
Nordens Institut i Grønland og Sorlak går sammen med Dansk Ungdomsfællesråd om kulturudveksling med Sámi.
Her er en enestående mulighed for unge i Nuuk. NAPA, Nordens Institut i Grønland, og Sorlak, fællesrådet for børne- og ungdomsorganisationen i Grønland, er i samarbejde med Dansk Ungdoms Fællesråd gået sammen om at etablere en kulturudvekslingsmulighed mellem unge fra Nuuk og Sápmi.
Projektet, Naapitta – Let’s meet! vil fremme kendskab og kontakt mellem Sámi og Inuit ved at være nysgerrige og lære om vores egen og hinandens kulturer.
Vi ønsker at skabe betydningsfulde partnerskaber og udforske emner relevante for os – f.eks. om oprindelige folks rettigheder, sociale udfordringer og klima.
Derfor søger vi unge fra Nuuk, som vil deltage i kulturudvekslingen.
For at deltage skal du være mellem 18 og 30 år, have adresse i Nuuk og være tilknyttet en organisation.
Sammen vil vi udforske og præsentere den grønlandske og samiske kultur. Vi vil besøge forskellige steder og museer i Nuuk og deltage i kulturelle begivenheder i løbet af dagene. Der vil være workshops, hvor vi får tid til at skabe partnerskaber.
De forskellige workshops vil fokusere på specifikke emner, såsom ansøgning om midler og projektstyring. Arrangementet finder sted i Nuuk på Inuk Hostels, hvor der vil blive serveret morgenmad, frokost og aftensmad. Deltagelsen er gratis. Ansøgning for deltagelse udfyldes her: ´Naapitta! – Let’s Meet’
Som en del af projektet vil du også få mulighed for at deltage i “Ungetinget 2023”, der finder sted fra den 10. til 12. november i Oslo. Her fortsætter vi samarbejdet og deler erfaringer med andre unge fra forskellige nordiske lande. Deltagelse i Ungetinget 2023 er også gratis, og der vil blive sørget for rejse, ophold og mad.
Ansøgningsfristen for deltagelse er den 1. august 2023 kl. 23:59. Hvis du har yderligere spørgsmål, kan du kontakte os på følgende e-mailadresser: karenol@hotmail.dk eller maannguaq@napa.gl.
Naapitta! – Lad os mødes! er arrangeret af Dansk Ungdoms Fællesråd – DUF, Nordens Institut i Grønland – NAPA og SORLAK.
Gik du glip af disse nyheder?

Pauliina Oinonen bliver konstitueret direktør i NAPA
For at sikre en god overgang indtil en ny direktør er ansat, er det blevet besluttet at konstituere en midlertidig direktør i NAPA. Søren Würtz, direktør i NAPA, Nordens Institut i Grønland, har meddelt sin beslutning om at forlade sin stilling i NAPA pr. 30.

Grønlandske kultursamtaler i Norden: Litteratur
Forfatter Niviaq Korneliussen og forlagsejer Katti Frederiksen snakker om vilkårene for forfattere i Grønland. Lyt eller se samtalen. NAPA vil i de kommende uger udgive Grønlandske Samtaler i Norden. I dette afsnit taler vi med forfatter Niviaq Korneliussen og forlagsejer Katti Frederiksen. Introduktion Her er

Storytelling-projekt forankrer FNs Verdensmål hos mennesker i Norden – og du kan deltage
Nordiske Naturfortællinger (Nordic Nature Narratives) fokuserer på menneskenes fortællinger og undersøger natursyn på tværs af generationer og kulturer i Norden. Projektet gennemføres i Grønland, Nordnorge og Danmark i perioden 2021-2022. Ved at lære om naturens indvirkning på vores liv og bæredygtig udvikling bidrager projektet til

Grønlandske samtaler i Norden: Indigenous Knowledge
Vivi Vold, der er kandidat i Kultur- og Samfundshistorie samt Ph.D.-Fellow i Ilisimatusarfik, snakker om forhindringer, udfordringer og kløfter mellem oprindelig viden og vestlig viden. Se eller hør samtalen. NAPA vil i de kommende uger udgive Grønlandske Samtaler i Norden. Den første episode er en