Allatta! Voksen: Ny deadline 30. november

Skrivekonkurrencen for voksne, Allatta!, som afholdes for første gang, har deadline for indlevering af historier den 30. november. Vinderens præmie: 59.000 kr.
Vil du blive klar til det, så kan du deltage når Sørine Steenholdt, afholder workshoppen 28. september kl.  19.30. Du kan se workshoppen online direkte på Facebooksiden “Allatta! Inersimasunut.”

NAPA, Nordens Institut i Grønland, Grønlands Forfatterforening samt forlaget Arctic Media afholder den første skrivekonkurrence for voksne, Allatta! Inersimasunut.

Alle, der er mindst 26 år gamle og har interesse for at skrive, kan deltage i konkurrencen. Du kan skrive på grønlandsk, dansk eller engelsk.

Grønlandsk fortælletradition står stærkt i befolkningen, og gennem Allatta! kan du indsende enhver form for fortælling. Sørine Steenholdt siger: “I resten af verdens befolkning har man allerede haft en måde at fortælle historier på i de sidste tusind år. Her i vores land er det kun omkring 100 år siden, at vi gik fra mundtlig fortælletradition til skriftlige fortællinger. Derfor er det vigtigt, at vi styrker vores skriftlige fortælling med støtte fra vores mundtlige traditioner.” Hun fortsætter: “Med det sagt vil vi også gerne understrege, at selvom man føler, at man ikke er god til at skrive, kan man stadig deltage, for vi har alle historier at fortælle.

Alle, der har noget at fortælle og har lyst til at skrive, opfordres til at deltage. Unge, der er fyldt 26 år, voksne, ældre eller pensionister, der vil deltage, kan senest indsende deres historier den 30. november.

Sørine Steenholdt, der sidste år var blandt de nominerede til Nordisk Ministerråds børne- og ungdomslitteraturpris, har afholdt tre workshops for voksne og vil afholde den sidste workshop den 28. september klokken 19:30. Alle workshops afholdes online digitalt, så alle kan deltage. Skriv til NAPA for at høre om muligheder for syns- og tegnsprogstolkning. Deltag i workshoppen her 

Fristen for aflevering af et minimum 10 og maksimum 20 siders uddrag samt en synopsis er den 30. november 2023, og det skal sendes til følgende e-mail: Jaqqa@napa.gl
Vinderen i Voksen-kategorien af Allatta! får royalties fra bogsalg på 59.000 kroner.

Du kan finde Allatta! Voksen på Facebook under “Allatta! Inersimasunut,” hvor du kan følge kommende workshops og nyheder.

Projektleder for Allatta! Jaqqa Petersen kan kontaktes her: Jaqqa@napa.gl

Andre partnere: Arctic Media v./ Sørine Steenholdt og Afdeling for Sprog, Litteratur og Medier på Ilisimatusarfik (Grønlands Universitet).

Faktaboks:

Deadline: 30. november 2023

Hvem kan deltage: Alle der er mindst 26 år

Man skal indsende mindst 10 sider og maks. 20 sider. Men man skal have skrevet hele bogen, så den er klar til at blive redigeret og oversat.

Sprog: På grønlandsk, dansk eller engelsk.

Vinderen får royalties fra bogsalg på 59.000 kroner.

28. september Kl. 19:30 holder Sørine Steenholdt workshop på Facebook Live

Del

Gik du glip af disse nyheder?
borgere i nuuk center til åbningen af nuuk nordisk kulturfestival 2021
NNK 25.-28. maj 2023
i støbeskeen

Nuuk Nordisk Kulturfestival 2021 blev et åndehul og en pejling mod lysere tider. Kunstnere og aktører i alle former og farver gæstede Nuuk ved udgangen af oktober. Ca. 2500 gæster over 4 dage. 200 kunstnere og aktører fra hele verden, der skulle udstille og underholde

Læs mere »
NAPA byder velkommen til nye medarbejdere

NAPA byder velkommen til sin nye rådgiver Nina Paninnguaq Skydsbjerg og kommunikationspraktikant Maasi Brøns Chemnitz NAPA er meget glad for at kunne fortælle, at vi har ansat Nina Paninnguaq Skydsbjerg som ny rådgiver i NAPA. NAPA fik 23 ansøgninger til stillingen og Nina Paninnguaq Skydsbjerg

Læs mere »
Priskonkurrence om Energi i Arktis

Nordisk Energiforskning (NEF) har til formål at støtte det nordiske energisamarbejde. I led med dette afholder de et Nordic Energy Challenge hvert år, hvor aktører inden for energisektorerne kan indsende deres idéer for årets konkurrence-tema. Dette år er temaet Energi i Arktis. Her vil du

Læs mere »
Fortæl din mest uhyggelige gyserhistorie til ALLATTA! 4.0

Skrivekonkurrencen Allatta! er på blokken til efteråret, hvor unge kan dyrke deres forfatterpotentialer.  I denne omgang vil temaet være uhyggelige fortællinger. For fjerde gang vil NAPA, Nordens Institut i Grønland i Samarbejde med Kalaallit Atuakkiortut (Grønlands Forfatterforening) afholde skrivekonkurrencen ”Allatta!”, der betyder ”Lad os skrive!”

Læs mere »