NAPAs Nordrejse

Nordrejsen gik med det gode skib ’TULU’ fra Nuuk til Kullorsuaq med visit i 13 beboede steder samt den nedlagte mineby, Qullissat.

 

Rejsen varede 16 dage, hvoraf det meste af sejltiden foregik i nattetimerne. Om morgenen var skibet lagt til havn i den næste by eller bygd, hvor vi fik to til tre timer hvert sted, til at mødes med de lokale.

 

På rejsen deltog også Center for Arbejdsskader, som havde planlagt turen, Veterinær- og Fødevaremyndighederne, Inatsisartuts Ombudsmand og KNAPK. Mens vores rejsefæller brugte tiden i medborgerhusene for at nå lokalbefolkningen og fortælle om det arbejde de gør, tog vi fra NAPA på visit i skolerne.

 

Her fortalte vi om de mange muligheder, der er for unge i det nordiske fællesskab, og vi viste vores online undervisningsmateriale og hvordan man får kontakt til venskabsklasser gennem Norden i Skolen og Nordplus.

 
Et helt andet Grønland

Bor man det meste af sit liv i én by, uden at komme ud at se resten af det land, man bor i, skal det ikke komme som en overraskelse, at man oplever et kulturchok, når man endelig når helt andre regioner.

 

Sådan var oplevelsen også for vores praktikant, som indtil nu kun havde besøgt Ilulissat en enkelt gang som dreng, og Sydgrønland som ung voksen. Da ’TULU’ rundede Nuussuaq-halvøen og rejsen nåede Uummannaq, var det som at komme til et andet arktisk land.

Naturen og kulturen var en anden, men ansigterne genkendte han stadig.

 

Forskellene blev kun større, jo længere nordpå vi kom, men dermed blev lighederne kun så meget tydeligere. 

en kop kaffe på rækværket med udsigt over havet
En perle i det kolde Nord

Kullorsuaq bød ikke blot på solskin og godt vejr, men også ambitioner og aktivitet, da NAPAs udsendte nåede bygden den 1. september. Det summer af liv, og de lokale smiler og hilser, når vi passerer dem på Kullorsuaqs veje. I bygdens centrum er de i

Read More »
”… men rejsen bød ikke kun på arbejde”

Over 16 dage var NAPAs kommunikationsmedarbejdere på rejse til Nordgrønland, en rejse der strakte sig fra Nuuk til Kullorsuaq, og bød på besøg i intet mindre end 13 beboede steder (og én forladt by). Med en rejse så lang fulgte der også skønne og utrolige

Read More »
K’utdligssat – en forladt by, set fra luften

På vores rejse til Nordgrønland fik vi ikke blot besøgt 13 beboede steder, og fortalt de lokale om de mange muligheder de har for kulturstøtte hos NAPA, vi fik også muligheden for at besøge minebyen Qullissat, som blev lukket ned i 1972, da den tilhørende

Read More »

Hvem har vi nået:

Skoler: 17

Elever: 346

Lærere: 118

Kulturaktører: 17

Tamassa: 39

Byer og bygder*: 36 af 71

*Antal byer og bygder er fundet på Grønlands Statistik.