Grønlandske fiskerbåde i havnen

FORBEDRING AF FORSTÅELSEN AF EFTERLADT, MISTET ELLER PÅ ANDEN MÅDE KASSERET FISKERIUDSTYR

Projektet har til formål at øge forståelsen og udviklingen af pålidelige informationsressourcer for fiskeriaktivitet i det arktiske og nærliggende arktiske områder. Projektet arbejder hen imod at informere om identifikation af gear som en del af overvågning eller fjernelse.

Selvom der er specifik eller lokaliseret viden om typer af redskaber eller praksis, der anvendes af udøverne af fiskeriet, er der ikke en bred forståelse af fællestræk eller forskelle på tværs af lande eller fiskerier. Ved at lave et kort over aktive fiskeområder og de redskaber, der bruges dér, bidrager dette projekt til at reducere havforurening.

Arktisk Samarbejdsprogram støtter projekter, som bidrager til bæredygtig udvikling i relation til de fire P’er formuleret i FN’s Verdensmål.

PLANET ALDFG tegner sig for over 10 % af havaffald, der flyder ude i havene. Projektet bidrager derfor til en forebyggelse og markant reduktion af havforurening.

PARTNERSKABER Projektet samarbejder med forskellige internationale partnere, såsom FAO, som er et uspecialiseret agentur for fødevarer og landbrug.

Projektperioden løber fra 1. april 2022 til 1. juni 2023.

For mere information om projektet kontakt NAPA – Nordisk Institut i Grønland på napa@napa.gl.

Del

Gik du glip af disse nyheder?
Arctic Winter Games auditions er startet

Audition til Arctic Winter Games er startet. I Tasiilaq deltog 21 unge i Tasiilaq i audition i ungdomskulturhuset. Nu starter den digitale audition for alle.  Arctic Winter Games 2024 foregår i Alaska i marts. Grønland og hver af de andre deltagere skal sende en kulturdelegation,

Læs mere »
borgere i nuuk center til åbningen af nuuk nordisk kulturfestival 2021
NNK 25.-28. maj 2023
i støbeskeen

Nuuk Nordisk Kulturfestival 2021 blev et åndehul og en pejling mod lysere tider. Kunstnere og aktører i alle former og farver gæstede Nuuk ved udgangen af oktober. Ca. 2500 gæster over 4 dage. 200 kunstnere og aktører fra hele verden, der skulle udstille og underholde

Læs mere »
Peter Olsen, Naalakkersuisoq for Kultur
Grønlandske kultursamtaler i Norden: Kulturpolitik

Det er en målsætning at forbedre forholdene for kunstnere, men kan ikke imødekomme alle ønsker om større bevillinger, fortæller kulturminister, Peter Olsen. Lyt eller se samtalen. NAPA har i de sidste par uger udgivet Grønlandske samtaler i Norden i samarbejde med kunst- og kulturaktører i

Læs mere »