NAPAs direktør, Anne Mette Gangsøy ude i naturen

Et taknemligt farvel og tak

Efter en kort, men mindeværdig tid med Anne Mette Gangsøy som direktør for NAPA, er det snart tid til at sige farvel til hende. Det gør vi så med taknemlighed for alt det Anne Mette har gjort i sin tid hos os.
Anne Mette Gangsøy har som direktør i NAPA arbejdet utrætteligt med at fremme arktiske perspektiver i hele Norden. På samme tid har hun også arbejdet stærkt med at gøre NAPA mere synlig i resten af Grønland. Men, hvem er Anne Mette egentlig?

– Ja, hvem er jeg? Jeg er meget. Jeg er mor til to unge piger. Jeg er født og opvokset på Vestlandet i Norge. Jeg er en leder, som er glad for menneskene omkring mig, og så er jeg også en ekstrovert. Jeg kan lide at møde nye folk, elsker at lære nye ting – og har en meget nysgerrig karakter, siger Anne Mette.

Hvis du har gået forbi vores kontor i Katuaq, eller mødt Anne Mette et andet steds, så har du nok også lagt mærke til hendes energi og entusiasme. Det er den energi, som hun har brugt til at bygge op omkring Nordisk Ministerråds visioner. Samt den entusiasme hun har brugt til at holde om NAPA med en varm og kærlig hånd.

– En direktør har forskellige ansvar både internt og eksternt. Så som direktør har jeg ansvaret for at NAPA når sine målsætninger, og at vi arbejder mod Nordisk Ministerråds visioner. Derudover har jeg ansvaret for at bygge et godt arbejdsmiljø for de mennesker, som arbejder her. En god evne at have som direktør er også, at kunne snakke med alle – uanset hvem de er.

 

En gammel drøm og et nyt ønske

Anne Mette har arbejdet med kultur og uddannelse hele sit liv. Ud fra det fik hun sat et ekstra fokus på børn og unge i sin tid hos NAPA. Grunden til at hun valgte NAPA og Grønland? Det startede med en drøm.

– Jeg havde en gammel drøm om at sejle fra Norge til Grønland. Jeg har læst om Grønland, siden jeg var ung. Først handlede det om de store ekspeditioner og de voldsomme naturoplevelser. Det ændrede sig så til med Märta Tikkanens bog ”Storfangeren”, og der vidste jeg bare, at jeg en gang skulle rejse til Grønland. Jeg skulle selv opleve menneskene og kulturen.

Efter to år med NAPA stopper Anne Mette sin tid i slutningen af juni 2022. For uanset hvor glad man er for ens job eller land – så er familie altid vigtigere.

– Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal i fremtiden endnu. Jeg ved dog, at jeg vil være i nærheden af min familie og venner. Så vil jeg også fortsætte med at arbejde med noget, som jeg trives med – og hvor jeg også fortsat kan lære noget nyt, slutter Anne Mette af med at sige.

Del

Gik du glip af disse nyheder?
Creative Business Academy International Weekend aflyst

Det er med stor beklagelse, at NAPA skriver for at meddele, at vi desværre er nødt til at aflyse NAPAs internationale event, Creative Business Academy International Mentor Weekend, som var planlagt til slutningen af april. Den uheldige årsag til aflysningen er, at vi simpelthen ikke

Læs mere »
Arktisk Samarbejdsprogram i Grønlands hænder

10 millioner danske kroner. Så meget står Nordisk Rådgivningskomité for Arktis (NRKA) til at skulle uddele årligt til projekter, der arbejder for arktisk bæredygtighed. Den åbne pulje bestemmes årligt, og det endelige beløb fastsættes i december. På Nordisk Råds 73. Session blev det endeligt besluttet,

Læs mere »
Så er kassen tom

NAPA har uddelt 2,8 millioner kroner over det sidste års tid, og nu er hele puljen brugt op. Dermed er det heller ikke muligt at modtage bevilling, hvis man søger til årets sidste frist, der ellers er 15. december. NAPA ser på det sidste år

Læs mere »
Seneste nyheder fra NAPA