NAPAs direktør, Anne Mette Gangsøy ude i naturen

Et taknemligt farvel og tak

Efter en kort, men mindeværdig tid med Anne Mette Gangsøy som direktør for NAPA, er det snart tid til at sige farvel til hende. Det gør vi så med taknemlighed for alt det Anne Mette har gjort i sin tid hos os.
Anne Mette Gangsøy har som direktør i NAPA arbejdet utrætteligt med at fremme arktiske perspektiver i hele Norden. På samme tid har hun også arbejdet stærkt med at gøre NAPA mere synlig i resten af Grønland. Men, hvem er Anne Mette egentlig?

– Ja, hvem er jeg? Jeg er meget. Jeg er mor til to unge piger. Jeg er født og opvokset på Vestlandet i Norge. Jeg er en leder, som er glad for menneskene omkring mig, og så er jeg også en ekstrovert. Jeg kan lide at møde nye folk, elsker at lære nye ting – og har en meget nysgerrig karakter, siger Anne Mette.

Hvis du har gået forbi vores kontor i Katuaq, eller mødt Anne Mette et andet steds, så har du nok også lagt mærke til hendes energi og entusiasme. Det er den energi, som hun har brugt til at bygge op omkring Nordisk Ministerråds visioner. Samt den entusiasme hun har brugt til at holde om NAPA med en varm og kærlig hånd.

– En direktør har forskellige ansvar både internt og eksternt. Så som direktør har jeg ansvaret for at NAPA når sine målsætninger, og at vi arbejder mod Nordisk Ministerråds visioner. Derudover har jeg ansvaret for at bygge et godt arbejdsmiljø for de mennesker, som arbejder her. En god evne at have som direktør er også, at kunne snakke med alle – uanset hvem de er.

 

En gammel drøm og et nyt ønske

Anne Mette har arbejdet med kultur og uddannelse hele sit liv. Ud fra det fik hun sat et ekstra fokus på børn og unge i sin tid hos NAPA. Grunden til at hun valgte NAPA og Grønland? Det startede med en drøm.

– Jeg havde en gammel drøm om at sejle fra Norge til Grønland. Jeg har læst om Grønland, siden jeg var ung. Først handlede det om de store ekspeditioner og de voldsomme naturoplevelser. Det ændrede sig så til med Märta Tikkanens bog ”Storfangeren”, og der vidste jeg bare, at jeg en gang skulle rejse til Grønland. Jeg skulle selv opleve menneskene og kulturen.

Efter to år med NAPA stopper Anne Mette sin tid i slutningen af juni 2022. For uanset hvor glad man er for ens job eller land – så er familie altid vigtigere.

– Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal i fremtiden endnu. Jeg ved dog, at jeg vil være i nærheden af min familie og venner. Så vil jeg også fortsætte med at arbejde med noget, som jeg trives med – og hvor jeg også fortsat kan lære noget nyt, slutter Anne Mette af med at sige.

Del

Gik du glip af disse nyheder?
Det første webinar for Arktisk Samarbejdsprogram afholdt

Nordens institut i Grønland / NAPA og Ilisimatusarfik har afholdt det første infomøde om Arktisk Samarbejdsprogram den 18. januar 2022, der blev afholdt online som webinar. Der var omkring 70 deltagere fra bl.a. Grønland, Danmark, Norge, Finland og Island. På webinaret blev der informeret om

Læs mere »
NAPA byder velkommen til nye medarbejdere

NAPA byder velkommen til sin nye rådgiver Nina Paninnguaq Skydsbjerg og kommunikationspraktikant Maasi Brøns Chemnitz NAPA er meget glad for at kunne fortælle, at vi har ansat Nina Paninnguaq Skydsbjerg som ny rådgiver i NAPA. NAPA fik 23 ansøgninger til stillingen og Nina Paninnguaq Skydsbjerg

Læs mere »
Nordisk Kulturkontakt, Helsinki
Søg støtte til dit nordiske projekt

Mulighederne for at få støtte til kulturprojekter i Norden er mange. NAPA’s Kulturstøtteprogram er én af dem, men der er mange andre. Flere puljer kan søges via Nordisk Kulturkontakt, som er en nordisk kulturinstitution i Helsingfors i Finland Nordisk Kulturkontakt administrerer Nordisk Ministerråds støtteprogram for

Læs mere »
Seneste nyheder fra NAPA