Nordiske Naturfortællinger © pixabay

Storytelling-projekt forankrer FNs Verdensmål hos mennesker i Norden – og du kan deltage

Nordiske Natur­fortællinger (Nordic Nature Narratives) fokuserer på menneskenes fortællinger og undersøger natursyn på tværs af generationer og kulturer i Norden. Projektet gennemføres i Grønland, Nordnorge og Danmark i perioden 2021-2022. Ved at lære om naturens indvirkning på vores liv og bæredygtig udvikling bidrager projektet til implementeringen af FNs Verdensmål.

Naturen er del af den nordiske identitet, og natursynet spiller en rolle i bæredygtig udvikling. Gennem kreative workhops med fokus på menneskenes fortællinger kortlægger projektet natursynet på tværs af generationer og kulturer i Norden. Fortællingerne vil blive spredt digitalt i Norden via podcasts og afslutningsvis samlet i en bog.

Projektet favner forskellige natursyn, fra Inuitkulturen i vest til den samiske kultur i øst; fra Nordjylland, som er påvirket af naturens kræfter, til naturens betydning blandt mennesker i en metropol som København. Samtidig giver projektet indblik i hvordan natursynet har ændret sig gennem generationer, fx at klimaudfordringer har skabt et nyt ungdomsoprør.

Vil du dele din fortælling?
16 mennesker – grønlændere og tilflyttere fra nordiske lande – i alderen 16 år til 80+ år inviteres til at deltage i workshoppen, som finder sted i Nuuk i september. Hvis du er nysgerrig kan du kontakte Eva Ritter på eri@nordisk-info.dk eller læs mere her

Teamet bag storytelling-projektet er Eva Ritter (leder af Nordisk Info, M.A. Education and Sustainability) og Jens Larsen (forfatter og medstifter af Nordic School of Arts and Health). Sammen med NAPA, som har støttet projektet, skaber de bl.a. en workshop i Nuuk, som bliver afsluttet med en forestilling i Katuaq, kulturhuset i Nuuk. Det sker i anledning af Vestnordisk Dag, den 23. september 2021.

Andet nyt
Nu kan du igen søge støtte til arktiske projekter

Hvert år uddeler Nordisk Ministerråd 7,3 mio. kr. til projekter i Arktisk samarbejdsprogram. Fokus er, at projekterne skal fremme et bæredygtigt Arktis.  Ansøgningsrunden for 2024 er nu åben. Det er muligt at søge frem til 15. februar. NAPA og Ilisimatusarfik administrerer programmet.  Arktisk Samarbejdsprogram har

Læs mere »