Grønlandske kreative iværksættere med til global event

4-5. juni 2023 deltog Bolt Lamar og Angunnguaq Larsen fra Grønland i den internationale begivenhed Creative Business Cup. Creative Business Cup samler iværksættere i de kreative erhverv fra hele verden og giver den forretningsmuligheder og netværk.

Grønland har mange dygtige kreative indenfor alle kulturformer. Nogle af de dygtige kreative er også iværksættere og lever af deres kreative evner. Mange af de kreative vil have gavn af bedre internationale netværk for at tage de næste skridt i deres udvikling. Derfor inviterede NAPA virksomheden Bolt Lamar med til Creative Business Cup; en international event for iværksættere i de kreative erhverv. Angunnguaq Larsen var inviteret med som jurymedlem i den internationale finale, hvor mere end 50 lande deltog.

Arny og Mala driver virksomheden Bolt Lamar, der har vokset sig til en sund forretning, og som nu er klar til at se på de internationale perspektiver. ”Vi er meget åbne for hvordan vores virksomhed skal udvikle sig, og derfor takkede vi også ja til at deltage på Creative Business Cup. Vi fik virkelig meget ud af det i forhold til internationalt netværk. Og vi fik også en konkret forretningspartner. Det er en iværksætter i Libanon, der producerer sokker, og de passer lige til vores behov”, fortæller Arny og Mala.

Angunnguaq Larsen holdt et oplæg for de mange iværksættere fra hele verden, om hvordan forholdende er for kulturelt iværksætteri i Grønland. Hans pointer var, at både de strukturelle og historiske kulturelle rammer er markant anderledes i Grønland, og at vi derfor må tænke kulturelt iværksætteri på måder, hvor mennesker er en del af et fællesskab. Det vi i Grønland deler med iværksættere fra andre lande, er for det første vores drømme, og for det andet et behov for internationale relationer. ”Mange af deltagerne på eventet vidste intet om Grønland, og men efter præsentationen, så tror jeg faktisk, at mange af dem vil vende opmærksomheden mod os, og vil samarbejde med os. Ikke bare som turister men som samarbejdspartnere.”, siger Angunnguaq Larsen.

Det er NAPAs opgaver at synliggøre arktiske perspektiver i hele Norden, og at arbejde fremme et bæredygtigt samfund i hele Norden. Derfor var det også helt naturligt at NAPA går i gang med at fremme internationalisering af kulturelle og kreative iværksættere. ”Det er også vigtigt, at de kreative fra Grønland præsenterer deres egne perspektiver i internationale sammenhænge. Grønland har meget at tilbyde andre, og det skal vi vise”, siger NAPAs direktør Søren Würtz, og fortsætter: ”Det er min ambition, at flere skal kunne leve af deres kreative evner. Kulturel bæredygtighed og økonomisk bæredygtighed skal gå hånd i hånd.

 

Del

Gik du glip af disse nyheder?
NAPA har sommerferie

NAPA har sommerferie NAPA’s kontor har sommerlukket 28. juni – 9. juli, men du kan sende mail til napa@napa.gl. Mails vil blive besvaret i denne periode. NAPA har sommerferie fra 12. juli og åbner igen 2. august. NAPA ønsker dig en god sommer! Del Del på facebook

Læs mere »
NAPA rejser til Nordgrønland på info-rejse

NAPA rejser til Nordgrønland i perioden 24. august til den 8. september 2021. NAPA vil mødes med børn, lærere og borgere for at fortælle om deres nordiske muligheder, lave workshop for børn. NAPA vil også holde Tamassa, der er NAPAs åbne rådgivning om nordiske støttemuligheder,

Læs mere »
Grønlandske kultursamtaler i Norden: Teater

Teaterchef i nationalteatret Susanne Andreasen og Vivi Sørensen, der er studieansvarlig i samme hus, snakker om hvor vigtigt teater er for samfundet i Grønland. Lyt eller se samtalen.   NAPA vil i de kommende uger udgive Grønlandske Samtaler i Norden. I dette afsnit taler vi med

Læs mere »