Grønlandske kreative iværksættere med til global event

4-5. juni 2023 deltog Bolt Lamar og Angunnguaq Larsen fra Grønland i den internationale begivenhed Creative Business Cup. Creative Business Cup samler iværksættere i de kreative erhverv fra hele verden og giver den forretningsmuligheder og netværk.

Grønland har mange dygtige kreative indenfor alle kulturformer. Nogle af de dygtige kreative er også iværksættere og lever af deres kreative evner. Mange af de kreative vil have gavn af bedre internationale netværk for at tage de næste skridt i deres udvikling. Derfor inviterede NAPA virksomheden Bolt Lamar med til Creative Business Cup; en international event for iværksættere i de kreative erhverv. Angunnguaq Larsen var inviteret med som jurymedlem i den internationale finale, hvor mere end 50 lande deltog.

Arny og Mala driver virksomheden Bolt Lamar, der har vokset sig til en sund forretning, og som nu er klar til at se på de internationale perspektiver. ”Vi er meget åbne for hvordan vores virksomhed skal udvikle sig, og derfor takkede vi også ja til at deltage på Creative Business Cup. Vi fik virkelig meget ud af det i forhold til internationalt netværk. Og vi fik også en konkret forretningspartner. Det er en iværksætter i Libanon, der producerer sokker, og de passer lige til vores behov”, fortæller Arny og Mala.

Angunnguaq Larsen holdt et oplæg for de mange iværksættere fra hele verden, om hvordan forholdende er for kulturelt iværksætteri i Grønland. Hans pointer var, at både de strukturelle og historiske kulturelle rammer er markant anderledes i Grønland, og at vi derfor må tænke kulturelt iværksætteri på måder, hvor mennesker er en del af et fællesskab. Det vi i Grønland deler med iværksættere fra andre lande, er for det første vores drømme, og for det andet et behov for internationale relationer. ”Mange af deltagerne på eventet vidste intet om Grønland, og men efter præsentationen, så tror jeg faktisk, at mange af dem vil vende opmærksomheden mod os, og vil samarbejde med os. Ikke bare som turister men som samarbejdspartnere.”, siger Angunnguaq Larsen.

Det er NAPAs opgaver at synliggøre arktiske perspektiver i hele Norden, og at arbejde fremme et bæredygtigt samfund i hele Norden. Derfor var det også helt naturligt at NAPA går i gang med at fremme internationalisering af kulturelle og kreative iværksættere. ”Det er også vigtigt, at de kreative fra Grønland præsenterer deres egne perspektiver i internationale sammenhænge. Grønland har meget at tilbyde andre, og det skal vi vise”, siger NAPAs direktør Søren Würtz, og fortsætter: ”Det er min ambition, at flere skal kunne leve af deres kreative evner. Kulturel bæredygtighed og økonomisk bæredygtighed skal gå hånd i hånd.

 

Del

Gik du glip af disse nyheder?
Borgere fra Diskobugtens byer mødtes med NAPA

NAPAs medarbejdere er nu tilbage i Nuuk efter rejsen til Diskobugtens alle 5 byer i juni 2021 Vi mødtes med friske elever, lærere og skoleinspektører på skolerne for at fortælle om deres nordiske muligheder herunder Nordplus og Vi er Vestnorden. Om aftenen holdt vi NAPA’s

Læs mere »
Ansøgningsfrister for sommer og efterår 2023 er ændret

Fristen for ansøgninger på 100.000-200.000 DKK er forlænget til den 15. oktober Fristen for ansøgninger på 100.000 – 200.000 DKK forlænges til d. 15. oktober. Da ansøgningerne skal behandles af NAPAs bestyrelse. Du kan forvente dig svar efter den 11. november. NAPA har ingen ansøgningsfrist

Læs mere »
Grønlandske samtaler i Norden: Film

Filmproducer Pipaluk K. Jørgensen og filmskaber Marc Fussing Rosbach debatterer forholdene om filmfolk i Grønland. Lyt eller se samtalen.   NAPA vil i de kommende uger udgive Grønlandske Samtaler i Norden. I dette afsnit taler vi med filmproducer Pipaluk K. Jørgensen og filmskaber Marc Fussing Rosbach.  

Læs mere »
Allatta! Voksen: Ny deadline 30. november

Skrivekonkurrencen for voksne, Allatta!, som afholdes for første gang, har deadline for indlevering af historier den 30. november. Vinderens præmie: 59.000 kr. Vil du blive klar til det, så kan du deltage når Sørine Steenholdt, afholder workshoppen 28. september kl.  19.30. Du kan se workshoppen

Læs mere »