Grønlandske kreative iværksættere med til global event

4-5. juni 2023 deltog Bolt Lamar og Angunnguaq Larsen fra Grønland i den internationale begivenhed Creative Business Cup. Creative Business Cup samler iværksættere i de kreative erhverv fra hele verden og giver den forretningsmuligheder og netværk.

Grønland har mange dygtige kreative indenfor alle kulturformer. Nogle af de dygtige kreative er også iværksættere og lever af deres kreative evner. Mange af de kreative vil have gavn af bedre internationale netværk for at tage de næste skridt i deres udvikling. Derfor inviterede NAPA virksomheden Bolt Lamar med til Creative Business Cup; en international event for iværksættere i de kreative erhverv. Angunnguaq Larsen var inviteret med som jurymedlem i den internationale finale, hvor mere end 50 lande deltog.

Arny og Mala driver virksomheden Bolt Lamar, der har vokset sig til en sund forretning, og som nu er klar til at se på de internationale perspektiver. ”Vi er meget åbne for hvordan vores virksomhed skal udvikle sig, og derfor takkede vi også ja til at deltage på Creative Business Cup. Vi fik virkelig meget ud af det i forhold til internationalt netværk. Og vi fik også en konkret forretningspartner. Det er en iværksætter i Libanon, der producerer sokker, og de passer lige til vores behov”, fortæller Arny og Mala.

Angunnguaq Larsen holdt et oplæg for de mange iværksættere fra hele verden, om hvordan forholdende er for kulturelt iværksætteri i Grønland. Hans pointer var, at både de strukturelle og historiske kulturelle rammer er markant anderledes i Grønland, og at vi derfor må tænke kulturelt iværksætteri på måder, hvor mennesker er en del af et fællesskab. Det vi i Grønland deler med iværksættere fra andre lande, er for det første vores drømme, og for det andet et behov for internationale relationer. ”Mange af deltagerne på eventet vidste intet om Grønland, og men efter præsentationen, så tror jeg faktisk, at mange af dem vil vende opmærksomheden mod os, og vil samarbejde med os. Ikke bare som turister men som samarbejdspartnere.”, siger Angunnguaq Larsen.

Det er NAPAs opgaver at synliggøre arktiske perspektiver i hele Norden, og at arbejde fremme et bæredygtigt samfund i hele Norden. Derfor var det også helt naturligt at NAPA går i gang med at fremme internationalisering af kulturelle og kreative iværksættere. ”Det er også vigtigt, at de kreative fra Grønland præsenterer deres egne perspektiver i internationale sammenhænge. Grønland har meget at tilbyde andre, og det skal vi vise”, siger NAPAs direktør Søren Würtz, og fortsætter: ”Det er min ambition, at flere skal kunne leve af deres kreative evner. Kulturel bæredygtighed og økonomisk bæredygtighed skal gå hånd i hånd.

 

Del

Gik du glip af disse nyheder?
Priskonkurrence om Energi i Arktis

Nordisk Energiforskning (NEF) har til formål at støtte det nordiske energisamarbejde. I led med dette afholder de et Nordic Energy Challenge hvert år, hvor aktører inden for energisektorerne kan indsende deres idéer for årets konkurrence-tema. Dette år er temaet Energi i Arktis. Her vil du

Læs mere »
17 arktiske samarbejdsprojekter finansieret indtil videre

Arktisk Samarbejdsprogram, administreret af NAPA, Nordens Institut i Grønland og Ilisimatusarfik, Grønlands Universitet, har indtil videre bevilget midler til 17 projekter i år med et samlet beløb på 7 mio. DKK. Arktisk Samarbejdsprogram har til formål at fremme nordisk samarbejde i Arktis og bidrage til

Læs mere »