Weekend-camp med nordens unge
NUBF – Nordens Unge i Bæredygtige Fællesskaber – er et projekt, lavet af DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd – som har til formål at skabe stærkere bånd mellem unge på tværs af hele Norden. I led med dette, lavede NUBF tilbage i 2020, et årligt ungetræning, hvor du hen over en weekend, kan møde andre unge fra hele Norden. Her bliver der afholdt aktiviteter, hvor du blandt andet kan lære mere om projektskrivning, nordiske fællesskaber – og udvide dit nordiske netværk.
Den tredje – og sidste – årlige ungetræning vil blive afholdt i Utøya, Norge, fra den 6. til den 8. maj. 2022. Dette års aktiviteter bygger på overskriften: Nordisk ungetræning 2022: Gentænk Kalmar!
Ansøgningsfristen er 30. marts 2022.
Ungetræningen foregår på engelsk, og det er gratis at deltage!
Her skal du arbejde med temaet demokrati og inkluderende fællesskaber. ”Mere specifikt handler det om, hvordan mere inkluderende fællesskaber kan være med til at styrke både dit lokale fællesskab – og på langsigt – demokratiet som helhed.” Det skriver NUBF om årets ungetræning på deres hjemmeside. Det kan du læse mere om her.
Overskriften ”Gentænk Kalmar”, bygger på navnet på den nordiske union, som Margrethe I samlede omkring år 1400; Kalmarunionen. Unionen holdt i lidt over 100 år. Nu består Norden af en række selvstændige lande, og det er på tide at finde sammen på tværs af landene og gentænke det nordiske samarbejde til gavn for fællesskabet og demokratiet.
En weekend med nordens unge
Sidste år havde ungetræningen temaerne: Bæredygtige og inkluderende fællesskaber, hvor der var omkring 50 deltagere fra hele Norden. Her skulle man vælge, hvilket tema man ville arbejde med. Fra Grønland var der to deltagere. Karen Olsen-Lyberth fra SORLAK og Nina Tittussen fra SUKORSEQ. Karen havde valgt at arbejde med temaet, bæredygtige fællesskaber.
-Jeg lærte at skrive en ansøgning, og fandt flere andre nordiske unge som jeg kan arbejde sammen med. Især fandt jeg sammen med unge fra Færøerne. Vi har lige nu planer om at udvikle et vandreprojekt for unge fra Grønland og Færøerne, og derefter søger vi til puljen. Vi vil gerne udvikle vandreture fra Sisimiut til Kangerlussuaq. De unge vil lære at stole mere på sig selv på vandreturen. De skal heller ikke på forhånd have tænkt på rejseudgifter, da det er meget dyrt at rejse til Grønland, siger Karen.
Hvem kan deltage?
Unge fra de nordiske lande, mellem 18 og 30 år kan deltage. Dette kan være igennem en selvorganiseret ungegruppe (gymnasieklasse, vennegruppe), en ungdomsforening, alene eller sammen med en ven. Herunder kan det være en god idé, hvis du allerede har en tanke om et muligt projekt, som du gerne vil lave, men det er ikke et krav.
Hvordan ansøger du?
Du ansøger ved at udfylde ansøgningsskemaet her. (findes kun på dansk + engelsk).
Gik du glip af disse nyheder?
NAPA møder børn og unge i Diskobugten
NAPA rejser til Diskobugten i perioden fra den 3. juni til den 18. juni 2021. NAPA vil mødes med børn og unge samt lærere for at fortælle om deres nordiske muligheder samt lave drømmeworkshop på nogle af skolerne i Diskobugtens byer. Borgerne kan også møde
Allatta!-vinder får Nordisk Råds Litteraturpris 2021
Nordisk Råds Litteraturpris er for første gang blevet tildelt en grønlandsk forfatter, da Niviaq Korneliussen den 2. november vandt prisen. Skuespilhuset i København er ved at falde til ro igen. Tina Dickow er netop gået af scenen efter at have leveret sangen ”Hjertestorm” sammen med
En forfrisket tilbagevenden
Efter at have været på barsel er Nina Paninnguaq Skydsbjerg Kristiansen tilbage på kontoret hos NAPA. Nina startede på NAPA som rådgiver tilbage i August 2021. Nu da hun er tilbage, har tingene ændret sig. Nina er nu nemlig ansat som souschef – og bliver
Grønlandske kultursamtaler i Norden: Kulturpolitik
Det er en målsætning at forbedre forholdene for kunstnere, men kan ikke imødekomme alle ønsker om større bevillinger, fortæller kulturminister, Peter Olsen. Lyt eller se samtalen. NAPA har i de sidste par uger udgivet Grønlandske samtaler i Norden i samarbejde med kunst- og kulturaktører i