Grønlandske fiskerbåde i havnen

FORBEDRING AF FORSTÅELSEN AF EFTERLADT, MISTET ELLER PÅ ANDEN MÅDE KASSERET FISKERIUDSTYR

Projektet har til formål at øge forståelsen og udviklingen af pålidelige informationsressourcer for fiskeriaktivitet i det arktiske og nærliggende arktiske områder. Projektet arbejder hen imod at informere om identifikation af gear som en del af overvågning eller fjernelse.

Selvom der er specifik eller lokaliseret viden om typer af redskaber eller praksis, der anvendes af udøverne af fiskeriet, er der ikke en bred forståelse af fællestræk eller forskelle på tværs af lande eller fiskerier. Ved at lave et kort over aktive fiskeområder og de redskaber, der bruges dér, bidrager dette projekt til at reducere havforurening.

Arktisk Samarbejdsprogram støtter projekter, som bidrager til bæredygtig udvikling i relation til de fire P’er formuleret i FN’s Verdensmål.

PLANET ALDFG tegner sig for over 10 % af havaffald, der flyder ude i havene. Projektet bidrager derfor til en forebyggelse og markant reduktion af havforurening.

PARTNERSKABER Projektet samarbejder med forskellige internationale partnere, såsom FAO, som er et uspecialiseret agentur for fødevarer og landbrug.

Projektperioden løber fra 1. april 2022 til 1. juni 2023.

For mere information om projektet kontakt NAPA – Nordisk Institut i Grønland på napa@napa.gl.

Del

Gik du glip af disse nyheder?
The Lost Norsemen

The Lost Norsemen: Mød nordboerne – de grønlandske vikinger På udstillingen The Lost Norsemen kunne man gå på opdagelse i vikingernes fodspor i Grønlands fantastiske landskab og ruinerne efter dem. Via virtual reality kunne man opleve, hvor og hvordan de boede og levede. Det var

Læs mere »
Teaterforestillingen Tarnima Nammatai er på turne

På billedet ses Naleraq Eugenius, Nukakkuluk Kreutzmann, Rasmus Lyberth, Hans Ole Amossen, Karina Møller og Klaus Geisler. I foråret 2021 producerede Teater freezeProductions teaterforestillingen Tarnima Nammatai med støtte fra Socialstyrelsen, Statens Kunstfond, NAPAs kulturstøtteprogram, Katuaq, Århus Kommune, Nunafonden og Nuuk Lokaludvalg. Forestillingen turnerede med stor

Læs mere »
Mere samarbejde mellem unge Inuit og Sámi i fremtiden

Unge på tværs af Arktis deler erfaringer og skaber samarbejder, der giver dem både fællesskab og kontrol over egen fremtid Projektet, Naapitta – Let´s meet! løb af stablen den første weekend af september, hvor grønlandske og samiske unge mødtes i Nuuk og udforskede forskelle og

Læs mere »