Isfjorden ved Ilulissat

Nordiske og arktiske podcasts

Vi lytter til lyd fra både Norden og Arktis, og vi deler gerne ud af vores gode lytteoplevelser. Så hvis du har interesse for det nordiske eller arktiske område, så tag et kig på listen herunder. Tips os også gerne, hvis du kender til en god podcast om det nordiske eller arktiske. 

Podcasts om Grønland

Lyt til de personlige fortællinger fra mennesker overalt i Grønland sat ind i fortællingen om et samfund under store forandringer. Podcasten er produceret af journalisterne Iben Danielsen og Annelise Mølvig. Den er på grønlandsk og dansk. 

Grønlands Universitet, Ilisimatusarfik, laver en podcastserie om aktuelle forskningsprojekter, der relaterer sig til Grønland i for-, nu- og fremtiden. Podcasten er på engelsk. 

Arktisk Institut laver en højspændt podcastserie om 300 års fælles dansk-grønlandsk historie fra de store opdagelsesrejsende, over hverdagsliv i Grønland før og nu, til de store politiske strømninger, der rører sig i Rigsfællesskabet i dag. Podcasten er på dansk. 

Tag med på en guidet tur i København forbi alle de steder, der trækker tråde til Grønland og Rigsfællesskabets historie. Podcasten er på dansk. 

Kâlánguak og Iben Mondrup tager på en følelsesmæssig hård rejse til Sisimiut for at finde Kâlánguaks biologiske familie. Podcasten er på dansk. 

Katarina Lewkovich er på jagt efter fjeldgængere (qivitoq) i de grønlandske fjelde. Hun møder Amasa, som blev overfaldet af en qivitoq under en rensdyrjagt. Podcasten er på dansk. 

En grønlandskproduceret podcast om graviditet, fødsler og forældreskab. Podcasten er primært på grønlandsk, men har også danske afsnit. 

Cille Biermann møder det norske Morgenbladets kulturredaktør, Ane Farethås, og NRKs Marta Norheim til en snak om, hvorfor grønlandsk litteratur hitter i Norden lige nu. Sproget er norsk.

Podcasts fra Norden

Den finske journalist Ida er på en mission: at afdække og undersøge kulturforskelle og identitet i Norden. Podcasten er på skandinavisk. 

Fra Nordisk Ministerråd kommer podcastserien Nordic Talks om vor tids største, globale udfordringer. Podcasten tager udgangspunkt i Verdensmålene og inviterer inspirerende gæster inden for relevante fagområder. Sproget er engelsk. 

En spændende og vidtrækkende podcastserie om Færøerne på godt og ondt. Fra aktuelle emner til de små, lokale historier ingen kender til. Sproget er engelsk. 

Et skandinavisk talkshow som tager forskelle og ligheder mellem danskere, svenskere og nordmænd op til debat. Podcasten er på skandinavisk. 

Vi er Vestnorden
Vi er Vestnorden

I samarbejde med Norden i Skolen, Nordens Hus i Reykjavik samt Nordens Hus på Færøerne står vi bag projektet “Vi er Vestnorden“. Det er et undervisningsforløb for 7.-10. klasse, som fokuserer på hvad sproget betyder for vores identitetsfølelse.

Læs mere »
Creative Business Academy Greenland

Creative Business Academy Greenland Grønlands økonomi er næsten udelukkende baseret på fisk og skaldyr. Det gør økonomien sårbar og giver begrænsninger for de unges mulighed for karrierevalg. Omvendt har Grønland et rigt kulturliv med internationalt potentiale indenfor både musik, scenekunst, mode, film og meget mere.

Læs mere »
kort over Grønland med kontaktpersoner i de enkelte byer
NAPAs inforejser

NAPAs inforejser Vi har i mange år tænkt, at kunstnere og kulturaktører kendte NAPA rundt omkring i landet, og de, der havde brug for hjælpen, søgte den. I sommeren 2020 fik vi dog muligheden for at komme med på en oplysningsrejse arrangeret af Center for

Læs mere »
ÎVA live on stage - from the Nordic Remix case video
Informasjon og kommunikasjon

Informasjon og kommunikasjon om nordisk språk, kultur og identitet Ved skiftet av direktør i 2020 fikk vi tilbakemeldinger om at NAPA og Nordisk Ministerråd ikke er godt kjent i Grønland. “Barn og unge kjenner ikke til mulighetene til å realisere seg selv i et nordisk

Læs mere »