Unison Strings øver - foto af Unison Strings

Nordiske strygere i Grønland

Den nordiske strygergruppe Unison Strings har lavet workshops for børn og unge og spillet koncerter i Grønland

Siden 2014 har den internordiske klassiske strygerfestival, Unison Strings Festival – Greenland, hvert år inviteret strygerelever og professionelle strygere fra Grønland, Færøerne, Island og Danmark til 10 intense dage i Grønland med øvning og koncerter.

I 2018, ville festivalen prøve noget nyt og anderledes, og gik derfor sammen med det grønlandske band, Small Time Giants, om at skabe en storslået koncert i Ilulissat, hvor rockbandet blev fusioneret med Unison Strings Festival’s klassiske strygeorkester. Det blev til en mindeværdig og rørende koncert, hvor op mod 600 iluliarmiutter var mødt op for at få denne unikke oplevelse. Koncerten blev foreviget på film af Jens Christian Lennert Lyberth og Anda Otto Schmidt, og viser, at man sammen – på tværs af landegrænser, alder og kulturelle forskelle – kan skabe de mest fantastiske øjeblikke.

Projektet er støttet af NAPA.

Andre projekter vi har støttet
En mand og en kvinde står, og kigger op på hinanden med røg omkring dem.
Et dramatisk blik ind i Grønlands historie

Det Kongelige Teater i København gav scenen til Grønland, da de i januar viste urpremieren af ”Præsten og åndemaneren” skrevet af grønlænderen Makka Kleist. Forestillingen gav et dramatisk og indsigtsfuld kig ind i starten på Grønland og Danmarks fælles historie. Grønlænderen Makka Kleist stillede sig

Læs mere »