Allatta! Voksen: Ny deadline 30. november

Skrivekonkurrencen for voksne, Allatta!, som afholdes for første gang, har deadline for indlevering af historier den 30. november. Vinderens præmie: 59.000 kr.
Vil du blive klar til det, så kan du deltage når Sørine Steenholdt, afholder workshoppen 28. september kl.  19.30. Du kan se workshoppen online direkte på Facebooksiden “Allatta! Inersimasunut.”

NAPA, Nordens Institut i Grønland, Grønlands Forfatterforening samt forlaget Arctic Media afholder den første skrivekonkurrence for voksne, Allatta! Inersimasunut.

Alle, der er mindst 26 år gamle og har interesse for at skrive, kan deltage i konkurrencen. Du kan skrive på grønlandsk, dansk eller engelsk.

Grønlandsk fortælletradition står stærkt i befolkningen, og gennem Allatta! kan du indsende enhver form for fortælling. Sørine Steenholdt siger: “I resten af verdens befolkning har man allerede haft en måde at fortælle historier på i de sidste tusind år. Her i vores land er det kun omkring 100 år siden, at vi gik fra mundtlig fortælletradition til skriftlige fortællinger. Derfor er det vigtigt, at vi styrker vores skriftlige fortælling med støtte fra vores mundtlige traditioner.” Hun fortsætter: “Med det sagt vil vi også gerne understrege, at selvom man føler, at man ikke er god til at skrive, kan man stadig deltage, for vi har alle historier at fortælle.

Alle, der har noget at fortælle og har lyst til at skrive, opfordres til at deltage. Unge, der er fyldt 26 år, voksne, ældre eller pensionister, der vil deltage, kan senest indsende deres historier den 30. november.

Sørine Steenholdt, der sidste år var blandt de nominerede til Nordisk Ministerråds børne- og ungdomslitteraturpris, har afholdt tre workshops for voksne og vil afholde den sidste workshop den 28. september klokken 19:30. Alle workshops afholdes online digitalt, så alle kan deltage. Skriv til NAPA for at høre om muligheder for syns- og tegnsprogstolkning. Deltag i workshoppen her 

Fristen for aflevering af et minimum 10 og maksimum 20 siders uddrag samt en synopsis er den 30. november 2023, og det skal sendes til følgende e-mail: Jaqqa@napa.gl
Vinderen i Voksen-kategorien af Allatta! får royalties fra bogsalg på 59.000 kroner.

Du kan finde Allatta! Voksen på Facebook under “Allatta! Inersimasunut,” hvor du kan følge kommende workshops og nyheder.

Projektleder for Allatta! Jaqqa Petersen kan kontaktes her: Jaqqa@napa.gl

Andre partnere: Arctic Media v./ Sørine Steenholdt og Afdeling for Sprog, Litteratur og Medier på Ilisimatusarfik (Grønlands Universitet).

Faktaboks:

Deadline: 30. november 2023

Hvem kan deltage: Alle der er mindst 26 år

Man skal indsende mindst 10 sider og maks. 20 sider. Men man skal have skrevet hele bogen, så den er klar til at blive redigeret og oversat.

Sprog: På grønlandsk, dansk eller engelsk.

Vinderen får royalties fra bogsalg på 59.000 kroner.

28. september Kl. 19:30 holder Sørine Steenholdt workshop på Facebook Live

Del

Gik du glip af disse nyheder?
Så er kassen tom

NAPA har uddelt 2,8 millioner kroner over det sidste års tid, og nu er hele puljen brugt op. Dermed er det heller ikke muligt at modtage bevilling, hvis man søger til årets sidste frist, der ellers er 15. december. NAPA ser på det sidste år

Læs mere »
wiping the ice cream off your face
”De-arctification” i Nordisk kunst

En kunstnerisk arktisk dialog om ”De-arctification” i forbindelse med en fejring af Laplandsk Kunstnersammenslutnings 30 års jubilæum. Et projekt med titlen De-arctification i Nordisk kunst afvikles i Galleria Lainaamo i Rovaniemi i Finland dagene 11.-13. august 2021. Der vil være workshop, artists talks, en guidet

Læs mere »
Forfatterportrætter
Mød de nominerede til Nordisk Råds Litteraturpris

Den 14. april er der premiere på en ny serie med livestreamede forfattersamtaler med de nominerede til Nordisk Råds Litteraturpris. Hver uge skal vi møde nogle af de aktuelle forfattere for at tale om overlevelse, galskab, relationer, rejselyst, forfald og andre perspektiver, som deres værker

Læs mere »