IMARSUAQ – Havets Veje – møder med og omkring Polarhavet
Den gamle Kolonihavn i Nuuk bliver forvandlet med billedprojektioner og lyd fredag 15. oktober 2021 kl. 18 – 20. Der vil være udendørs lysshow på på mur, is og klippe, og lyd-installationer med live musik. NAPA har støttet kunstgruppen TURA YA MOYAs projekt ”IMARSUAQ – Havets Veje”, hvor nordiske inkl. grønlandske kunstnere og musikere indgår i projektet.
Der vil også være en indendørs udstilling og koncert i Nuuk Lokalmuseum i perioden 15. oktober – 14. november.
Projektet udforsker det store hav ”IMARSUAQ” og dets veje. Hvad betyder de rejser der fandt sted før i tiden for livet i dag? Hvordan kan vi bevare havets vigtige fødekæde for eftertiden? Historier om havet rundt i Norden tager tilskueren med på rejse.
Udover de deltagende nordiske og lokale kunstnernes værker og forskellige videnskabsfolks input, vises værker skabt i samarbejde med unge fra skoler i Nuuk, Atuarfik Tuiisaq (Paamiut), Qeqertarsuatsiaat Bygdeskole, Kulusumi Alivarpi, Tasiilami Alivarpik samt Ungdomshuset Igdlo. Eleverne inviteres til at udforske det store hav, ”IMARSUAQ”, og dets veje, set med de unges øjne.
Kunstgruppen TURA YA MOYA (DK/D/GRL)’s rejsende 20 fods mediecontainer er udrustet med lyd og projektions-udstyr. I dagtimerne opfordres alle til at besøge containeren og fortælle historier og oplevelser som netop de har haft om og med havet. Historierne tager med containeren på dens videre rejse og indgår senere i et bog/filmprojekt. De unge mennesker deltager med videoværker og billeder, dette skaber et unikt medejerskab i projektet, når de ser deres egne værker som del af et professionelt projekt.
Følgende kunstnere har medvirket til udstillingen showet med billeder og lyd: Silpa Christensen (GL), Navarana Kaggviak Sørensen (GL), Matti Sumari (S/FI), Karen Thastum (DK), Roi Einarsson (FO) Anna-Farida Erdenreich (DK/D), Mia Lindenhann (GL), Anders Sunna(S), Julia Pars (GL), Udo Erdenreish (D), Kristian Blak (FO), Liv Thastum (DK/D), Elever fra LMA (LT), Vestmannarkor (FO), Mia Rogersdottir (S), Bent Kuitse (GL), Åge Larsen (GL), Harald Maqe (GL), Abel Ignatiussen samt lokale unge og kunstnere fra Kulusuk, Tasiilaq, Qeqertarsuatsiaat, Nuuk med flere.
I år besøger projektet Qeqertarsuatsiaat 19/10 -28/10, og i Paamiut 6/11 -10/11, og vil også besøge Tasiilaq og Kulusuk. Projektet har udover NAPA fået støtte fra Nordisk Kulturkontakt, NunaFonden, Statens Kunstfond Danmark, DJBFA og STARK.
Andet nyt
Fra Grønland til Alaska: Unge Grønlandske performere forbereder sig til AWG med stil
De unge talentfulde performere fra Grønland, Poul Erik Kristiansen, Hans Lili Karlsen, Qarsoq Rasmussen, Petra Bidstrup, Aviaaja Korneliussen og Louisa Ignatiussen er i fuld gang med forberedelserne til kulturshowet til Arctic Winter Games 2024 i Mat-su, Alaska. Torsdag fik de unge performere deres tøj til Arctic
Teaterforestillingen Tarnima Nammatai er på turne
På billedet ses Naleraq Eugenius, Nukakkuluk Kreutzmann, Rasmus Lyberth, Hans Ole Amossen, Karina Møller og Klaus Geisler. I foråret 2021 producerede Teater freezeProductions teaterforestillingen Tarnima Nammatai med støtte fra Socialstyrelsen, Statens Kunstfond, NAPAs kulturstøtteprogram, Katuaq, Århus Kommune, Nunafonden og Nuuk Lokaludvalg. Forestillingen turnerede med stor
LOGOKONKURRENCE
Logo til projektet: SULINIUT MII LOGOKONKURRENCE – vil du vinde 5.000 DKK? Så læs videre! I forbindelse med NAPA’ s projekt SULINIUT MII (på grønlandsk: børn og unge er med) har vi brug for et frisk og ungdommeligt logo. Lidt om projektet NAPA fortæller
NAPA lancerer Creative Business Academy Greenland d. 23. november
Kulturen i Grønland er unik, og der er mange dygtige kreative her i landet. Det gælder både inden for design og kunsthåndværk, mode, film og musik. Men vi udnytter ikke de forretningsmæssige potentialer der er i de kulturelle og kreative erhverv. Det vil NAPA være