NAPAs inforejser

Vi har i mange år tænkt, at kunstnere og kulturaktører kendte NAPA rundt omkring i landet, og de, der havde brug for hjælpen, søgte den.

 

I sommeren 2020 fik vi dog muligheden for at komme med på en oplysningsrejse arrangeret af Center for Arbejdsskader. Da tog vores kollega, Bula Larsen, med til Sydgrønland, hvor rejseholdet anløb 16 byer og bygder.

 

Da hun vendte hjem igen, var det med et klart resultat – folk kendte os ikke på kysten, og vi var nødt til at tage ud for at møde folk. 

kort over Grønland med kontaktpersoner i de enkelte byer
Rejser til Øst, Syd og Nord

Siden vi tog med på første inforejse, har vi besøgt 36 byer og bygder i Grønland. Rejserne til Sydgrønland i 2020 og Nordgrønland i 2021 var på ’TULU’, et gammelt inspektionsskib, hvor samtlige 12 passagerer og 3 besætningsmedlemmer måtte leve tæt op og ned ad hinanden i over 2 uger.


Rejserne til henholdsvis Tasiilaq og Sisimiut i 2020 samt til Diskobugten i 2021 blev via luften, og når vi skulle fra by til by i Diskobugtområdet, tog vi den lokale rutesejlads.


Vi har besøgt 17 skoler, og har her været i kontakt med 118 lærere, som vi har fortalt om Norden i SkolenNordplusNordjobb og generelle nordiske muligheder for børn og unge. På samme besøg har vi nået 346 elever, som vi har holdt drømmeworkshops eller Vi er Vestnorden-workshop for.


Desuden har vi på vores rejser afholdt Tamassa, vores åbne rådgivning, hvor vi har fremlagt støttemuligheder for 39 interesserede borgere, og vi har derudover mødtes med 17 kulturaktører fordelt de mange steder.

 
Kulturen er målet

NAPAs formål i Grønland er at skabe kulturelle forbindelser mellem grønlandske og nordiske aktører. Den opgave løser vi bedst, hvis vi henvender os til de mange steder, der bor folk i Grønland.


Selv en lille bygd som Kangersuatsiaq i Nordgrønland kan holde på en guitarspiller, der har en drøm om at stable en musikworkshop på benene. Hvis han ikke er klar over, at NAPA er villig til at hjælpe, er det vores opgave at oplyse ham. Derfor sigter vi også efter i fremtiden at nå så mange af de resterende 35 byer og bygder, som vi kan komme til.


På siderne herunder kan du finde oplysninger om de enkelte rejser, og læse historier fra flere af stederne vi har besøgt.

Hvem har vi nået:

Skoler: 17

Elever: 346

Lærere: 118

Kulturaktører: 17

Tamassa: 39

Byer og bygder*: 36 af 71

*Antal byer og bygder er fundet på Grønlands Statistik.

Tallene i denne tekst gør sig gældende pr. januar 2022

Andre projekter:

Vi er Vestnorden
Vi er Vestnorden

I samarbejde med Norden i Skolen, Nordens Hus i Reykjavik samt Nordens Hus på Færøerne står vi bag projektet “Vi er Vestnorden“. Det er et undervisningsforløb for 7.-10. klasse, som fokuserer på hvad sproget betyder for vores identitetsfølelse.

Read More »
Drømmeworkshop
Suliniut MII

NAPA arbejder for at gøre nordiske muligheder mere kendt i Grønland. Derfor rejser NAPA rundt i Grønland og afholder workshops for grønlandske børn og unge under Suliniut MII. ‘Suliniut’ betyder projekt, og ‘MII’ er en forkortelse af Meeqqaat Inuusuttullu Ilaapput, som betyder “børn og unge er med”.

Read More »