Unison Strings øver - foto af Unison Strings

Nordiske strygere i Grønland

Den nordiske strygergruppe Unison Strings har lavet workshops for børn og unge og spillet koncerter i Grønland

Siden 2014 har den internordiske klassiske strygerfestival, Unison Strings Festival – Greenland, hvert år inviteret strygerelever og professionelle strygere fra Grønland, Færøerne, Island og Danmark til 10 intense dage i Grønland med øvning og koncerter.

I 2018, ville festivalen prøve noget nyt og anderledes, og gik derfor sammen med det grønlandske band, Small Time Giants, om at skabe en storslået koncert i Ilulissat, hvor rockbandet blev fusioneret med Unison Strings Festival’s klassiske strygeorkester. Det blev til en mindeværdig og rørende koncert, hvor op mod 600 iluliarmiutter var mødt op for at få denne unikke oplevelse. Koncerten blev foreviget på film af Jens Christian Lennert Lyberth og Anda Otto Schmidt, og viser, at man sammen – på tværs af landegrænser, alder og kulturelle forskelle – kan skabe de mest fantastiske øjeblikke.

Projektet er støttet af NAPA.

Andre projekter vi har støttet
Det er mere end kroner og ører

Nuuk International Film Festival rundede af den 18. september, efter fire dages underholdning i form af spillefilm og kortfilm fra verden over. For branchekoordinator Emile Hertling Péronard er det også en garanti for, at han kommer hjem til Nuuk i hvert fald én gang årligt.

Læs mere »
Forskellige Inuit trommer på gulvet
Katuarpalaaq – Lyden af trommer

Katuarpalaaq er en trommedans festival, som blev arrangeret af Katuaq mellem den 21. og 25. marts 2022. Igennem ugen kunne folk komme og se trommedansere fra Canada, Alaska og Grønland. Her kan du læse mere om, hvad ugen med trommernes klang bød på. Når man

Læs mere »