Grønlandske fiskerbåde i havnen

FORBEDRING AF FORSTÅELSEN AF EFTERLADT, MISTET ELLER PÅ ANDEN MÅDE KASSERET FISKERIUDSTYR

Projektet har til formål at øge forståelsen og udviklingen af pålidelige informationsressourcer for fiskeriaktivitet i det arktiske og nærliggende arktiske områder. Projektet arbejder hen imod at informere om identifikation af gear som en del af overvågning eller fjernelse.

Selvom der er specifik eller lokaliseret viden om typer af redskaber eller praksis, der anvendes af udøverne af fiskeriet, er der ikke en bred forståelse af fællestræk eller forskelle på tværs af lande eller fiskerier. Ved at lave et kort over aktive fiskeområder og de redskaber, der bruges dér, bidrager dette projekt til at reducere havforurening.

Arktisk Samarbejdsprogram støtter projekter, som bidrager til bæredygtig udvikling i relation til de fire P’er formuleret i FN’s Verdensmål.

PLANET ALDFG tegner sig for over 10 % af havaffald, der flyder ude i havene. Projektet bidrager derfor til en forebyggelse og markant reduktion af havforurening.

PARTNERSKABER Projektet samarbejder med forskellige internationale partnere, såsom FAO, som er et uspecialiseret agentur for fødevarer og landbrug.

Projektperioden løber fra 1. april 2022 til 1. juni 2023.

For mere information om projektet kontakt NAPA – Nordisk Institut i Grønland på napa@napa.gl.

Del

Gik du glip af disse nyheder?
Børn og unges kunstværker fra workshop i Sisimiut
NAPA rejser ud i Grønland

Der er ikke nok som kender til NAPA, hvad vi laver og mulighederne i det nordiske samarbejde. Derfor har vi valgt at bruge vores rejsebudget internt i Grønland dette efterår, for at blive bekendt med kulturaktører, både unge og voksne, i hele Grønland. Vi har

Læs mere »
Bilde av isfjell
En bro til fremtiden

NAPA – Nordens Institut i Grønland – har i mange år fokuseret på at kunne give de unge muligheder for at udvikle dem selv. Dette gælder i det kunstneriske omfang, men også uddannelsesmæssigt. Derfor giver NAPA studerende mulighed for at være praktikanter ved vores kontor

Læs mere »
Mere samarbejde mellem unge Inuit og Sámi i fremtiden

Unge på tværs af Arktis deler erfaringer og skaber samarbejder, der giver dem både fællesskab og kontrol over egen fremtid Projektet, Naapitta – Let´s meet! løb af stablen den første weekend af september, hvor grønlandske og samiske unge mødtes i Nuuk og udforskede forskelle og

Læs mere »