høj grad bærer præg af nytænkning, har indeholdt en bred vifte af kategorier, herunder Nordic Program, som NAPA har været inde over.

-For festivalen er støtten fra NAPA mere end kroner og ører. Der eksisterer et reelt partnerskab, hvor vi viser et nordisk program med en reception tilknyttet, og det samarbejde er jo et, der understreger vores taknemmelighed for NAPAs støtte og på samme tid skaber opmærksomhed for NAPA som støttemulighed, siger Emilie Hertling Péronard.

For NIFF er det ikke kun et spørgsmål om beløbsstørrelse, når man ser på bidragsyderes omfang. Katuaq indtager for eksempel en meget vigtig og central rolle som huset hvor de fleste af festivalens arrangementer foregår. På samme måde er NAPA en særlig vigtig partner, fordi der både følger et økonomisk bidrag og et fælles arrangement i form af nordisk program og reception.

NAPA: Nordisk reception er en mulighed for at komme i kontakt

For NAPA er samarbejdet med NIFF en døråbner til at komme i kontakt med kulturaktører, både lokale og internationale.

-Receptionen er en oplagt mulighed for at styrke relationer til de mange, som deltager under festivalen. Der er ikke kun lokale kulturaktører til stede, men aktører fra hele Norden. Dermed er det også vigtigt for NAPA at få muligheden for at skabe kontakt mellem aktørerne, men også at vi har en platform til at kunne fortælle om os selv, og dele vores perspektiver, fortæller Direktør for NAPA, Anne Mette Gangsøy.

For NAPA er det nemlig en ambition, at arktiske perspektiver bliver set og anerkendt i hele Norden, og dermed er det også vigtigt at få skabt et så bredt netværk som muligt.

-Der eksisterer en lang tradition for storytelling, og film er i særdeleshed et medium til at fange publikums opmærksomhed. Og gennem de historier, der fortælles, lærer de forskellige kulturer hinanden bedre at kende, og vi deler vores perspektiver på tværs i hele verden, tilføjer NAPAs direktør.

NAPA har støttet Nuuk International Film Festival af flere omgange.

Filmfestivalen løber af stablen næste gang, 14. til 17. september 2022.

Del

Andet nyt
LOGOKONKURRENCE

Logo til projektet: SULINIUT MII   LOGOKONKURRENCE – vil du vinde 5.000 DKK? Så læs videre! I forbindelse med NAPA’ s projekt SULINIUT MII (på grønlandsk: børn og unge er med) har vi brug for et frisk og ungdommeligt logo. Lidt om projektet NAPA fortæller

Læs mere »
Allatta!-vinder får Nordisk Råds Litteraturpris 2021

Nordisk Råds Litteraturpris er for første gang blevet tildelt en grønlandsk forfatter, da Niviaq Korneliussen den 2. november vandt prisen. Skuespilhuset i København er ved at falde til ro igen. Tina Dickow er netop gået af scenen efter at have leveret sangen ”Hjertestorm” sammen med

Læs mere »