Allatta! 4.0

”Allatta!” betyder ”Lad os skrive!” og er en skrivekonkurrence, som har været afholdt tre gange før i 2013, 2015 og 2018. Tidligere Allatta!-konkurrencer har affødt grønlandske forfatternavne som Niviaq Korneliussen, Sørine Steenholdt og Pivinnguaq Mørch.  

 

Formål 

·     Allatta! 4.0 har til hensigt at vække skrivelysten hos forfatterspirer, som kan bane vejen for ny litteratur i Grønland. Deltagerne skal udfordres i skrivekunsten, hvor de får sat bestemte parametre op for konkurrencen, blandt andet i forhold til emne, genre og længde. 

·     Allatta! 4.0 skal afspejle vores kultur og samfund og dokumentere den tid, vi lever i lige nu. Hvordan tænker unge og voksne i dag, og hvordan fortolker de den traditionelle fortællekultur i en nutidig kontekst? 

·     Allatta! 4.0 skal dokumentere det grønlandske samfund ”indefra” og ud. På den måde bliver litteraturen om os selv fra os selv. 

·     Allatta! 4.0 skal være en del af en større proces med at skriftliggøre en mundtlig tradition for fortællinger, således at den bliver tilgængelig for et bredere ikke-grønlandsk publikum. 

·     Allatta! 4.0 skal udbrede kendskabet til grønlandsk og inuitisk kultur og tro. 

·     Allatta! 4.0 skal sætte fokus på behovet for varige initiativer for udvikling af forfatterpotentiale i Grønland. 

 

Allatta! 4.0 er en unik mulighed for at fremelske og dyrke et forfatterpotentiale, som allerede er til stede i Grønland. Grønlandsk mundtlig fortælletradition står stadig stærkt i befolkningen, og Allatta! 4.0 fokuserer på at understøtte overgangen fra mundtlig fortællekultur til skriftlig. Derfor har vi valgt et tema, der tager udgangspunkt i en stærk, grønlandsk tradition for uhyggelige fortællinger. I projektet ligger en kompetenceopbygning og -vedligeholdelse af litterære talenter, som skal komme det grønlandske litterære miljø til gode på langt sigt. Samtidig tilbyder projektet et talerør for grønlandske stemmer og en mulighed for at dele arktiske perspektiver med resten af Norden og Arktis. 

 

 

Projektet ejes af NAPA og Kalaallit Atuakkiortut (Grønlands Forfatterforening). Sidstnævnte har en solid indsigt og erfaring med det litterære miljø i Grønland. Projektledelsen ligger hos NAPA. 

Del

Andre projekter
NAPAs medarbejdere drikker kaffe
Må jeg?

Bare ved å lese overskriften vil dansker og nordmenn – og kanskje også svensker – starte å lese med forskjellig oppfatning. Når jeg som nordmann sier «Må jeg gjøre det?» så betyr det – «er jeg helt nødt til å gjøre det» – eller kan

Læs mere »
Nordisk Kulturkontakt, Helsinki
Søg støtte til dit nordiske projekt

Mulighederne for at få støtte til kulturprojekter i Norden er mange. NAPA’s Kulturstøtteprogram er én af dem, men der er mange andre. Flere puljer kan søges via Nordisk Kulturkontakt, som er en nordisk kulturinstitution i Helsingfors i Finland Nordisk Kulturkontakt administrerer Nordisk Ministerråds støtteprogram for

Læs mere »
Det første webinar for Arktisk Samarbejdsprogram afholdt

Nordens institut i Grønland / NAPA og Ilisimatusarfik har afholdt det første infomøde om Arktisk Samarbejdsprogram den 18. januar 2022, der blev afholdt online som webinar. Der var omkring 70 deltagere fra bl.a. Grønland, Danmark, Norge, Finland og Island. På webinaret blev der informeret om

Læs mere »
Udsigt fra Qasigiannguit
Reisebrev del 1

“Hvis du bare har vært i Nuuk, så har du ikke vært i Grønland” Jeg trives veldig godt på NAPAs kontor, som holder til i Grønlands største kulturhus, Katuaq. Det syder av liv i Katuaq og vi møter daglig kulturaktører som arbeider med ulike prosjekter.

Læs mere »