Arctic Winter Games Kulturprogram

Arctic Winter Games er et mødested for folkene i Arktis. Det gælder både indenfor idræt men bestemt også indenfor kultur. Hvert af de deltagende folk bidrager med et kulturprogram, hvor unge præsenterer en kulturel performance. NAPA har i mange år haft æren af at organisere det grønlandske kulturbidrag til Arctic Winter Games. NAPA rekrutterer 3-6 unge, og giver dem rammerne til at lave en performance med udgangspunkt i deres ønsker og grønlandsk kultur. Det sker naturligvis med Grønlandsk kunstnerisk ledelse.  

 

De unge skaber sammen både en performance og et workshop-program, som bruges til at skabe kulturel dialog med de andre deltagere. 

 

Til Arctic Winter Games 2024 er det lykkedes også at finde finansiering fra det nordiske Volt-program, så de unge også kan præsentere deres performance og lave kulturudveksling med unge i både Island og Færøerne.  

 

Arctic Winter Games har deltagelse af: 

 

  • Alaska
  • Alberta North 
  • Grønland
  • Northwest Terrietories
  • Nunavik-Quebec
  • Nunavut
  • Sápmi
  • Yokon 

 

I 2024 foregår Arctic Winter Games i Alaska. Se mere på www.awg2024.org  

 

NAPA samarbejder med Grønlands Idrætsforbund –GIF og Nunatta Isiginnaartitsisarfia –NUIS, Nordens Hus i Island og Nordens hus på Færøerne. NAPA modtager støtte fra de grønlandske Tips- og Lottomidler, Nuuk Lokaludvalg, Grønlands Kulturfond og Sermeq Puljen. GIF bidrager via tilskud fra Departement for Kultur, Uddannelse, Idræt og Kirke med støtte til de unges rejse til Alaska. Og VOLT-programmet støtter aktiviteterne i Norden. 

Andre projekter
Vestnordisk dag 2021

Vestnordisk dag 2021 bliver afholdt torsdag den 23. september i Grønland, Færøerne og Island for at styrke og synliggøre det kulturelle samarbejde mellem disse 3 verstnordiske lande. I Nuuk arrangerer NAPA to forskellige og spændende arrangementer i Katuaq. Det første er en lærerkonference om det

Læs mere »
Aqqaluk Lynge holder oplæg til Vågn med NAPA
Aqqaluk Lynge besøgte Vågn med NAPA

Grønland og den store verden var temaet, da den grønlandske tidligere politiker og en af grundlæggerne til det politiske parti Inuit Ataqatigiit og forfatter Aqqaluk Lynge besøgte Vågn med NAPA På en ellers ganske almindelig fredag i Nuuk med let tøvejr havde vi et fornemt

Læs mere »