UNLEASH Grønland nu åben for ansøgninger

Mellem den 20. og 27. august 2022, vil UNLEASH afholde et Regionalt Innovativt Laboratorium i Nuuk, Grønland! Her vil 200 unge talenter mellem 18-35 år blive samlet fra de Arktisk-Nordiske lande. Du vil kunne udvikle innovative løsninger for Verdensmålene for Bæredygtig Udvikling (Verdensmålene), med hjælp fra erfarne facilitatorer og eksperter fra hele regionen. Udover det, skal du arbejde i grupper for at opnå dine planer!

UNLEASH er en organisation, som blev oprettet i 2016. Deres mål er at udvikle løsninger til Verdensmålene og bygge kapaciteterne af de unge rundt omkring i verden. Et af deres andre mål, er at skabe en bedre og mere bæredygtig verden, ved at give de globale talenter en vision og drivkraft, som er påkrævet for at forlade de traditionelle løsninger. Ved at gøre dette støtter de også op om udviklingen af de næste generationers idéer, og partner talenter op med individer, virksomheder, NGO’er, regeringskontorer, investorer og fonde, der er på forkant med innovation og global udvikling.

Et Regionalt Innovativt Laboratorium

Ansøgningen til det Regionalt Innovativt Laboratorium i Nuuk, Grønland slutter d. 22. april 2022.

Med et lokalt fokus vil deltagere i dette laboratorium, have en mulighed for at arbejde med nogle af de mest presserende bæredygtigheds-udfordringer, som de Arktiske-Nordiske egne står overfor. Dette Laboratorium vil blive afholdt som et ugelangt arrangement. Der vil de unge talenter få mentorer, så de vil være i stand til at sætte problemerne i rammer, og udvikle tidlige prototypeløsninger til de valgte temaer. Temaerne er bygget op omkring disse Verdensmål:

SDG3 – Godt Helbred og Velvære: ”Her kan de innovative løsninger i laboratoriet være med fokus på telemedicin og andre fjern-sundhedsplejerske løsninger. Håndtering af kroniske og ikke-smitsomme sygdomme i regionen og sikring af livslange positive vaner blandt unge og børn, samt håndtering af psykiske udfordringer og stigmatiseringer”.

SDG4 – Kvalitets-uddannelse: ”Her kunne innovative løsninger i laboratoriet fokusere på at sikre lige adgang til kvalitets-uddannelse, uanset geografisk placering og baggrund, hvilket muliggør livslang læring og opkvalificering til at kunne tilpasse sig ændrede omstændigheder. Eller opbygge et inkluderende uddannelsessystem”.

SDG13, 14 & 15 – Biodiversitet og Klimaforandringer: ”Her kan de innovative løsninger i laboratoriet være med fokus på at forebygge og reducere det nuværende tab af biodiversitet, sikre bæredygtig turisme og infrastruktur, affaldshåndtering, vedvarende energi og cirkulær økonomi”.

Hvad bør du vide?

Du kan læse mere om detaljerne på UNLEASH Grønlands FAQ-side, hvis du er interesseret.

– Arrangementet vil blive afholdt på engelsk. Men UNLEASH Grønlands arrangører vil sørge for, at der er folk, som kan snakke grønlandsk, dansk og engelsk, så der altid vil være hjælp og oversættere, hvis nødvendigt. Udover det, vil der også blive afviklet nogle engelsk opfrisknings-kurser før starten på Laboratoriet, hvis der nu er nogen, som vil have brug for det. Detaljer om opfrisknings-kurserne vil blive lagt op senere hen via UNLEASH Grønlands hjemmeside.

UNLEASH Grønland kommer til at dække omkostningerne af flyvninger, visa (hvis nødvendigt), transport inden for Nuuk, kost og logi, og aktiviteter inden for hele eventet. Men deltagere skal betale en deltagerafgift på 150 USD (ca. 1.016 DKK). Dette er for at sørge for, at deltagere bliver igennem hele eventet, og for at sørge for, at deltagere ikke pludselig dropper ud af arrangementet, hvilket vil ende med en spildt plads, som en anden deltager kunne have fået. Hvis nødvendigt kan deltagere spørge om fritagelse for deltagerafgiften igennem ansøgningen. Dette skal kun bruges, hvis du ikke kan betale deltagerafgiften.

Du kan kun ansøge individuelt. Men du vil blive sat i teams afhængig af dine interesser og profil.

– Hvis du har nogle spørgsmål omkring Innovations Laboratoriet i Grønland, så er du velkommen til at skrive til greenland@unleash.org.

Hvis du vil læse mere om UNLEASH Grønland og holde dig selv opdateret omkring deres event, så kan du følge dem på disse platforme: Facebook, InstagramLinkedIn og Twitter. Du kan også gå igennem deres hjemmeside for mere info.

Del

Gik du glip af disse nyheder?
Aqqaluk Lynge holder oplæg til Vågn med NAPA
Aqqaluk Lynge besøgte Vågn med NAPA

Grønland og den store verden var temaet, da den grønlandske tidligere politiker og en af grundlæggerne til det politiske parti Inuit Ataqatigiit og forfatter Aqqaluk Lynge besøgte Vågn med NAPA På en ellers ganske almindelig fredag i Nuuk med let tøvejr havde vi et fornemt

Læs mere »
Seneste nyheder fra NAPA