Isfjorden ved Ilulissat

Nordiske og arktiske podcasts

Vi lytter til lyd fra både Norden og Arktis, og vi deler gerne ud af vores gode lytteoplevelser. Så hvis du har interesse for det nordiske eller arktiske område, så tag et kig på listen herunder. Tips os også gerne, hvis du kender til en god podcast om det nordiske eller arktiske. 

Podcasts om Grønland

Lyt til de personlige fortællinger fra mennesker overalt i Grønland sat ind i fortællingen om et samfund under store forandringer. Podcasten er produceret af journalisterne Iben Danielsen og Annelise Mølvig. Den er på grønlandsk og dansk. 

Grønlands Universitet, Ilisimatusarfik, laver en podcastserie om aktuelle forskningsprojekter, der relaterer sig til Grønland i for-, nu- og fremtiden. Podcasten er på engelsk. 

Arktisk Institut laver en højspændt podcastserie om 300 års fælles dansk-grønlandsk historie fra de store opdagelsesrejsende, over hverdagsliv i Grønland før og nu, til de store politiske strømninger, der rører sig i Rigsfællesskabet i dag. Podcasten er på dansk. 

Tag med på en guidet tur i København forbi alle de steder, der trækker tråde til Grønland og Rigsfællesskabets historie. Podcasten er på dansk. 

Kâlánguak og Iben Mondrup tager på en følelsesmæssig hård rejse til Sisimiut for at finde Kâlánguaks biologiske familie. Podcasten er på dansk. 

Katarina Lewkovich er på jagt efter fjeldgængere (qivitoq) i de grønlandske fjelde. Hun møder Amasa, som blev overfaldet af en qivitoq under en rensdyrjagt. Podcasten er på dansk. 

En grønlandskproduceret podcast om graviditet, fødsler og forældreskab. Podcasten er primært på grønlandsk, men har også danske afsnit. 

Cille Biermann møder det norske Morgenbladets kulturredaktør, Ane Farethås, og NRKs Marta Norheim til en snak om, hvorfor grønlandsk litteratur hitter i Norden lige nu. Sproget er norsk.

Podcasts fra Norden

Den finske journalist Ida er på en mission: at afdække og undersøge kulturforskelle og identitet i Norden. Podcasten er på skandinavisk. 

Fra Nordisk Ministerråd kommer podcastserien Nordic Talks om vor tids største, globale udfordringer. Podcasten tager udgangspunkt i Verdensmålene og inviterer inspirerende gæster inden for relevante fagområder. Sproget er engelsk. 

En spændende og vidtrækkende podcastserie om Færøerne på godt og ondt. Fra aktuelle emner til de små, lokale historier ingen kender til. Sproget er engelsk. 

Et skandinavisk talkshow som tager forskelle og ligheder mellem danskere, svenskere og nordmænd op til debat. Podcasten er på skandinavisk. 

Vågn med NAPA

Den første fredag i hver måned inviterer vi til Vågn med NAPA. Det er en hyggelig og uforpligtende morgenmadssalon for alle, der lægger vejen forbi. Hver gang får vi besøg af en kulturgæst, der fortæller om et aktuelt emne.

Læs mere »
Vi er Vestnorden
Vi er Vestnorden

I samarbejde med Norden i Skolen, Nordens Hus i Reykjavik samt Nordens Hus på Færøerne står vi bag projektet “Vi er Vestnorden“. Det er et undervisningsforløb for 7.-10. klasse, som fokuserer på hvad sproget betyder for vores identitetsfølelse.

Læs mere »
Nuuk Nordisk Kulturfestival

Nuuk Nordisk Kulturfestival er en ugelang fejring af kunst og kultur i alle afskygninger – langt fra hjertet af Norden, men tæt på hjertet af det nordiske samarbejde. Siden 2015 har Nuuk Nordisk Kulturfestival været med til at sætte standarden for, hvor langt kunst og kultur kan komme inden for det nordiske samarbejde.

Læs mere »
(N)ORD podcast
(N)ORD podcast

(N)ORD er vores egen podcast om ord og sprog i Norden. Vi ønsker at bidrage til kendskabet til de nordiske sprog, så vi alle bliver bedre til at tale sammen på tværs af nordiske grænser og kulturer.

Læs mere »