Drømmeworkshop

Suliniut MII

NAPA arbejder for at gøre nordiske muligheder mere kendt i Grønland. Derfor rejser NAPA rundt i Grønland og afholder workshops for grønlandske børn og unge under Suliniut MII. ‘Suliniut’ betyder projekt, og ‘MII’ er en forkortelse af Meeqqaat Inuusuttullu Ilaapput, som betyder “børn og unge er med”.

 

På rejserne møder NAPA lokale engagerede unge mennesker og voksne aktører, der arbejder med kulturprojekter. Vi mødes også med borgere, der er interesserede i det nordiske samarbejde.

Formålet med Suliniut MII og rejserne i Grønland
Drømmeworkshop
Workshops om drømme

Vi afholder workshops for børn og unge, i samarbejde med en kunstner. I Tasiilaq og Sisimiut malede de unge deres drømme i blå farver, som senere blev hængt op på væggen. Drømmene handler om alt fra at eje en snescooter, at blive berømt eller til at uddanne sig til terminalarbejder.

Isfjorden ved Ilulissat
Unge nordiske kulturaktører

NAPA fortæller de unge om deres nordiske muligheder for at uddanne sig, tage på højskoler eller søge støttemidler til skoleprojekter via Nordplus. De kan også få et sommerjob i andre nordiske lande via Nordjobb.

Information om kulturstøtteprogrammet

Vi vil meget gerne have flere ansøgninger fra Grønland, hvor børn og unge er involveret.
NAPA vejleder de unge og andre kulturaktører i hvordan de kan udvikle kulturprojekter, og hvordan de kan søge til kulturstøtteprogrammet. Desuden hører de om andre nordiske støttemidler fra andre programmer, fx under fra Nordisk Kulturkontakt.

Samarbejde med lokale

NAPA tager før rejserne kontakt til lokale ungdomshuse, kulturhuse, skoler, musikskoler og kulturaktører for at indlede et samarbejde. I Tasiilaq arbejdede vi eksempelvis sammen med ungdomskulturhuset B2 og i Sisimiut med Kulturhuset Taseralik. Desuden holder NAPA møder med lokale pædagogiske profiler, kunstnere og kulturaktører for at udvide netværket i Grønland.

Uangapajuk
Opfordring til at bruge NAPA i kulturproduktion
Borgerne har mange muligheder for at tage aktivt del i kreativ kulturproduktion og udvikling af kulturprojekter, og vi opfordrer dem vi møder på rejserne til at søge kulturstøttemidler fra NAPA.
Andre projekter
(N)ORD podcast
(N)ORD podcast

(N)ORD er vores egen podcast om ord og sprog i Norden. Vi ønsker at bidrage til kendskabet til de nordiske sprog, så vi alle bliver bedre til at tale sammen på tværs af nordiske grænser og kulturer.

Læs mere »
kort over Grønland med kontaktpersoner i de enkelte byer
NAPAs inforejser

NAPAs inforejser Vi har i mange år tænkt, at kunstnere og kulturaktører kendte NAPA rundt omkring i landet, og de, der havde brug for hjælpen, søgte den. I sommeren 2020 fik vi dog muligheden for at komme med på en oplysningsrejse arrangeret af Center for

Læs mere »
ÎVA live on stage - from the Nordic Remix case video
Informasjon og kommunikasjon

Informasjon og kommunikasjon om nordisk språk, kultur og identitet Ved skiftet av direktør i 2020 fikk vi tilbakemeldinger om at NAPA og Nordisk Ministerråd ikke er godt kjent i Grønland. “Barn og unge kjenner ikke til mulighetene til å realisere seg selv i et nordisk

Læs mere »