Journalist tager teten som NAPA’s formidler

Efter tre år i KNR’s nyhedsafdeling springer Malik Brøns ud som NAPA’s nye kommunikationsansvarlige. Han startede i begyndelsen af august, og glæder sig til at skrive spændende nyheder om den livlige kunst- og kultur verden i Grønland. 

Et kendt og vellidt ansigt i NAPA har forladt kontoret.

Kommunikationsmedarbejder Bula Larsen er nemlig flyttet til Danmark efter at have arbejdet i sekretariatet siden 2019.

Nu kommer Malik Brøns ind og skal stå for kommunikationen i NAPA. Han er født og opvokset i Nuuk og har en professionsbachelor i journalistik fra Ilisimatusarfik. Han kommer fra et job i KNR’s nyhedsafdeling, hvor han sad som journalist og redaktør i tre år.

I KNR har Malik Brøns blandt andet fulgt coronavirussens indtog i Grønland, Donald Trumps infamøse købstilbud og andre samfundsmæssige emner. 

– Det har været tre gode år i KNR, hvor jeg har udviklet mig rigtig meget. Nu glæder jeg mig til at arbejde i NAPA, siger Malik Brøns.

Malik skal arbejde med vores interne og eksterne kommunikation og skrive nyheder til vores sociale medier og hjemmeside.

– Det kan være nyheder om projekter støttet af NAPA. Eller spændende nordiske initiativer der kan være aktuelle for børn og unge men også mere erfarne kunst- og kulturaktører. Gennem kulturstøtteprogrammet kan NAPA bla. være med til at fremme grønlandsk kunst og kultur, sådan så den bliver set og anerkendt i resten af Norden og det er noget vi gør med meget stor stolthed, siger konstitueret direktør Nina Paninnguaq S. Kristiansen.

– I de seneste par år har der været en stigende interesse for grønlandske perspektiver. Jeg vil gerne bidrage til, at de projekter, som NAPA støtter, rækker ud til et bredere publikum. Derfor glæder jeg mig meget til at arbejde med formidling af grønlandsk kunst og kultur til resten af Norden, siger Malik Brøns.

I fritiden kan Malik godt lide at spille fodbold. Når han er hjemme, så sidder han nogle gange foran computerskærmen og spiller med vennerne online. Skak er også noget der fylder i Malik’s hjerte og han bliver glad, når nogen tilbyder ham et parti eller to.

Om NAPA

NAPA – Nordens Institut i Grønland er en kulturinstitution under Nordisk Ministerråd, der udvikler, støtter og stimulerer det grønlandske og nordiske kulturliv med særlig vægt på børn og unge.

NAPA uddeler støtte til kulturlivet i Grønland, uanset om det gælder professionelle eller amatører. Men den økonomiske håndsrækning er blot en lille del af NAPA’s virke.

Hos NAPA har kulturaktører mulighed for at hente råd og vejledning i forhold til deres kommende kulturprojekter. NAPA yder for eksempel gratis rådgivning om fondsansøgning inden for det nordiske kulturområde, og man kan også få kreativ sparring og hjælp til at finde gode nordiske eller grønlandske kontakter.

Del

Gik du glip af disse nyheder?
Niviaq og Katti
Grønlandske kultursamtaler i Norden: Litteratur

Forfatter Niviaq Korneliussen og forlagsejer Katti Frederiksen snakker om vilkårene for forfattere i Grønland. Lyt eller se samtalen.  NAPA vil i de kommende uger udgive Grønlandske Samtaler i Norden. I dette afsnit taler vi med forfatter Niviaq Korneliussen og forlagsejer Katti Frederiksen. Introduktion Her er

Læs mere »
Man kan nu ansøge til Arktisk Samarbejdsprogram

1. december åbnede ansøgningsrunden for Nordisk Ministerråds arktiske pulje. Den 13. januar vil NAPA holde et webinar om det Arktiske Samarbejdsprogram. Årets store ansøgningsrunde til det arktiske samarbejdsprogram er nu åben. Både nye og tilbagevendende ansøgere kan allerede nu søge midler fra puljen på vores

Læs mere »
Seneste nyheder fra NAPA