Udgivelsesevent fra Qaanaaq til Qaqortoq: Ungdommens litterære stemmer udfolder sig i en ny novellesamling

Den kommende lørdag markerer et bemærkelsesværdigt øjeblik for litteraturen i Grønland, når NAPA, i samarbejde med flere partnere, offentliggør en unik novellesamling forfattet af seks lovende unge forfattere inden for talentprogrammet Allatta!

Efter flere måneders dedikeret skrivearbejde er vi begejstrede for at præsentere disse exceptionelle unge talenter og deres bidrag til den grønlandske litterære scene. Novellesamlingen er et resultat af deres kreativitet, udtryksfuldhed og dygtighed, og vi er stolte over at være vidne til kulminationen af deres litterære rejse.

Lørdag den 2. december kl. 11 – 13 vil der være udgivelsesevent af novellesamlingen i Atuagkat i Nuuk.

Fredag den 8. december kl. 16.30 – 17.30 afholdes en udgivelsesevent i museet i Qaqortoq.

På et senere tidspunkt vil der blive afholdt en udgivelsesevent i Qaanaaq.

Alle både presse og borgere er velkomne. Kom og oplev de enestående fortællinger. Og vær med til at fejre de talenter, der måske er fremtiden på den grønlandske litteraturscene. Køb bøgerne og giv dem i julegave.

Fakta om Allatta!

De seks Allatta!-deltagerne kommer fra forskellige dele af Grønland. Forfatterne er:

Gertrud-Marie ”Kiitu” Kreutzmann, Nialiannguaq Simigaq, Pilunnguaq Karlsen Kristensen, Nivi Mathiesen, Pipaluk Nathansen og Ea Hoffmeyer.

Målet med Allatta! er at styrke skrivelysten blandt unge. Litteraturen er en kraftfuld kanal for selvudtryk og kulturel forståelse, og ved at støtte disse talenter ønsker vi at fremme en dybere forbindelse mellem læserne og de unges unikke perspektiver.

Det er fjerde gang Allatta! gennemføres. Derfor er kaldes udgivelsen Allatta! 4.0. Allatta! har været en vigtig platform for at fremme unge litterære talenter i Grønland. Tidligere deltagere har opnået bemærkelsesværdig succes, hvor forfattere som Niviaq Korneliussen er kommet ud af denne konkurrence. Denne udgave af Allatta! kredser om temaet “uhyggelige historier”, der inviterer unge forfattere til at udforske mystik og spænding.

De unge har selv valgt hvilket sprog de vil skrive på. Fem af de seks noveller er skrevet på grønlandsk, og for at dele disse stemmer med et bredere publikum er de blevet oversat til dansk og engelsk. Samlingen vil også indeholde grafiske elementer, takket være den unge illustrator Nicholas Rosing Petersen.

NAPA og Kalaallit Atuakkiortut (Grønlands Forfatterforening) er ejere af Allatta!

Andre partnere er: Arctic Media v./ Sørine Steenholdt samt Afdeling for Sprog og Litteratur og Medier på Ilisimatusarfik (Grønlands Universitet). Har du spørgsmål Allatta!, så kontakt projektleder Jaqqa Petersen på jaqqa@napa.gl eller 53 33 30.

Allatta! 4.0 er støttet af Sermeq Puljen, Grønlands Selvstyres Tips- og Lottomidler samt Grønlands Kunstfond. Herudover bidrager NAPA selv med finansiering.

Del

Gik du glip af disse nyheder?
Journalist tager teten som NAPA’s formidler

Efter tre år i KNR’s nyhedsafdeling springer Malik Brøns ud som NAPA’s nye kommunikationsansvarlige. Han startede i begyndelsen af august, og glæder sig til at skrive spændende nyheder om den livlige kunst- og kultur verden i Grønland.  Et kendt og vellidt ansigt i NAPA har

Læs mere »