En gruppe unge fra norden i en cirkel med champagne

Den Nordiske Ungepulje

DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd – har siden 1940 interesseret sig for at medvirke til de unges udvikling inden for demokrati og fællesskab. Heri blev projektet Nordens Unge i Bæredygtige Fællesskaber – NUBF – stiftet, så nordens unge fik nye muligheder for at kunne styrke fællesskabet.

Da NUBF bygger på bæredygtige fællesskaber og kulturelle engagementer mellem unge på tværs af Norden, har de lavet en pulje, som kan hjælpe unge på deres vej. Det er sidste gang, at ungepuljen er åben!

Den Nordiske Ungepulje.

Ungepuljen giver støtte til ungebårne aktiviteter, hvor unge fra mindst to nordiske lande indgår. På denne måde styrker man ikke kun nordiske fællesskaber, men kan også hjælpe unge på tværs af Norden med at lære mere af hinanden.

Så hvis du har en aktivitet, som du gerne vil lave i samarbejde med partnere fra andre nordiske lande, er dette den perfekte pulje for dig!

Aktiviteterne kan variere fra politiske seminarer, vandreture, klima-relaterede aktiviteter eller noget helt andet. ”I kan søge penge til aktiviteter, som skaber nye nordiske ungefællesskaber og styrker mødet mellem unge på tværs af de nordiske lande, som har fokus på dialog, og som arbejder med forankring af nordisk samarbejde og med Verdensmålene”. Det skriver DUF på deres hjemmeside om Ungepuljen. Du kan læse mere her.

Karen Olsen-Lyberth fra SORLAK (i Grønland), ansøgte i sidste år til Ungepuljen sammen med en anden fra Færøerne. De fik bevilliget 70.000DKK, og har derfra planlagt en vandretur mellem Sisimiut og Kangerlussuaq for unge fra Grønland og Færøerne, som skal foregå i juli 2022.

Hvad er værd at vide?

– Deadline for ansøgningen i år (2022), ligger på den 20. april 2022.

– Hvis du har et aktivitetsprojekt, som involverer to lande, kan du ansøge om 10.000 – 70.000 DKK.

– Hvis du har et aktivitetsprojekt, som involverer tre lande (eller flere), kan du ansøge om 10.000 – 100.000 DKK.

– Alle aktiviteter skal være styret af unge og baseret på frivilligt arbejde, samt have indarbejdet ét eller flere af FN’s Verdensmål.

– Du kan søge penge til rejser, kost/logi, materialer og faciliteter, som vil gøre det muligt for alle unge mennesker fra forskellige grupper at være med.

Alle ungdomsforeninger og selvorganiserede ungegrupper, og som har hjemsted i Norden, kan ansøge til puljen, og mindst to nordiske lande skal have samarbejde i aktiviteten.

Ansøgningen skal skrives på engelsk!

Ansøgning foregår her: https://nordicyouth.org/puljen

Del

Gik du glip af disse nyheder?
Forfatterportrætter
Mød de nominerede til Nordisk Råds Litteraturpris

Den 14. april er der premiere på en ny serie med livestreamede forfattersamtaler med de nominerede til Nordisk Råds Litteraturpris. Hver uge skal vi møde nogle af de aktuelle forfattere for at tale om overlevelse, galskab, relationer, rejselyst, forfald og andre perspektiver, som deres værker

Læs mere »
NAPA rejser til Nordgrønland på info-rejse

NAPA rejser til Nordgrønland i perioden 24. august til den 8. september 2021. NAPA vil mødes med børn, lærere og borgere for at fortælle om deres nordiske muligheder, lave workshop for børn. NAPA vil også holde Tamassa, der er NAPAs åbne rådgivning om nordiske støttemuligheder,

Læs mere »
Seneste nyheder fra NAPA