Et nyt kapitel for kommunikations-medarbejder
Bula Larsen er et kendt ansigt inden for NAPAs kontor. Hun arbejdede nemlig i NAPA tilbage i 2000 til 2004. Efter at have drømt om at vende tilbage til NAPA, så hun et stillingsopslag tilbage i 2019, som hun søgte og fik tilbudt. Hun tog imod den uden tøven. Nu er det dog snart tid til at sige farvel til Bula, da hun skal flytte til Danmark.
Bula er født i Kulusuk af vestgrønlandske forældre, og har en Bachelorgrad fra Ilisimatusarfik i Sprog, Litteratur og Medier. Når Bula bliver spurgt om, hvor hun er fra, svarer hun bare, at hun er grønlænder. For hun har nemlig boet i Øst, Nord og Sydgrønland. Hun har dog boet i Nuuk de fleste af sine år.
Inden for NAPA arbejder Bula som kommunikationsmedarbejder og til dels som projektleder.
– Fra min tid tilbage i starten af 2000, fik jeg en oplevelse med kunst og kultur i centrum. Det kunne jeg rigtig godt lide. Specielt fordi, jeg også igennem NAPA fik en god kontakt til kunstnere og kulturudøvere. Derudover elsker jeg at arbejde med børn og unge, og det har jeg rigelig mulighed for at arbejde med her, siger Bula.
Alsidig ansvar
For Bula har arbejdet inden for NAPA været mangfoldig. Her har hun blandt andet arbejdet med nyheder i forskellige former, interviews i KNR Radios morgenflade på grønlandsk, og været med i info-rejser.
– Udover at skrive nyheder, FB-opslag og pressemeddelelser har jeg været på en del info-rejser rundt i Grønland. Til rejserne fortæller vi borgere i alle aldre, om deres nordiske muligheder så som Norden i skolen, Nordplus, Nordjobb og støttemuligheder inden for norden. Det inkluderer så NAPAs egen kulturstøtteprogram. Herunder har jeg også haft ansvaret for at være praktikvejleder for de to seneste journalistpraktikanter sammen med en af mine kollegaer.
Selvom Bula er kommunikationsmedarbejder, har hun også arbejdet med en del projekter igennem sin tid hos NAPA. Projekterne er ofte arrangementer, som har noget at gøre med nordiske unge, hvor unge grønlændere deltager i projekter for unge fra hele norden. Herunder ligger samarbejdsprojekter sammen med SORLAK – det grønlandske ungdomsråd – og DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd. Et eksempel på et projekt er Nordens Unge i Bæredygtige Fællesskaber og kommende projekter med NORD, som er for unge fra alle nordiske lande. Derudover har hun deltaget i møder om et kommende arbejde indenfor rigsfællesskabet ”Ungefællesskaber” for unge fra Grønland, Danmark og Færøerne. Det er også DUF, der er projektleder på dette projekt.
– Jeg er også projektleder for et nyt koncept for Vågn med NAPA, hvor vi skal afholde og indspille samtaler mellem en moderator og grønlandske kunstnere, kulturaktører og kulturpolitikere. Her vil der være fokus på deres virke og vilkår, samt om kulturpolitik i Grønland.
En kunnen inden for kommunikation
Som kommunikationsmedarbejder har Bula skulle have gode evner inden for sprog. Selv kan Bula tre sprog, hvilket er grønlandsk, dansk og engelsk. Denne evne har hun brugt meget, når hun skriver nyheder, og når hun kommunikerer med de forskellige kulturaktører inden for norden.
– Kommunikationsmedarbejderen skal også være med til at arbejde for, at NAPA bidrager til at øge den nordiske tillid og interkulturel forståelse i det nordiske samarbejde. Blandt andet skal man kunne dele viden om og skabe forståelse for NAPAs opgaver. Vi har også afholdt drømmeworkshops for børn og unge på vores info-rejser. Så det at kunne kommunikere med personer uanset alder er meget vigtigt.
Et nyt kapitel i Bulas liv
Bula stopper hos NAPA den 31. Maj 2022. Hun skal flytte til Danmark for at give et skud på selvstændig arbejde som oversætter. Derpå vil hun starte et nyt kapitel i hendes liv, mens hun også kan bo tættere på sin datter og familie i Danmark.
Det betyder så, at kontakt til NAPAs kommunikationsmedarbejder vil ændre sig, når en anden afløser Bulas plads hos NAPA til august.
Gik du glip af disse nyheder?
Tarnima Nammatai // The Wounds of Our Soul udgives som en mindre bog
Teaterstykket Tarnima Nammatai og den tilhørende udstilling har turneret med succes rundt i Sydgrønland og Nordgrønland. Nu udkommer der en mindre bog Tarnima nammatai// The Wounds of Our Soul // Jeg Bærer Min Sjæl, som samler det hele. Alle tre elementer, forestillingen, udstillingen samt den
Nordisk Råd hylder kunst og kultur: Nomineringer fra Grønland er af høj kvalitet
Den 31. oktober vil Operaen i Olso være centrum for fejring af nordisk kunst- og kultur, når Nordisk Råd uddeler deres prestigefyldte priser. Årets begivenhed samler en imponerende samling af kunstnere, forfattere, musikere og filmskabere fra hele Norden for at anerkende deres bemærkelsesværdige bidrag til
Fra Grønland til Alaska: Unge Grønlandske performere forbereder sig til AWG med stil
De unge talentfulde performere fra Grønland, Poul Erik Kristiansen, Hans Lili Karlsen, Qarsoq Rasmussen, Petra Bidstrup, Aviaaja Korneliussen og Louisa Ignatiussen er i fuld gang med forberedelserne til kulturshowet til Arctic Winter Games 2024 i Mat-su, Alaska. Torsdag fik de unge performere deres tøj til Arctic
Mød de nominerede til Nordisk Råds Litteraturpris
Den 14. april er der premiere på en ny serie med livestreamede forfattersamtaler med de nominerede til Nordisk Råds Litteraturpris. Hver uge skal vi møde nogle af de aktuelle forfattere for at tale om overlevelse, galskab, relationer, rejselyst, forfald og andre perspektiver, som deres værker